1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. 'Ak Parti için çözüm İmralı, peşmerge müttefiktir'

'Ak Parti için çözüm İmralı, peşmerge müttefiktir'

Grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,hükümeti eleştirdi.

A+A-

MHP Genel Başkanı, "Adalet ve Kalkınma Partisi Haburu özlemekte, hala İmralı'dan himmet beklemektedir. Terör örgütünün küstahlarına kulaklarını tıkamaktadır. AKP için İmralı çözüm adresi peşmerge tek müttefiktir" dedi. Başkanlık sistemi tartışmalarına yorum yapan

Bahçeli, "Başkanlık sistemi tartışmaları tek adamlığa öz hazırlığı niteliğindedir. Erdoğan'ın amacı meşruti monarşinin tekrar kurulmasını istemkte ve kendisinin seçilmiş sultan olmasını beklemekte ve bunun için gayret göstermektedir" dedi. İlk ve orta öğretim kurumlarında serbest kıyafet yönetmeliği hakkında da açıklamalarda bulunan Bahçeli, " Aileler arasındaki maddi farklar çocuklar üzerinde sıkıntılara neden olacaktır. Önlüğün çıkmasıyla aileler arasındaki mmadi ve fiziki uçurumun ortaya çıkmasına zemin hazırlayacaktır. Okul çağındaki çocukların daha iyi bir ggelir durumuna sahip ailelerin çocuklarına özenecek, kıskançlık, eziklik ve kompleks duyguları maalesef ortaya çıkacaktır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında ilk olarak Engeliler Günü hakkında açıklamalar yaptı, Bahçeli şunları kaydetti:

"Engelliler Günü hepimizin düşünmesi gereken bir gündür. Engelli olmanın olumsuzluklarına teslim olmak doğru değildir. Asıl engel engelliyi ciddiye almamak görmezden gelmektir. Layık oldukları ilgiyi göstermek, insanı sorumluluk bakımında elzemdir. Bedensel, ruhsal, duygusal yeteneklerini kaybedenler hepimizin meselesi olmalıdır. Engellilerin ayrımcılığa maruz kalması insanlık değerleriyle örtüşmemektedir."

"AKP İÇİN İMRALI ÇÖZÜM ADRESİ"

Terör konusunda değine Bahçeli sert açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:

"İmralı canisi ile hülümet arasındaki kanlı, barutlu, taşlı sopalı pazarlıkları, Başbakan Erdoğan hükümetinin maskesinin düşürmüş. Aziz millletimiz acı gerçeklerle ve sorumlularıyla üst üste tanışmıştır. Adalet ve Kalkınma Partisi Haburu özlemekte, hala İmralı'dan himmet beklemektedir. Terör örgütünün küstahlarına kulaklarını tıkamaktadır. AKP için İmralı çözüm adresi peşmerge tek müttefiktir. Şehitleri 'birkaç mehmet' diye küçümseyen, onların emanetlerine sudan sebeplerle kızanların, olsa olsa ya dugularında bir bulanıklık veya niyetlerinde bir sakatlık olacaktır.

Diziyle itişen, tiyatro ile cebellşe, santçı ile çekişen, sporcu ile tartışan, öğrenci ile ters düşen ve gazeteci ile uğraşan ama teröristlerle sözleşen ve söz kesen başbakan erdoğan ve işbirlikçilerinin son olaylar karşısında foyası iyice ortaya çıkmıştır."

"KENDİSİNİN SEÇİLMİŞ SULTAN OLMASINI BEKLEMEKTE"

"Dış politikada çuvallayan AKP hükümetidir. Ekonomide sanal başarılarla oyalanan AKP hükümetidir. Milli ve manevi değerlerimize hücum eden AKP hükümetidir" diyen Bahçlei başkanlık sisteömi tartışmaları hakkında da şunları kaydetti:

"Ak Parti'nin Türkiye'nin hayrına vereceği hizmet çoktan bitmiştir. Türkiye'nin kaderi adeta Başbakan Erdoğan'a bağlanmıştır. Başkanlık sistemi tartışmaları tek adamlığa öz hazırlığı niteliğindedir. Erdoğan'ın amacı meşruti monarşinin tekrar kurulmasını istemkte ve kendisinin seçilmiş sultan olmasını beklemekte ve bunun için gayret göstermektedir. Türkiye Cumhuriyeti 89 yıl öncesine, eskiye, geriye kafayı takan bir macera perest müsrif siyasetçi tarafından tehdit edilmektedir. Parlamenter sistemin neyi ve hangi yönü Başbakan Erdoğan'ı rahatsız etmiştir. Kendisi aziz milletimizden neyi istemişte alamamış, neyi ummuşturda bulamamıştır. Ak Parti'nin başkanlık sistemindeki amacı rejim değişikliğidir. Öğrencilerin kılık kıyafet serbetliğinin olması yerinde olmuştur. Fakat bu bir çok sosyal soruna sebep oalcaktır. Dar gelirlerin çocukları durumu iyi olanlara özenecek ve bu da bir çok sosyal soruna sebebiyet verecektir. Başbakan Erdoğan Başkanlık koltuğuna oturursa istediği zaman seçim tarihini yenileyebilecektir. Parlamenter sistemin geliştirilmesi ve devan ettirilmesi en doğru yoldur. Parlamenter sistemin hangi yönü Başbakan Erdoğan'ı rahatsız etmiştir."

"MADDİ FARKLAR ÇOCUKLAR ÜZERİNDE SIKINTILARA NEDEN OLACAK"

İlk ve orta öğretim kurumlarında serbest kıyafet yönetmeliği hakkında da açıklamalarda bulunan Bahçeli, gelir dağılımı konusundaki uçuruma dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elbette okullarda tektiplikten kurtulmak önemli bir çalışmadır. Gelir dağılımındaki adaletsizliğin en üst seviyede olması bir çok sosyal soruna davetiye çıkaracaktır. Aileler arasındaki maddi farklar çocuklar üzerinde sıkıntılara neden olacaktır. Önlüğün çıkmasıyla aileler arasındaki maddi ve fiziki uçurumun ortaya çıkmasına zemin hazırlayacaktır. Okul çağındaki çocukların daha iyi bir gelir durumuna sahip ailelerin çocuklarına özenecek, kıskançlık, eziklikl ve kompleks duyguları maalesef ortaya çıkacaktır. Bu da yeni açmazların, yeni sorunların yeşermesine kaynaklık edecektir. Kıyafet değişikliğinin sosyal farklılıklara sebep olmaması için dikkat edilmelidir. İmam hatip liselerinde ve diğer okullarımızda bazı kız öğrencilerimizin başlarını örtmesini issani görüyoruz ve destekliyoruz. Önce gömleği sonrada önlüğü çıkaran AKP zihniyeti bu kargaşayı arttırmıştır."

Filistin'in BM gözlemcisi olması konusuna da değinen Bahçeli:

"BM'deki oylamadan sonra ortaya çıkan gözlemci ülke kararının hayırlı olmasını diliyorum. Ne varki Filistin'deki olumlu gelişmeyi kendi hanesine yazmaya çalışan AKP hükümeti bu konuyu iç siyaset malzemesi yapmıştır. Bilmelidir ki bu başarı Filistin halkınındır. İnşaallah Filistinli kardeşlerimiz toprak bütünlüklerini ve bağımsızlıklarını tam olarak elde edecekleridir. Filistin tarihi oylamada BM'de gözlemci ülke statüsü kazandı. Bu filistinli kardeşlerimiz adına sevindirici bir haber" dedi.

Bahçeli, darbeleri araştırma komisyonu hakkında, "Temennimiz darbelirin sadece silahlı olanı değil siyasi olanlarına da tebennüz etmesidir" sözleri ile konuşmasını bitirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.