1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Akıllı ol, Yoksa...

Akıllı ol, Yoksa...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli Erdoğan'a 'Akıllı ol, yoksa Türk milleti ve Türk milliyetçileri senin aklını başından almasını çok iyi bilecektir' diye seslendi.

A+A-

Başbakan Erdoğan'a seslenen Bahçeli, " Milliyetçi Hareket henüz son sözünü söylemedi derken şaka yapmadık. Henüz her şey bitmedi derken de laf olsun diye konuşmadık. Akıllı ol, yoksa Türk milleti ve Türk milliyetçileri senin aklını başından almasını çok iyi bilecektir" diye konuştu.

Bahçeli, "AKP hükümeti ülkemize sonuçları çok ağır olacak tuzaklar kurmakta, engeller çıkarmakta ve bunalımlar icat etmektedir.Bu siyasi anlayış tarafından toplumsal huzurun kökü kurutulmaktadır. Toplumsal güvenin varlığı linç edilmektedir. Zihinler iki ayrı kampa ayrılmakta, vicdanlar iki ayrı koordinata taşınmakta, hedefler iki ayrı kümeye sevk edilmektedir. Birliğimizin ve birlikte yaşama ülkümüzün tutkalı olan aidiyet duygusu gevşetilmekte ve esnetilmektedir" dedi.

"SİYASETİN GAYESİ AYIRMAK DEĞİL, BİRLEŞTİRMEKTİR"

"Siyasetin gayesi ayırmak değil, birleştirmektir" diyen Bahçeli, şunları söyledi; "Siyasetin gayesi bölmek, ufalamak, dağıtmak değil; derlemek, toplamak ve bütünleştirmektir. Ve siyasetin gayesi hizmettir, geliştirmektir, daha iyisini, daha güzelini ve daha fazlasını sunma arayışıdır. Bizim için böylesi bir siyaset tercihi anlamlı ve saygıya layık olacaktır. Siyaseti kişisel çıkar ve ikbal vasıtası görenlerin, mevki ve statü açgözlülüğünü doyurmada araç olarak değerlendirenlerin demokrasiye ve ülke yönetimine mütevazı de olsa katkı sağlamaları nafile bir çırpınıştır. Hepsinden önemlisi siyasetin doğasında yer alan rekabet, yarışma ve pozitif mücadele ideal olanı bulma ve ulaşma üzerine şekillenmiş bir yönetim sürecinin parçalarıdır."

"BAŞBAKAN, GEZİ PARKI BUHRANINI KIŞKIRTMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPMIŞTIR"

Bahçeli, "Taksim Gezi Parkı’nda üç haftayı bulan olayların ortaya çıkış ve ilerleyiş yönüne baktığımızda biliniz ki bu söylediklerimin haricinde bir sonuca ulaşmamız mümkün olmayacaktır. Öncelikle şu hususun altını kalın olarak çizmeliyim ki; Başbakan ve hükümeti Gezi Parkı buhranını kışkırtmak için elinden geleni yapmıştır. Birbiriyle mütenasip olmayan beyanlar, bir ileri bir geri atılan adımlar, kimi zaman uzlaşmaya yatkın mesajlar, çoğu zaman da rest çeken, meydan okuyan, aşağılayan, küçümseyen tutumlar Türkiye’nin rotasını kaosa döndürmüştür. Başbakan Erdoğan en tabii hak ve beklentilerin seslendirilmesini kendisine ve hükümetine kurulan bir tuzak ve komplo olarak kabul etmiştir" diye konuştu.

"ÇOK NET SİYASİ BİR ENTRİKADIR"

Ankara Sincan'da 'Milli İradeye Saygı' mitinginde açılan Üç Hilal ve bozkurt pankartları ile ilgili olarak Bahçeli, "Bu durum karşısında Başbakan hemen pür dikkat kesilmiş ve arkasından da 'MHP’li kardeşlerime teşekkür ediyorum' sözlerini sarfetmiştir. Şunu herkes bilmelidir ki, Başbakan’ın teşekkürünü kabul edecek hiçbir dava arkadaşım yoktur. AKP’nin mitinginde Üç Hilalimizi ve bozkurt simgemizi çalarak kullananlar da MHP’li olmadığına göre, Başbakan dolandırıcılara, sokak serserilerine teşekkür etmiş sayılacaktır.Üç Hilalin ve bozkurt simgesinin AKP mitinginde kullanılması çok net siyasi bir entrikadır. Nitekim bugün biz, konuyla ilgili gerekli hukuki müracaatı da yaparak, partimize dönük terbiyesizliğin hesabını yargı nezdinde ucu nereye dayanırsa dayansın soracağız. Başbakan Erdoğan şayet bu tezgahtan haberi yoksa, o halde çok kritik bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu mutlaka görmelidir" dedi.

"AKP HÜKÜMETİ BÖYLESİ BİR İHANETİN NERESİNDEDİR?"

Bahçeli, "Türkiye Gezi Parkı’na sabitlenmişken, bölücüler meydanı boş bulmuşlar, tehdit dolu söz ve açıklamalarını artırarak sürdürmüşlerdir. Geçtiğimiz hafta sonunda Diyarbakır’da sözde 'Kuzey Kürdistan Birlik ve Çözüm Konferansıyla' yeni bir kepazelik daha sergilenmiştir.PKK ve siyasi bölücüler kafalarında Türkiye’yi çoktan bölmüş, Kürdistan’ın doğusunu, batısını, kuzeyini ve güneyini haince şekillendirmişlerdir. Ne var ki hükümetten hâlâ hareket yoktur. Başbakan Erdoğan masum vatandaşlarımıza terörist yaftası vuracağına, eğer aksi yönde bir sözü ve senedi yoksa PKK’ya, İmralı canisine ve Diyarbakır’da toplananlara bakmalıdır. Aziz milletim Taksim’de meşgul edilirken, altımızdaki vatan coğrafyasının kaydığını görmelidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bölgesi Kuzey Kürdistan olarak ilan edilmekte ve dayatılmaktadır.AKP hükümeti böylesi bir ihanetin neresindedir?" diye konuştu.

"AKILLI OL"

"Türkiye’ye kast etmek isteyen ne kadar soysuz varsa kıpırdamış, belini doğrultmuş ve ayaklanmıştır" diyen Bahçeli şunları söyledi: "Başbakan Erdoğan eğer PKK’ ya ve İmralı canisine sözde Kuzey Kürdistan konusunda açık çek vermişse, eğer Türk milletini meşgul ederek PKK’ya ve siyasi bölücülere alan açmışsa, eğer Türkiye’nin ve Türk milletinin mahvına neden olacak vaatleri peş peşe sunmuşsa, değil bu dünyada, mahşerde bile olsa yakasından tutmazsam namerdim. Sayın Başbakan, Milliyetçi Hareket henüz son sözünü söylemedi derken şaka yapmadık. Henüz her şey bitmedi derken de laf olsun diye konuşmadık. Akıllı ol, yoksa Türk milleti ve Türk milliyetçileri senin aklını başından almasını çok iyi bilecektir."

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.