1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Askerleri Böyle Bekletiyorlar

Askerleri Böyle Bekletiyorlar

Bingöl - Muş karayolunda meydana gelen ve 10 askerin şehit olduğu saldırının ardından Kabul Toplama Merkezleri'nin durumunu gösteren fotoğraflar ortaya çıktı. Kabul Toplama Merkezleri, askerlerin asıl birliklerine nakledilmeden önce bekletildikleri askeri

A+A-

PKK saldırılarına karşı Ağustos 2011’de Erat Sevkıyat Yönetmeliği’ne, “Erbaş ve erlerin Kabul Toplanma Merkezleri ile Tali Kabul Toplanma Merkezleri arasında taşınmaları, belirlenecek yoğun dönemlerde öncelikle havayolu ile yapılır” ifadesinin konulmasına rağmen, Bingöl’deki saldırının karayoluyla yapılan sevkıyat sırasında gerçekleşmesi tartışmaya yol açtı.  Yönetmelikte yer alan “Erlerin sevkıyatında, çeşitli nakliyat sistemlerinden mümkün olduğu hallerde bunların en iktisadi olanı tercih edilir” ifadesi de “Erbaş ve erlerin sevkıyatında çeşitli nakliyat sistemlerinden mümkün olduğu hallerde gidip gelmeye en uygun, kullanılması mutat ve emniyetli olan yol ve taşıt araçları tercih edilir” şeklinde değiştirildi. Yönetmelikte yapılan değişikliklere rağmen, karayolu ile sevkiyat yapılması ve saldırıların sürmesi eleştirilere neden oldu. 

CHP: İhmal var

 
Milliyet Gazetesi'nin haberine göre CHP’nin Milli Savunma Komisyon Sözcüsü, Afyon Milletvekili Ahmet Toptaş, “200 askerimizi bir yerden bir yere güvenlik içerisinde sevk edemiyorsak bu bize yakışan bir şey değil. Arkadaşlarımızla birlikte üzerinde bir çalışma yapacağız” dedi.
 
Tepki çeken görüntüler
 
Bingöl - Muş karayolunda meydana gelen saldırının ardından Kabul Toplama Merkezleri'nin durumu da tartışma konusu oldu. Kabul Toplama Merkezleri, özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde görevlendirilen askerlerin birliklerine katılırken ya da birliklerinden ayrılırken geçici olarak bir araya getirildikleri ve daha sonra toplu olarak nakledildikleri askeri alanlar... Kabul Toplama Merkezleri'nde askeri birliğine katılan ya da birliğinden ayrılacak askerlerin gidecekleri yere daha güvenli bir şekilde ulaştırılması amaçlanıyor. Önceki gün Bingöl’de şehit olan 10 askerin de son gördükleri yer bu Kabul Toplama Merkezleri'nden biriydi. Saldırının ardından, sosyal paylaşım siteleri ve gazetelerde toplama merkezlerinde çekilmiş, askerlerin üst üste yerlerde yatarak, beklediklerini gösteren fotoğraflar yayınlandı. Fotoğrafta nakil bekleyen askerlerin uzanacak yer bile bulamadıkları toplama merkezindeki bitkin halleri dikkat çekiyor.  Fotoğraflar, askerlerin olumsuz koşullarda günlerce bekletildikten sonra emniyetli olmayan biçimlerde sevk edildikleri eleştirilerine yol açarken, fotoğraflar sosyal paylaşım sitelerinde büyük tepki çekti.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.