1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Atatürk'ü özlemle andık

Atatürk'ü özlemle andık

İzmir’de Alsancak Cumhuriyet Meydanı’nda 2 bin 400 kişinin katılımıyla Atatürk portresi oluşturuldu

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Anıtkabir'de düzenlenen törenle anıldı. Törene Cumhurbaşkanı Gül ve devlet erkanı katıldı.


Atatürk, ebediyete intikalinin 74. yılında Anıtkabir'de düzenlenen devlet töreni ile anıldı. Anıtkabir'deki törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve devlet erkanı, açılan şemsiyelerin altında aslanlı yoldan yürüyerek mozoleye çelenk koydu. Saat 09.05'te saygı duruşu yapıldı.

Anıtkabir'deki tören devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürümesiyle başladı. Yağmur yağışı dolayısıyla devlet erkanı açılan şemsiyelerin altında yürüdü. Cumhurbaşkanı Gül'ün başkanlığındaki kortejde TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül ve devlet erkanının katıldığı törende, saat 09:05'te iki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu ve Türk bayrakları yarıya indirildi. Askeri ve sivil erkan ile öğrenciler, devlet töreninin ardından Atatürk'ün mozolesinin önünden saygı geçişi yaptı. Resmi törenin ardından ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posteriyle Anıtkabir'e gelen çok sayıda vatandaş da Atatürk'ün mozolesine çiçek bıraktı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.