1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Artık çok daha fazla kişi vergi müfettişi olabilecek

Artık çok daha fazla kişi vergi müfettişi olabilecek

Maliye Bakanlığı, Vergi Müfettiş Yardımcılığı’na giriş koşulları değiştirdi.

A+A-

 

Buna göre artık üniversitelerin mühendislik bölümlerinden mezun olanlar ile Eğitim, Fen ve Edebiyat Fakültelerinin matematik, istatistik, fizik, kimya, biyoloji, fen bilimleri ile fen ve teknoloji bölümlerinden mezun olanlar da mühendislik programlarına ilişkin sınava katılmak suretiyle giriş sınavına başvurabilecek.

Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 27 Mart 2013 tarihli "Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik" ile Vergi Müfettiş Yardımcılığı’na giriş koşulları değiştirildi.

Gerçekleştirilen değişiklikler sonrasında ortaya çıkan tablo ise şu şekilde:

1- Vergi Müfettiş Yardımcısı olabilmek için sadece Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler ile Hukuk Fakültelerinden mezun olma koşulu aranmayacak, üniversitelerimizin Mühendislik programlarından mezun olanlar da Vergi Müfettiş Yardımcılığı mesleğine kabul edileceklerdir. Eğitim, Fen ve Edebiyat Fakültelerinin; matematik, istatistik, fizik, kimya, biyoloji, fen bilimleri ile fen ve teknoloji bölümlerinden mezun olanlar da mühendislik programlarına ilişkin sınava katılmak suretiyle Vergi Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavına başvurabilecekler.

2- Yukarıdaki değişikliğe paralel olarak giriş sınavı konuları da değiştirildi. Artık üç farklı alan için ayrı ayrı sınav uygulanacak ve her bir alandan sınava giren adayların başarı sırası ayrı ayrı tespit edilecek.

3- Farklı alanlarda ayrı ayrı sınav yapılmasının doğal bir sonucu olarak her bir alan için, atama yapılması planlanan toplam kadronun belli bir yüzdesi kadar kontenjan ayrıldı. Bu kontenjanlar, Siyasal Bilgiler-İktisat-İşletme-İktisadi ve İdari Bilimler için %55, Hukuk için %20, Mühendislik için de %25.

4- Yeni düzenleme sonrasında da eskiden olduğu gibi giriş sınavı iki aşamalı olacak. İlk aşama olan yazılı sınavlar ÖSYM tarafından, ikinci aşama olan sözlü sınav ise Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.