1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Antalya'da silahlı saldırı: 3 polis şehit!

Antalya'da silahlı saldırı: 3 polis şehit!

Antalya'da devriye görevi yapan motosikletli polis ekiplerine ateş açan 2 saldırgan, 3 polisi şehit etti. Otomobille kaçan saldırganların yakalanması için özel timlerin de katıldığı geniş çaplı operasyon başlatıldı.

A+A-

Antalya'nın TRT Caddesi'nde saat 20.00 sıralarında devriye görevi yapan motosikletli polis ekibi, şüpheli gördüğü kırmızı renkli otomobili durdurmak istedi. Otomobilin içinden açılan ateş sonucu 1 polis memuru ağır yaralanırken, araçtaki 2 saldırgan kaçtı. Çok sayıda polis ekibinin kovalamaya başladığı saldırganlar, Cezaevi Kavşağı'nda barikatla karşılaştı. Polislerin ateşine karşılık veren saldırganlar, 2 polis memurunu daha yaraladıktan sonra araçtan inip yaya olarak kaçmayı sürdürdü. Kepez İlçesi'nde ormanlık alanda izini kaybettiren 2 kişinin yakalanması için özel harekat timlerinin de katıldığı geniş çaplı operasyon başlatıldı. Saldırganları bulmak için gece görüşlü helikopter de arama çalışmalarına katıldı.

3 POLİS ŞEHİT

Yaralı polis memurlarından biri Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne diğer ikisi ise Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Polis memurları, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Hastaneye giden Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, devriye görevi yapan motosikletli polis ekiplerine açılan ateş sonucu Mehmet Çolak, Abdullah Kılınç ve Mustafa Bülbül isimli polis memurlarının şehit olduğunu açıkladı.

Gelişmeler üzerine Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Garzinon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, MHP İl Başkanı Osman Çetin, CHP İl Başkanı Devrim Kök ve çok sayıda emniyet müdürü hastaneye akın etti.

Burada bir açıklama yapan Vali Ahmet Altıparmak, olayın bir asayiş olayı olduğunu değerlendirdiklerini belirterek, şöyle dedi: "Şüpheli şahıs olduğu yönündeki ihbar üzerine bölgeye giden ekiplerimize otomobildeki 2 kişi ateş açtı. Burada bir arkadaşımızı kaybettik. Takip sonucu otomobil bir kavşakta durduruldu. Burada da 2 arkadaşımızı maalesef kaybettik. Panik yapacak bir durum yok, arkadaşlarımız gerekli çalışmayı yapıyor."

KONYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Antalya'da devriye görevi yapan polis ekiplerine düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Mehmet Çolak ve Abdullah Bülbül'ün Konya'daki evlerine ateş düştü. Aileler haber sonrası cenazeleri teslim almak üzere Antalya'ya gitti.

Antalya'da akşam saatlerinde devriye gezen polis ekiplerine düzenlenen silahlı saldırı sonrası şehit olan Konya nüfusuna kayıtlı Mehmet Çolak ile Abdullah Bülbül'ün evlerine ateş düştü. 30 yaşındaki şehit Mehmet Çolak'ın babası emekli Ahmet Necati Çolak, televizyondan oğlunun şehit haberini alması üzerine hemen Antalya'ya yola çıktı. Bursa'nın İnegöl ilçesinde bir akrabalarını ziyarete giden anne Saliha Çolak'ın da Antalya'ya gitmek üzere yola çıktığı bildirildi. 3 kardeş olduğu öğrenilen şehit Mehmet Çolak'ın erkek kardeşi Hakan Çolak'ın da polis memuru olarak görev yaptığı öğrenildi.

Şehit polis Abdullah Bülbül(34)'ün şehit haberi Hüyük ilçesinde oturan ailesine Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından verildi. Aile cenaze işlemleri için Antalya'ya gitti.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.