1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Akşener: Sivil darbe girişimidir, sessiz kalmayacağız

Akşener: Sivil darbe girişimidir, sessiz kalmayacağız

YSK’nın tartışmalı İstanbul kararının ardından Başkanlık Divanı’nı toplayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, söz konusu karara ilişkin açıklamada bulundu.

A+A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, YSK'nın İstanbul'da seçimleri yenileme kararı tepkileri de beraberinde getirdi.Kararın ardından CHP ve İYİ Parti'de olağanüstü toplantılar gerçekleştirildi. Başkanlık Divanı'nı toplayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kararın değerlendirilmesinin ardından bir basın toplantısı düzenleyerek karara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle:

“Bu tarihi unutmayın. Bu tarih aziz milletimizin iradesinin çiğnendiği tarihtir bu tarih Türkiye'nin demokrasisinin kirlendiği tarihtir. Ülkemizin dünyaya rezil edildiği tarihtir. Demokrat Parti'nin bundan tam 72 yıl önce ilan ettiği hürriyet misakıyla önü açılan millet iradesi bugün o kahramanların adını dilinden düşürmeyen muktedirler tarafından bir kez daha tıkanmıştır. 

Üniformalı darbe girişimlerini geride bırakan bu sivil darbenin mağduru hangi partiye oy vermiş olursa olsun aziz milletimizin iradesidir. Demokrasimizde yapılan bu darbe karşısında sessiz kalmayacağız. İYİ Parti olarak parti içinde ve ittifak ortağımız ile yapacağım istişarelerin ardından millet iradesine darbeye teşebbüs edenlere karşı yapacaklarımızı aziz milletimizle paylaşacağız.”

Akşener, açıklamalarının ardından soru almayarak açıklamalarına son verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.