1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 'Avrupa'da yeni kriz yok'

'Avrupa'da yeni kriz yok'

Fransa Bütçe Bakanı Jerome Cahuzac, İtalya'da seçimlerden sonra oluşan siyasi belirsizliğin avro bölgesinde yeni bir kriz yaratmayacağını söyledi

A+A-

RTL radyo kanalının sorularını yanıtlayan Cahuzac, "İtalya’daki siyasi belirsizlik, avro bölgesinde kriz yaratmayacak, İtalya’yı tehdit eden siyasi kriz, kurumsal bir kriz" ifadesini kullandı. Fransız bakan, bununla birlikte İtalya’daki seçim sonuçlarına ilişkin avro bölgesindeki yeni bütçe hedefleriyle ilgili olarak gerekli derslerin de çıkarılması gerektiği görüşünü dile getirdi.

NAPOLITANO BEKLENİYOR


İtalya’da yapılan seçimlerden birinci sırada çıkan, ancak parlamentonun üst kanadı Cumhuriyet Senatosu’nda çoğunluğu sağlayamadığı için iktidar hesapları bozulan merkez sol blokun lideri Pier Luigi Bersani, dün yaptığı açıklamada, birinci parti olmalarına rağmen seçim yarışını kazanamadıklarını kabul etmişti.
İtalya’da seçimlerin ardından Cumhuriyet Senatosu’nda ve Temsilciler Meclisi’nde ortaya çıkan karışık durum nedeniyle ülkede, gözler siyasi partilerin Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ile yapacağı siyasi istişare turlarına çevrilmiş durumda.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.