1. HABERLER

  2. Avrupa Güzeli Günseli Başar Vefat Etti

Avrupa Güzeli Günseli Başar Vefat Etti

İlk Avrupa güzeli Günseli Başar toprağa verildi

A+A-

TÜRKİYE’nin ilk Avrupa Güzeli olan ve geçen cumartesi günü İstanbul’da vefat eden 81 yaşındaki Günseli Başar, 18 yıldır yaşadığı Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. 

Bodrum’da yaşadığı sürece Bodrum Hayvan Hakları Derneği'nin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına destek veren, düzenlediği siyasi ve kültürel panellerle ilçenin sosyal yapısına katkı sağlayan Başar'ın cenaze namazı Bodrum Adliye Camii'nde kılındı. Cenaze törenine Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, Başar'ın kızı Aslı Tunca Vercauteren, Belçikalı damadı Carl Vercauteren ve torunu Aleksander Vercauteren’in yanı sıra Belediye eski Başkanı CHP'i Mazlum Ağan, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Orman ve çok sayıda kişi katıldı. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile eski Çevre Bakanı İmren Aykut cenaze törenine çiçek gönderdi.

Günseli Başar ile Bodrum'da sosyal ve kültürel paneller düzenleyen Bodrum Şiir Platformu üyesi ve yazar emekli hava albay Zübeyir Batur, "Başar, örnek bir Cumhuriyet kadınıydı. Onun en büyük güzelliği laik, çağdaş ve modern Türk kadının yapması gerektiği gibi topluma, halka hizmet, öncülük etmesiydi, Örnek bir insandı. Bu tür bir hastalığa yakalanarak ölmeyi hak etmedi, nur içinde yatsın" dedi.

Kızı Aleksander ile annesinin tabutunun üzerini sarı papatyalarla donatan Başar'ın kızı Aslı Tunca Vercauteren ise, "Annem, 1976 yılından beri geldiği ve yerleştiği aşık olduğu kentte defnedilmek istedi. Bodrum'u, Bodrumlular'ı çok seviyordu. Sayın Belediye Başkanı Kocadon ve Bodrumlu dostları onu son yolculuğunda da yalnız bırakmadı. Ona yakışan bir güzellikte uğurladılar. Annem en güzel biçimde uğurlandı. Herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başar'ın cenazesi Adliye Camii'nde kılınan namazdan sonra vasiyeti üzerine Turgutreis'deki Akçaalan Mezarlığı'na götürüldü. Cenaze namazı sırasında Başar'ın kızı, damadı ve torununun da erkeklerin arasında saf tutarak cenaze namazını kıldıkları görüldü.

YERİNİ AYIRTMIŞTI

Günseli Başar'ın 2 yıl önce Turgutreis beldesindeki Akçaalan Mezarlığı'na gelerek yerini ayırttığı ve vasiyeti üzerine beldeye defnedildiği belirtildi. Başar'ın toprağa verilmesi sırasında kızı kürekle toprak atarken gözyaşı döktü. 

Başar, 1951 yılında Türkiye güzeli seçildikten sonra, 1952 yılında İtalya'nın Napoli kentinde düzenlenen yarışmada Türkiye'yi temsil etmiş ve Avrupa Güzeli seçilmişti. Başar, ilk evliliğini işadamı Kutsi Beğdeş ile ikinci evliliğini ise, dönemin İzmir Belediye Başkanı Faruk Tunca ile yaptı. İkinci evliliğinden bir kız çocuğu ve daha sonraki yıllarda kızından 2 torun sahibi oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.