1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Adam gibi adamsan...'

Adam gibi adamsan...'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

A+A-

Başbakan Erdoğan'ın Mardin'deki yaptığı konuşmayı değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Adam gibi adamsan git bu konuşmayı Rize'de yap bakalım" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Bir ülkenin Başbakan'ı herşeyi bilmeyebilir ama sorarak öğrenir. Kavramlarda böyledir. Bilerek kullanacağız. Beyefendi Mardin'de dedi ki 'Bizim karşımıza kimse Kürt milliyetçiliğiyle Türk milliyetçiliğiyle çıkmasın biz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına almış bir iktidarız' Yüreğin yetiyorsa, adam gibi adamsan git bu konuşmayı Rize'de yap bakalım. Kafatası millyetçiliğine karşıyız. İnanç üzerinden siyaset doğru değildir. Milliyetçilik yurtseverliktir. Çağdaş milliyetçilikten biz bunu anlıyoruz." dedi. 

"YARGILAMALAR ALENİDİR"

Kılıçdaroğlu, "Bugün CHP için önemli bir gün yanımızda gazilerimiz ve şehit aileleri var. Onların sorunlarına değineceğiz ama öncelikle Silivri denen bir yer var, adaletin arandığı bir yer. Adına toplama kampı dediğimiz bir yer. Yargılamalar alenidir. Yargıç gizlilik kararı gerekmediği sürece sorun yok. İnsanları otobüsten indirip, yürütüyorlar. Biz kararlıyız yürürüz diyorlar ama duruşma salonuna giremiyor. Tazyikli sular. Bu ülkede adaleti aramak bu kadar zor mu? Ne yaparlarsa yapsınlar. Bütün engelleri yıkacağız" diye konuştu.

"GETİRSİN YASA TEKLİFİNİ TÜRKİYE BU AYIPTAN KURTULUR"

Kılıçdaroğlu, "Dünyanın her tarafında anlatıyoruz biz bunu Beyefendi rahatsız oluyor. Kabahat bende değil, kabahat seni yetiştirende. Dünyada nerede insan hakkı ihlalleri olursa dünya gözlerini oraya çevirir. Biz adaletsizlikleri anlatmaya devam edeceğiz. 'Bu mahkemeler adalet dağıtmıyor' dedik. Sonunda onlarda kabul ettiler. Şimdi kalkmışlar tutuklu milletvekilleri askerler bu kadar tutulmamalı o zaman getirsin yasa teklifini Türkiye bu ayıptan kurtulur. Neden yapmıyorsun çünkü sen iki yüzlü politika yapıyorsun" dedi.

"ÇANAKALE ŞEHİTLERİNİN RUHU BURADADIR"

Kılıçdaroğlu, "Bugün Türkiye'nin onur ve şeref, grubumuzda bulunuyor. Gaziler ve şehit yakınları. Emin olun Çanakale şehitlerinin ruhu buradadır. Bu insanlar hiç bir çıkar beklemediler. Bu güzel vatanı korumak için siper ettiler. Analar kuzularını kendi elleri ile toprağa yatırdılar. Onlar için ne yapsak azdır. 

Bizde şehitlik ve gazilik asla sektör olmadı. Başbakan Erdoğan 31 Ağustos 2012'de 'Gazilik ve şehitlikte sektör oldu' diyor. Bunu nasıl söylersin. Bir bedel ödüyorsunuz arkadaşlar. İşte bir gazinin Başbakan Erdoğan'a yazdığı o sözler; 'Bu nasıl sektördür Başbakan? Ülke için kolunu bacağını vereceksin sonra da o ülkenin Başbakan'ı çıkacak ve bunu söyleyecek. Madem bu karlı iş o zaman sen oğluna gemicik alacağına askere gönderseydin ya. Bu sektöre neden girmedin o zaman AKP milletvekilleri de bu işe girsin. Madem bu kadar karlı" diye konuştu. 

"BAŞBAKAN YALAN SÖYLEYEMEZ"

Başbakan Erdoğan'ın şehit ailerine ve gazilere ulaşım bedava müjdesi verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bu nasıl yalandır. Başbakan yalan söyleyemez. Yalan ayıptır. Erdoğan diline biber mi süreyim çocuk değilsin. Gaziler kendilerine tanınan hakları bilmiyorlar mı? Bu hak 1983 yılından zaten verilmiş.

Gazi kardeşimizi mektubunda devam ediyor: 'Bu ülkeden toplu taşıma araçlarından ücretsiz kullanıyorlardır. İnsanlar şehidine gazisine saygı duyarlardı. Tabi siz doğuştan şanslı olduğunuz için bunları bilemezseniz. Şimdi insanların gözüne baka baka yalan söylemeyin. Haklarımızı gaspetmekten vazgeçin. Siz önce belediyenize yazı gönderin de bizi beleşçiler diye otobüsten indirmesin" dedi.

"SÖZ VERİYORSUN DÖNÜYORSUN HİÇ BİR ŞEY YAPMIYORSUN"

Bedelli askerlik ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu, "Bedelli askerlik dolayısıyla alınacak paraları gazilere şehit ve dullara vereceğiz' dedi. 22 Kasım 2011. AKP grup toplantısında şunu söylüyor: 'Bedelli askerlik uygulamasından elde edilen gelirin gazilere, özürlülere, TSK'ya Jandarma'ya ve Emniyet Hizmetleri sınıfına ait sosyal hizmet vakıflarına harcayacağız. Emin olun bu paranın nereye harcandığını bilmiyor. Bedelli askerlik, 2B, Üniversite harçlarının kaldırılması bizim projemizdi. Söz veriyorsun dönüyorsun hiç bir şey yapmıyorsun" diye konuştu. 

"BU MİLLETİ ENAYİ YERİNE KOYMAYIN ARTIK"

12 Haziran seçimleri sonrasında 14 yasada değişiklik için 20'ye yakın tasarı verdiklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Ama bunların büyük bir kısmı kabul edilmedi. Terörle mücadele sırasında şehit düşen güvenlik görevlilerinin yakınlarının sağlık ihtiyaçlarının ücretsiz karşılanmasını istedik ama Ak Parti bunu kabul etmedi. Kadro boş olduğu halde şehit kadrosu doldurmayan kamu görevlisi hakkında yasal işlem başlatılsın dedik. Yurt dışında engelli aracı alalım bundan vergi alınmasın dedik. Bunu da reddettiler. Afyon'da cephane patladı. 25 askerimiz şehit oldu neden olduğunu biliyor musunuz? Açıklamadılar. Çocuk mu kandırıyorsunuz siz? Bu milleti enayi yerine koymayın artık. Onları bir de doğal afet şehidi saydılar. Aradan geçmiş dört buçuk ay geçti kimseye bir kuruş ödeme yapılmadı. Yardımı yapan sadece Mehmetçik Vakfı" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.