1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Akşener; Sayın Bahçeli’yi evine dönmeye davet ediyorum

Akşener; Sayın Bahçeli’yi evine dönmeye davet ediyorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Konya-Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin AKBUĞA’yı ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

A+A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyaretlerine devam ettiği Konya’da ziyaretlerine Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa ile başladı.
konya.jpg
Akşener, Belediye Başkanı Akbuğa’yı ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada: “Türkiye’de şehir şehir ilçe ilçe esnaf ziyaretlerimizin bir yeni durağı Konya’nın Tuzlukçu ilçesindeyim. Burada millet ittifakının kazandığı belediyemiz var, Belediye Başkanımızı ziyaret ettik ve Belediye Başkanımızın yaptığı çalışmaları, yapacaklarını kendisinden dinledik. Büyük bir memnuniyet içerisinde. En çok hoşuma giden konu ağırlıklı olarak vatandaşın faydalanacağı üretime yönelik yapılan çalışmalar oldu bunların devamını diliyorum. Onun dışında buradan Konyamızın ilçelerinde esnaf gezmeye devam edeceğiz. Esnaf gezerken işsiz gençlerimizle konuşuyoruz, çiftçilerimizle konuşuyoruz, tarım yapan kardeşlerimizle konuşuyoruz, üreticilerimizle konuşuyoruz, tencere kaynatmakta zorluk çeken kadınlarımızla konuşuyoruz. Onlardan aldığımız bilgileri çözüm önerilerimizle birlikte grup konuşmamıza koyuyoruz. Ondan sonra arkadaşlarımız araştırma önergeleri, soru önergeleri, kanun teklifleriyle bu konuları gündemde tutmaya gayret ediyoruz” dedi. 
konyaa.jpg

Akşener, bir gazetecinin, HDP’nin kapatılmasına ilişkin verilen iddianamenin Anayasa Mahkemesi tarafından iade edilmesi kararına ve bu karara tepki gösteren Bahçeli’nin Anayasa Mahkemesi’nin kapatılması çağrısını nasıl değerlendirdiğinin sorması üzerine şu yanıtı verdi:

“Ben hukukçu değilim dolayısıyla Yargıtay Başsavcılığının iddianamesindeki eksikliklere yönelik Anayasa Mahkemesi raportörünün bu eksiklerin düzeltilmesi amacıyla geriye gönderdiğine dair bir bilgim var. Dolayısıyla buradan baktığınızda normal bir prosedür gibi görünüyor. Sayın Bahçeli sürekli hadi kapatın dediği için muhtemelen yaptığı baskı yüzünden Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı çok hızlı hazırlamış eksiklikler olmuş muhtemelen yeniden gözden geçirilecektir. Burada dikkatimi çeken şu, geri gönderilmenin üzerinden Sayın Bahçeli ikinci kere Anayasa Mahkemesi’nin kapatılmasına dair bir hızlı salvoda bulundu tehditler savurdu.
konyya.jpg

Burada iki şey var birincisi Sayın Bahçeli çok mübarek bir isim olarak tanımladığı ve 2023’te cumhur ittifakının Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan ettiği Sayın Erdoğan beyefendinin ikinci defa seçilip seçilmeyeceği konusunda Türkiye’de hukukçular ikiye bölünmüş durumda. Böyle bir pozisyonda çok muhterem ve çok mübarek kabul ettiği cumhurbaşkanı adayının üzülmesini istemediği için ne olur ne olmaz diye bugünden Anayasa Mahkemesini taşlamaya ve oklamaya başladı. Bunu bir kenara koyarsak bu tür çok üst perdeden ve racon kesen davranış bitimlerinin hukuka demokrasiye ve insan haklarına hiçbir şeye, demokrasi tarihimize uymadığını söyleyebilirim. Son hadiselere baktığımız zaman ben kendisinin bir yakın arkadaşının kız kardeşi olarak kendisini evine dönmeye davet ediyorum. Çok yorgun olduğunu anladım, evine dönmeye, biraz tefekküre ve evinde dinlenmeye davet ediyorum.”  
kony.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.