1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Akarsu'nun ailesine Kerry'den madalyon

Akarsu'nun ailesine Kerry'den madalyon

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ankara'ya geldi.

A+A-

ABD Dışişleri John Kerry'yi taşıyan uçak, saat 13.00 sıralarında Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Kerry ve beraberindekileri heyeti Esenboğa Havalimanı'nda Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone karşıladı.

Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD Büyükelçiliği'ne gelmeden önce Türk polisleri ile ABD güvenlik personeli çevreyi didik aradı. Büyükelçiliği gören yüksek noktalara keskin nişancılar yerleştirildi. Daha sonra Kerry, konvoyda birbirinin aynısı olan iki makam aracı ile birlikte büyükelçiliğe giriş yaptı. Kerry, elçilik bahçesinde ölen güvenlikçinin ailesi, yakınları ve çalışanlar tarafından karşılandı. Büyükelçilik'te karşılama sonrası Kerry, ABD Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıda hayatını kaybeden Mustafa Akarsu için yapılacak törene katıldı.

ABD Dışişleri John Kerry, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştükten sonra ikili ortak basın toplantısı düzenleyecek. Kerry, daha sonra da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilecek.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin görüşmelerinde Suriye ve Ortadoğu'daki sıcak gelişmeler başta olmak üzere pek çok konu ele alınacak. Kerry'nin Avrupa ve Ortadoğu turunda Ankara'dan önceki durakları İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya oldu. Kerry'nin Türkiye ziyaretinin ardından Mısır, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'a da gitmesi bekleniyor.


KERRY, SALDIRIDA YARALANAN KORUMA GÖREVLİLERİNE 'KAHRAMANLIK ÖDÜLÜ' VERDİ 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD Büyükelçiliği'nde 1 Şubat'ta tarihinde elçiliğe yapılan saldırıda hayatını kaybeden koruma görevlisi Mustafa Akarsu için anma törenine katıldı. Kerry, vefat eden ABD Büyükelçiliği koruma görevlisi Mustafa Akarsu’nun ailesine anma töreni öncesinde, "O bir çok hayatı kurtardı" dedi. Kerry, Mustafa Akarsu için, "Amerikan ailesinin bir parçasıydı" dedi Kerry daha sonra ABD Büyükelçiliği'ne yapılan bomba saldırısı sırasında yaralanan koruma görevlilerine ‘Kahramanlık Ödülü’ verdi

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.