1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Altın fiyatları hız kesmiyor! Gram ve çeyrek altın artışta

Altın fiyatları hız kesmiyor! Gram ve çeyrek altın artışta

Altın fiyatlarında artış hız kesmiyor. Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı dün günü yüzde 0,41 artışla 247 liradan tamamladı. Gram altın bugün ise 251,4 lira seviyesinden alıcı buluyor. Peki çeyrek altın ne kadar? İşte 7 Mayıs altın fiyatları...

A+A-

Yükselişini devam ettiren altın fiyatları, yeni günde 251,4 lira seviyesinde dengelendi. İstanbul Kapalıçarşı’da, dün kapanışta çeyrek altın 402 lira, Cumhuriyet altını 1.647 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise cuma günkü kapanışa göre yüzde 0,41 yükselişle 247 liradan işlem gördü. Peki çeyrek altın bugün ne kadar? İşte 7 Mayıs güncel altın fiyatları…

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI 

Gram altın: 251,4 lira

Çeyrek altın: 416 lira

Cumhuriyet altını: 1.695 lira

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ALTIN YATIRIMCISINA 5 AYDIR KAZANDIRIYOR
Gram altın, özellikle dolar kurundan bulduğu destekle geçen ay pozitif bir seyir izledi. Nisan ayına 230 lira seviyelerinden başlayan gram altın, yükseliş eğilimini sürdürerek bu yılın en yüksek seviyesi olan 247 lirayı görmesinin ardından, nisanı yüzde 6,6 primle 246,1 liradan tamamladı.

Gram altın, bu performansı ile değer kazançlarını üst üste 5’inci aya taşırken bu dönemde yatırımcısına yüzde 20,2 getiri sağladı.

Yatırım Finansman Menkul Değerler Yatırım Danışmanlığı Yönetmen Yardımcısı Vahap Taştan, son dönemde ons altındaki zayıf duruşa karşın, dolar kurunun değer kazanmasının gram altın fiyatının yukarı trendini korumasına neden olduğunu kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.