1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Akşener, AP Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor ile görüştü

Akşener, AP Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor ile görüştü

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Türkiye’deki ziyaretleri kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştü.

A+A-

Amor, Akşener’i dün genel merkezdeki makamında ziyaret etti. Edinilen bilgiye göre görüşmede Amor, Akşener ile “Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunları” masaya yatırdı. “Türkiye’nin en çok hangi konuda sıkıntı yaşadığını” soran Amor’a Akşener’in, “sistem yanıtını verdiği” kaydedildi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtikten sonra Türkiye’nin “demokrasiden uzaklaştığı, her türlü yetkinin tek bir kişide toplandığı ve bunun sonucunda da parlamentonun giderek işlevini yitirdiğini” anlatan Akşener’in “Türkiye’de yeniden güçlendirilmiş parlamenter sistemine geçiş sağlanması gerektiği, muhalefetin en birincil talebinin bu olduğu, güçlendirilmiş bir parlamenter sistemde parlamentonun işlevinin yeniden artacağını” belirttiği de kaydedildi. Görüşmede, ayrıca Libya tezkeresi, Suriye meselesi gibi konuların da gündeme geldiği, Akşener’in Amor’a, Libya tezkeresi ile ilgili muhalefetin “Bir Arap iç savaşının Suriye’de olduğu gibi parçası olmanın Türkiye’ye yarar getirmeyeceği” kanaati nedeniyle karşı çıktığını anlattığı kaydedildi. 

‘VERİMLİ’ GÖRÜŞME!
Amor, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ile de bir araya geldi. Kaymakcı, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AB Başkanlığı’nda gerçekleştirilen görüşmenin “verimli” geçtiğini belirterek, “Türkiye-AB ilişkilerinin tüm boyutlarını konuştuk. AP’nin 2004’te olduğu gibi Türkiye’nin AB sürecini ilerletmede önemli rol oynayabileceği konusunda mutabıkız” dedi. 

Amor son olarak da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Kılıçdaroğlu, Amor ve beraberindeki heyeti, CHP Genel Merkezi’nde kabul etti. Görüşmede Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz de hazır bulundu. 

MERAL AKŞENER BU GECE TELE 1'DE UĞUR DÜNDAR'IN KONUĞU
Öte yandan; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bu gece saat 21:00'de Tele 1'de Uğur Dündar'ın hazırlayıp sunduğu "Türkiye Arenası" adlı programın konuğu. Programda ekonomik sorunlardan, Kanal İstanbul'a, Suriye'den Libya'ya, dış politikadaki sıkıntılara gündemdeki her şey masaya yatırılacak. ‘Demokrasi Arenası' bu akşam 21:00'den itibaren İstanbul Akatlar Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nden canlı yayınla ekrana gelecek.

DEMOKRASİ ARENASI SAAT 21.00′ DE TELE1′ DE

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.