1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Ayakta selam durmanız lazım"

"Ayakta selam durmanız lazım"

Arınç, muhalefetin çözüm sürecine ilişkin tavrını eleştirdi

A+A-

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kızılcahamam'da düzenlenen AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Ankara Teşkilat İçi Eğitim Programı'nda, siyasette en önemli unsurun teşkilatın gücü olduğunu söyledi.
 
Muhalefete "30 yıldır, 40 yıldır, 50 yıldır bu ülkeyi idare etme namına ne yaptınız? Hayır namına ne işlediniz, doğruluk, güzel adına ne hangi işleri yaptınız" diye soran Arınç, AK Parti Hükümeti'nin Türkiye'nin müzmin belası, kronik hastalığı terörü çözmek için attığı adımlara karşı çıkılmasını eleştirdi. 
 
Arınç, "Hiçbirinizin cesaret edemediği, hiçbirinizin altından kalkacağına inanmadığı, adım atmadığı, kenarlarda köşelerde gün geçirmeye çalıştığınız bir meselede AK Parti bugün her türlü kararlılığı gösteriyor, Baldıran zehiri içmeye de iktidar kaybetmeye de hazırım ama bu terör belasından bu ülkeyi kurtaracağım diyorsa buna ayakta selam durmanız lazım" dedi.
 
27 Nisan bildirisi
27 Nisan bildirisinde yazanlara da değinen Arınç, şunları söyledi:
 
"Kaleme kendisinin aldığını itiraf ettiğine göre sonuçlarına da katlanacaktır. Sonuçları hukuki mi olur, siyasi mi olur, toplumsal mı olur onu bilmem ama bu bildiriyi ben yazdım ve ben koydum diyen insan bu ayıbı yıllar boyu yüzünde taşıyacaktır. Çünkü o silahlı kuvvetlerin en üst noktasında olan birinin yazacağı bir şey değildir. TSK siyasi konularda hiçbir zaman taraf olamaz, görüşlerini açıklayamaz. Onun vazifesi yurt savunmasıdır. Onun vazifesi TSK mensuplarının güvenlik ve yurt savunmasıyla ilgili hazırlığının en üst düzeyde yapılmasıdır. Ülkeyi yöneten hükümettir, yasa yapan parlamentodur onların işine karışmak kimsenin haddi değildir, ama bu yaşandı."
 
AK Partinin 27 Nisan bildirisine 28 Nisan sabahı cevap verdiğine işarete den Arınç, "Millet 'yürü aslanlarım' dedi ve bizi yüzde 47'ye götürdü. 27 Nisan bildirisine 28 Nisan sabahı AK Parti Hükümeti gereken cevabı en güzel şekilde verdi biz millet nezdinde itibar kazandık" dedi.
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 27 Nisan bildirisine karşı tutumlarını başka partilerin gösteremediğini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:
"Allah'a hamdolsun hizmetimizle, haysiyetimizle bugünlere geldik. Dünyayı başımıza yıkanların haline geçen 23 Nisan Repesiyonu'nda baktım. Eşim başörtülü diye resepsiyona gelmeyenler şimdi eşi başörtülü bir Meclis Başkanı'nın önünde iki büklüm olup selam veriyorlar. Cumhurbaşkanlığı Köşkü de aynı durumda. Orada da bir hanımefendi eşi Cumhurbaşkanı ile başındaki şeref timsali örtüsüyle tebrikleri kabul ediyor. Böyle olması lazımdı ama bu düşmanlıklar bizi bugünlere getirdi." 
 
"Türkiye'nin partisi"
 
AK Parti'nin bütün Türkiye'nin partisi olduğunu belirten Arınç, son seçimlerde sadece 3 ilde milletvekili çıkarılamadığını söyledi. CHP'nin milletvekili bulunmayan il sayısının 34 olduğunu aktaran Arınç, CHP'nin çözüm sürecine destek vermemesinin nedenlerinden birinin bu olduğunu kaydetti.
 
"63 yıldır neden iktidar olamadınız? 50'de kaybettiğiniz tek parti diktatöryasını neden 63 yıldan beri kazanamadınız" diye soran Arınç, "Yüzde 25'i alsa havada parende atıyor, yaşadık diyor. Bütün belediyeleri kaybedeyim ama bir tek elimde İzmir varsa bana yeter diyor" eleştirisinde bulundu. 
Arınç, "Bir partinin düştüğü duruma bakın tabelası yok, teşkilatı yok, milletvekili yok ama adı Cumhuriyet Halk Partisi" dedi.
MHP'nin durumunun daha kötü olduğunu ifade eden Arınç, 47 ilde milletvekili olmadığını söyledi. Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yarısından fazla ilde milletvekili olmayan bir partinin böyle cıyak cıyak bağırmasına aldırış etmeyin. Altında yatan bir sebep var. Ona buna hakaretler savurmasına, onu bunu tehdit etmesine kulak asmayın. Çaresizlik var. Onlar Türkiye'yi zaten parti olarak bölmüşler. Birisinin 34 ilde milletvekili yok, birisinin 47 ilde milletvekili yok. Bundan sonra da olmayacağını çok iyi biliyorlar.
 
"Akılcı hareket etmenin yeri" 
Çözüm sürecine de değinen Arınç, ilk olarak terör örgütünün eylemi bırakmasının amaçlandığını ve 4 aydır eylem yapılmadığını anımsatan Arınç, terör unsurlarının yurt dışına çıkmasının da kabul edildiğini hatırlattı.
 
"Böyle bir projeye siz hayır diyebilir misiniz" diye soran Arınç, 4 aydır Türkiye'de silah atılmadığı, şehit cenazesi gelmediği için "sokaklarda nara atamadık" diye üzülen birkaç kişinin olabileceğini söyledi.
 
Ancak 75 milyon insanın ne kadar mutlu olduğunu bildiklerini anlatan Arınç, "Çocuğu askere gitmesin diye çocuğunu saklayanlar, askere gittiyse her gün ölüm haberi gelecek mi diye karşıda köşeyi dönen bir asker görse yüreği hop hop ayağa kalkan anneler yok mu bu ülkede? Çocuk, tabutun başında 11 yaşında, babasını hayal eden... Gözlerimizin önündeki o felaketler elbette hepimizi yakından ilgilendiriyor" diye konuştu.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.