1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk hakkında suç duyurusu

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk hakkında suç duyurusu

HKP, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk hakkında suç duyurusunda bulundu.

A+A-

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, geçen günlerde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Sağlık Bakanlığı sisteminde engelli sağlık kurulu raporu bulunmadığı ve engelli olmadığı halde son 2 yılda 6,9 milyar lira usulsüz ödeme yapıldığını açıklamıştı. Kasap açıklamasının devamında, Sayıştay raporunda, bakanlığın alacaklarını takip etmek yerine, mevzuata aykırı olarak 685 milyon 860 bin liralık alacağını sildiğini belirtmişti.

HAREKETE GEÇTİLER
CHP Milletvekilinin açıklamasının ardından Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları harekete geçti.

HKP, engelli olmadığı halde engelli aylığı ve engelli evde bakım ödemesi alan toplam 442 bin 309 kişiye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 6,9 milyar lira usulsüz para aktarıldığı iddialarına karşı suç duyurusunda bulundu. HKP avukatları, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk hakkında, “Zimmet Suçu” ve “Resmi Belgede Sahtecilik Suçu” işlediği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

“PARTİMİZ TÜM MAĞDUR KESİMLERİN HAKLARININ DOĞAL KORUYUCUSUDUR”
HKP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Partimiz, halkımızın ve özellikle tüm mağdur kesimlerin haklarının doğal koruyucusudur. Parti Programı’mızda emektar, çilekeş halk kesimlerimizle, işçilerimiz, köylülerimiz, kadınlarımızla birlikte engelli vatandaşlarımızın da sorunları ve çözümleri üzerine özel bir bölüm düzenlenmiştir: Engelli sorunlu Türkiye’de 8.5 milyon engelli insanımız vardır. Partimiz, bu insanlarımızın öncelikle eğitimlerinin eksiksiz yapılması, sonra da toplumun üretim ve yönetim dahil her alanında yer ve rol alması için gerekli olan her çalışmayı yapar. Bu insanlarımızın da tam bir özgüvene sahip olarak, üreterek, yaratarak mutlu bir hayat sürmeleri için yapılması gerekenleri, eksiksiz yapar” ifadelerine yer verildi.

“AKP İKTİDARININ YOLSUZLUKLARINA KARŞI MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Açıklamanın devamında, “Parti Programımız ve mücadele anlayışımız gereğince; kamu parasını ve halkın parasını zimmete geçirmekte, yandaşlarına dağıtmakta rekor kıran AKP iktidarının tüm yolsuzluklarına, tüm suçlarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.