1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Bakan bir gün bile Ülkücü olmamış

Bakan bir gün bile Ülkücü olmamış

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'dan etnik kışkırtma.

A+A-

 

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ın geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması aracılığıyla yaptığı AKP kaynaklı etnik fitne uyarısı kendisini daha belirgin bir şekilde göstermeye başladı. Hakan Şükür'ün "Aslında ben Türk değilim, Arnavutum" sözleri ile ısınmaya başlayan fitne kazanı, Başbakan'ın akıl hocası Yasin Aktay'ın, Çerkesler de Türk olduklarını kabul etmiyorlar, sözleriyle altına attığı odunlarla daha da ısındı ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın, yıllarca Kürt olduğumu söyleyemedim, şeklinde yaptığı açıklamayla kaynamaya başladı.

Bakan Çağlayan, eğer Ülkücü hareketin yol haritasından, toplumun her kesimi birleştirici, bütünleştirici ve kucaklayıcı tavrından, ortaya koyduğu millet tanımından bir nebze nasiplenseydi bu sözleri sarf etmez ve ihanet merkezlerinden terörist inlerine doğru bölücülük türküleri söylemezdi.

Kısacası; bu haliyle sayın bakandan olsa olsa bölücülük türküleri çığıran yeni bir türkücü olur.

İşte Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın etnik fitne dolu açıklamarı:

Ensonhaber isimli internet sitesinin haberine göre; Cidde'de gazetecilerin sorularını cevaplayan Çağlayan, Türkiye'nin çok önemli bir noktadan geçtiğini vurguladı. Zafer Çağlayan, Türkiye'de barışın sağlanmasıyla birlikte büyük ekonomik kazanımlar olacağını söyledi.

"ESKİ BİR ÜLKÜCÜ OLARAK SÖYLÜYORUM"

Barış sürecine sadece AK Parti'nin değil, CHP ve MHP'nin de katkı vermesi gerektiğini ifade eden Çağlayan, "Ümit ederim ki muhalefet partileri istismar etmez. Herkesin el ele vermesi gereken süreç. Böyle bir süreçte bu tür sabote edebilecek eylemler olabilecektir. Bundan rahatsız olacaklar olabilecek. Bu konuda da durmak yok yola devam diyoruz. Kafatasçı milliyetçiliğin önüne geçmek gerekiyor. Bunu eski bir Ülkücü olarak söylüyorum." dedi.

Bu dönemde çok az konuşularak yapılması gerekenlerin öncelikli olmasına değinen Ekonomi Bakanı Çağlayan, Türk milliyetçiliğinin olmaması gerektiğini kaydetti.

 

ORİJİNİM KÜRT

1957 Muş doğumlu olan Bakan Çağlayan daha önce yapmış olduğu bir açıklamada da: "Baba tarafı Kürt asıllı biriyim, yani orijinim Kürt. Öbür tarafta gençlik ve üniversite dönemimde, yıllarca, öyle dışarıdan falan değil, Ülkü Ocakları içinde ülkücülük yapmış biriyim. Bu yapıma rağmen bunları söylüyorum. Bu nedenle Türkiye bu açılım konusundan korkmasın, çekinmesin. Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Boşnağı ile her etnik yapı ve birey Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Kural, koşul bu."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.