1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. Aman DİKKAT!... Yanınıza yaklaşan kişiler bu ikisini aynı anda yapıyorsa!...

Aman DİKKAT!... Yanınıza yaklaşan kişiler bu ikisini aynı anda yapıyorsa!...

Başakşehir ve Bakırköy İlçeleri'nde tırnakçılık yöntemiyle hırsızlık yaptığı iddia edilen 1'i kadın 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

A+A-

S.G. isimli şikayetçinin Emniyete başvurup anlattığına göre olay şöyle gerçekleşti,

BANKADAN 15 BİN LİRA ÇEKTİ

S.G. 14 Temmuz'da saat 10.30'da Başakşehir İlçesi'nde bir banka şubesinden 15 bin TL para çekti. S.G'nin yanına araçla gelen 3 şüpheli İngilizce konuşarak para bozdurmak istediklerini, Arap bankasının nerede olduğunu sordu. Şüphelilerden biri, S.G.'ye cüzdanından dolarları ve eski altı sıfırlı 100 TL parayı gösterdi, 100 TL'nin geçmediğini ve 100 TL'nin nasıl bir şey olduğunu sordu.S.G. de bankadan çektiği paraları deste halinde çıkartarak şüpheli şahsa gösterdi, şüpheli şahıs da S.G.'nin elindeki paraları aniden aldı. Şüpheli, paraları ters düz yaparak karıştırdı. S.G. de şahıstan paralarını geri aldı, paraları saymadan cebine koydu. Şüpheli şahıslar olay yerinden araçla uzaklaştı. S.G. ise ofise gittiğinde 4 bin 500 TL'nin eksik olduğunu fark etti ve şikayetçi oldu. Öte yandan yine 3 Ağustos 2015 tarihinde G.Y. isimli bir başka kişi de benzer yöntemle 500 TL'sinin çalındığını belirterek, Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, şikayetçi oldu.

"ŞÜPHELİLER GENELLİKLE YABANCI UYRUKLU"

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince İlimiz genelinde meydana gelen tırnakçılık sürati ile hırsızlık olayları ile ilgili yapılan çalışmalarda şüphelilerin genellikle yabancı uyruklu oldukları, vatandaşlarımızın yanlarına gelerek para bozdurmak istedikleri veya kendi paralarını göstererek en büyük para ve en küçük para hangisi olduğunu sorarak üzerlerindeki paralara bakmak istediklerini söyleyerek vatandaşların elinde bulunan paraların bir kısmını özel beceri ile çaldıkları tespit edilmiştir."

"ŞÜPHELİLER ARAÇ İÇİNDE YAKALANDI"

Açıklamada, "03 Ağustos 2015 günü şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik Başakşenir İlçesinde yapılan çalışmalarda, içerisinde 2 erkek ve 1 kadın şahsın bulunduğu 34 JS 0183 plaka sayılı aracın sık sık duraksayarak vatandaşla muhatap olduğu görülmüş, şüphelilerin vatandaşların yanından ayrılmasına müteakip vatandaşlar ile yapılan görüşmede genellikle yol tarifi sordukları Türk Lirası'nın kaç dolar ettiği küçük para hangisi büyük para hangisi gibi sorular sorduğu tespit edilmiş, takibe alınan şüpheli şahısların, G.Y. isimli erkek şahıs ile konuştukları görülmüş ve aracın ön koltuğunda oturan şahsın araçtan inerek müşteki ile konuştuğu ve G.Y. isimli erkek şahsın cebinden çıkarttığı paraları şahsa verdiği, şüpheli şahsın parayı tekrar geri verdiği ve şüphelilerin olay yerinden ayrıldığı görülmesi üzerine G.Y. isimli şahısla görüşülmüş ve bir miktar parasının eksildiğini beyan etmesi üzerine şüpheli şahısların bulunduğu 34 JS 0183 plaka sayılı araç içerisinde bulunan şahıslar yakalanmıştır." denildi.

BİRİ KADIN 3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

14 Temmuz ve 3 Ağustos 2015 tarihinde meydana gelen olaylara ilişkin A.H.G. (42) ve B.R.(59) ile M.S. (43) gözaltına alınan şüpheliler 4 Ağustos da çıkarıldıkları mahkemde tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İSTANBUL (DHA)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.