1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Artık temiz akacak!

Artık temiz akacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ergene Nehri'nin temiz akması için, mesai saati gözetmeden denetimlerini sürdürüyor.

A+A-

2012 yılında yapılan denetimlerde 13 Milyon lira para cezası keserek 4 tesisi kapattı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın talimatı ile Ergene Nehri'nin aktığı, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde faaliyet gösteren sanayi tesislerinde, su kirliliği ile ilgili olarak denetimler aralıksız sürdürülüyor.

Bakanlık 2012 yılında yaptığı 2 bin 947 denetimde 13 Milyon 043 Bin 261 lira para cezası kesti ve 4 tesisi de kapattı. Ergene Havzasının bulunduğu İllerde denetim yapan Bakanlık, Edirne'de 539 tesiste yaptığı denetimde, 151 bin 586 lira, Kırklareli'nde 447 tesiste yaptığı denetimde, 1 milyon 148 bin 462 lira ve Tekirdağ'da 1961 tesiste yapılan denetimler sonucunda 11 milyon 965 bin 435 lira para cezası kesti. Yapılan 2 bin 947 denetim sonucunda 13 milyon 043 bin 261 lira para cezası kesildi ve dört tesis kapatıldı.

HAFTA SONU VE GECELERİ DE DENETİM SÜRECEK
Bakanlık, hafta sonu ve geceleri de, denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Bu denetimler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu başkanlığında, ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürü M. Mustafa Satılmış, ÇED İzleme ve Çevre Denetimi Dairesi Başkanlığı, Ölçüm ve İzleme Dairesi Başkanlığı, Tekirdağ ve Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü idarecileri ve personelinin katılımı ile iki denetim grubu tarafından, 2 adet mobil araç ile gecen hafta sonu yapıldı. Ergene havzasındaki denetlemede, kirletici vasfı ve atık su debisi yüksek olan sanayi tesisleri denetlendi. Denetim sırasında işletmelerin atık su arıtma tesisi çıkışlarından analizleri yapılmak üzere atık su numuneleri alındı.

Bakanlık, atık su numune analizlerinin tamamlanmasıyla birlikte Ergene Havzasında atık su deşarj ettiği tespit edilen işletmeler hakkında gerekli idari ve adli süreci başlatacak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.