1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Ahmet Türk'ten ilk açıklama!

Ahmet Türk'ten ilk açıklama!

DTK Başkanı Ahmet Türk," Kanayan bir yara var. Bunu kaşımak yerine herkes merhem sürmelidir" dedi

A+A-

İMRALI Adası'nda dün Abdullah Öcalan'la görüşen Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkanı Ahmet Türk, hassas bir süreçten geçildiğini belirterek, "Meseleyi büyütmeye gerek yok, ama kanayan bir yara var. Bu yarayı deşmek, kanatmaktan ziyade herkes merhem sürmeli" dedi.

İmralı Adası'nda dün BDP Batman Milletvekili Ayla Akat ile Abdullah Öcalan'la görüşen Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkanı Ahmet Türk, bu sabah Diyarbakır'a geldi. Kentte BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Öcalan'a yapılan ziyarete ilişkin görüşmelerde bulunan Türk, akşam saatlerinde uçakla Ankara'ya gitti.

Türk, Diyarbakır Havaalanı'nda uçağa binmeden önce gazetecilere kısa bir açıklamada bulundu. Türk, "Başından beri söylediğimiz bu sürecin, barışa evrilmesi konusunda kim ne katkı sunarsa gerçekten memnun oluruz. Meseleyi çok büyütmemek gerek. Ama kanayan bir yara var, bu yarayı deşmek, kanatmaktan ziyade herkes merhem sürmeli. Aynı zamanda basına da söylüyorum hassas süreçlerden geçiyoruz. İnşallah olumlu bir noktaya varır" dedi.

Türk, gazetecilerin İmralı ile görüşmelerin devam edip etmeyeceği yönündeki sorusu üzerine, "Bu konuda açıklama yapmak istemiyorum" dedi. Türk, Öcalan'la yapılan görüşmeye ilişkin açıklama yapılıp yapılmayacağı sorunu da "Zamanı gelince görüşmeyle ilgili açıklama yapılacaktır" yanıtını verdi.

BAYDEMİR'LE 1 SAAT GÖRÜŞTÜ

Ahmet Türk, bugün Diyarbakır'a gelerek BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a bilgi verdikten sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı BDP'li Osman Baydemir'i de ziyaret ederek yaklaşık 1 saat görüştü. Ahmet Türk, Ankara'ya dönmek için havaalanına Baydemir'in makam otomobiliyle gitti. Baydemir, görüşmeyle ilgili açıklama yapmazken bu ziyaret 'Öcalan'dan Baydemir'e mesaj mı getirdi' sorusunu gündeme getirdi.

Abdullah Öcalan daha önce "Silah miadını doldurmuştur" diye açıklama yapan Osman Baydemir'i sert bir dile eleştirmiş, "Bakıyorum bazen öyle şeyler oluyor ki, çok şaşırıyorum, öfkeleniyorum. Silahlı güçlerin pozisyonu ve geleceği hakkında Kandil bile tek başına karar veremezken, bunları nasıl söyleyebiliyorlar? Ama onlar kendi yapması gereken işleri dururken, bunu doğru dürüst yapmazken kalkıp kendilerini aşan, ABD’nin Avrupa’nın bile çözemediği konuda ahkam kesiyor" demişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.