1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Akşener’den İYİ Parti'nin İstanbul’da ikinci yıl kutlaması!

Akşener’den İYİ Parti'nin İstanbul’da ikinci yıl kutlaması!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte partisinin 2. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı.

A+A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen resepsiyona katıldı. İYİ Parti'nin 2. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” konulu panel düzenlendi. Moderatörlüğünü İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu‘nun yaptığı panelde gazeteci yazar Taha Akyol, Prof. Dr. Bahadır Erdem ve Prof. Dr. Ahmet Kasım Han konuşmacı olarak katıldı.

Panelin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte kürsüye çıkan Meral Akşener, “Hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz ben de size Ekrem İmamoğlu'nu getirdim” sözleriyle konuşmasına başladı.

Akşener resepsiyon öncesindeki “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” konulu panele değinerek “Parlamenter sisteme dönmenin hem Türkiye'ye nefes aldıracağını hem de bizzat Sayın Cumhurbaşkanı'na da nefes aldıracağını bilimsel olarak ortaya koydular” dedi.

TÜRKİYE'DE BAZI ŞEYLER DEĞİŞMEK ZORUNDA
31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinin sonuçları için İstanbullular'a teşekkür eden Akşener, “Çok uzun bir yolu engelleri aşa aşa geldiniz. 31 Mart ve 23 Haziran'da sadece İYİ Partililer değil tüm İstanbullulara teşekkür ediyorum. Tüm İstanbullular yapılan yanlışlara yönelik ister AK Parti'ye, ister İYİ Parti'ye ya da CHP'ye oy vermiş olsun farklı geleneklerden gelse de ne olursa olsun haksızlığa karşı, bir tavır koydu ve sonuçta 23 Haziran'da bir destan yazdı. Demek ki artık Türkiye'de bazı şeyler değişmek zorunda. O bazı şeyleri değiştirmek seçmen olarak sizlerin, bizlerin elinde” ifadelerini kullandı.

PARTİMİZİ İYİ Kİ KURMUŞUZ
Partisinin kuruluşunun ikinci yılını kutladıklarını, bununla gurur duyduklarını anlatan Akşener, “İyi ki İYİ Parti'yi kurmuşuz. İyi ki pek çok yanlışlıklara direnmişiz ve sonuçta Türkiye'de değişmez zannedilen, buna inanılan her bir değişmezi, yanlışlığı değiştirebilme iradesinin seçmende olduğunu hep birlikte ispatladık” şeklinde konuştu.

PARLEMENTER SİSTEME DÖNÜŞ ÇAĞRISI
Ekrem İmamoğlu'nun başarısına dikkat çeken Akşener, “Göreceksiniz nasıl İstanbullu İstanbul'da bir destan yazdıysa beyefendinin şahsında Parlamenter Sistem'e geçiş konusunda da Türkiye'nin nefes alması için İstanbul yine aynı iradeyi koyacak ve hakikaten her şey hem iyi olacak hem de güzel olacak” dedi. Akşener'in konuşması “Her şey çok güzel olacak” sloganı eşliğinde alkışlandı.

iyi-parti-kurulus-panel-aksener-resim-011.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.