1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Atatürk’ü Anadolu’ya uğurlayanlar ile Ankara’da coşkuyla karşılayanlar Şişli'de buluştu

Atatürk’ü Anadolu’ya uğurlayanlar ile Ankara’da coşkuyla karşılayanlar Şişli'de buluştu

Bundan tam 103 yıl önce bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesinin meşalesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, İstanbul’un Şişli semtinde başlamıştı.

A+A-

Ankara’dan gelen Ankara Kulübü Derneği Seymenlerinin gösterisi muhteşemdi. Ankara’dan İstanbul’a giderek programa renk kattılar. Temsili olarak, Atatürk’ün Dikmen sırtlarında karşılanışı Seymenler tarafından canlandırıldı. Seymenlerin gösterisinden sonra, Seymenler ile vatandaşlar hep beraber misket oynadılar.

Seymenler, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’e Başkent Ankara Dergisi ve Seymen heykelinden oluşan hediyeyi sunarken, Başkan da kendilerine Lozan Antlaşmasının 100. yılı nedeni ile özel hazırlanan kitabı takdim etti.

Şişli Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Lütfü Özenç de program boyunca Seymen kıyafetleri ile dolaşarak oyunlara iştirak etmeye çalıştı.  

BAŞKAN KESKİN: MUSTAFA KEMAL BAĞIMSIZLIĞIN İLK ADIMINI BU EVDEN ATTI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin söz aldı: “Değerli dostlar, Cumhuriyetin aydın insanları hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Böylesi anlamlı bir günde sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum. Tam 103 yıl önce arkamızda gördüğünüz bu binadan 16 Mayıs 1919, Mustafa Kemal bağımsızlığın ilk adımını bu evden attı. Özgürlüğe ve devrimin ateşini Şişli’den Samsun’a oradan da yurdun dört bir yanına yaktı. Karanlığı aydınlatan bu ateş hiçbir zaman sönmeyecek. Bağımsızlığa, bu toprağa aşkımız, Cumhuriyet değerlerine bağlılığımız sonsuza dek sürecek. Hepimiz Kuvay-i Milliye ruhu taşıyoruz. Daha nice 19 Mayıslar görün” dedi. 

BAŞKAN YARDIMCISI ÖZENÇ: ŞİŞLİ BULUŞMASI ÇOK ANLAMLI

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Lütfü Özenç ise Seymen heykeli takdiminden sonra yaptığı konuşmasında “103 yıl önce Şişli’den Bandırma vapuru ile Anadolu’ya geçen Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarını, Ankara’da bağrına basan Seymenleri aramızda görmekten gurur duyduk. Türk’ün Başbuğu Atatürk ile silah arkadaşlarını buradan uğurlayanlar ve Ankara’da kucaklayanların Şişli’de buluşması çok anlamlı oldu” dedi.

GÜRCAN MADEN: ANKARA'MIZI TEMSİL ETMEKTEN BÜYÜK BİR MUTLULUK VE ONUR DUYDUK

Ankara Kulübü Derneği Seymenlerden Sorumlu YKÜ Gürcan Maden de yaptığı konuşmada; Milli Mücadeleyi yürütmek için 27 Aralık 1919'da Ankara'ya gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Dikmen sırtlarında karşılayan Ankaralı Seymenlerin günümüz temsilcileri olduklarını belirterek, Şişli Belediyesi'nin 16 Mayıs etkinliğinde yer almanın gurur ve onur verici olduğunu kaydetti.

Maden; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 16 Mayıs'ta İstanbul'dan yola çıkıp 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlattığı ve 27 Aralık'ta Ankara'nın Dikmen sırtlarına getiren yolculuğu; İstiklale giden yolu açan adımlardır. Büyük önder Atatürk'ün 'Seymenlik geleneğini ve 27 Aralık ruhunu yaşatın' talimatıyla kurulan Ankara Kulübü Derneği'nin günümüz Seymenleri olarak 103 yıl önceki ruhla, aynı duygu ve düşüncelerle Ankara'mızı temsil etmekten büyük bir mutluluk ve onur duyduk" dedi.

Seymenlerin gösterisi ile başlayan program, vatandaşların Ankara oyunlarına iştirak etmesi ile devam etti. Etkinlik, 16 Mayıs Kurtuluşa İlk Adım Marşı'nın bestecisi sanatçı Ali Altay'ın konseri ile sona erdi.

Atatürk’ü Anadolu’ya Uğurlayanlar ile Ankara’da Coşkuyla Karşılayan Seymenler, Şişli’de Buluştu! 3
Atatürk’ü Anadolu’ya Uğurlayanlar ile Ankara’da Coşkuyla Karşılayan Seymenler, Şişli’de Buluştu! 4
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.