1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ABD Büyükelçiliği'ne intihar saldırısı

ABD Büyükelçiliği'ne intihar saldırısı

Ankara'nın göbeğindeki ABD Büyükelçiliği'ne intihar saldırısı düzenlendi. Etrafa ceset parçaları saçılan patlamada ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı

A+A-

Ankara'da Paris Caddesi'ndeki ABD Büyükelçiliği'nin 2 No'lu Nizamiye Giriş Kapısı'nda, güvenliğin bulunduğu noktada intihar saldırısı düzenlendi. Yeri sarsacak kadar güçlü olan bu patlamanın bir canlı bomba tarafından gerçekleştiği ifade edildi.


İLK RAKAM: 2 ÖLÜ, 2 AĞIR YARALI

Gelen ilk bilgilere göre, patlamada en az 2 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Etrafa ceset parçaları saçıldığı ifade edilirken, ölenlerden birinin canlı bomba, diğerininse ABD Büyükelçiği çalışanı bir Türk olduğu belirtiliyor.

Saldırıdan yaralı kurtulanlardan birinin de yakın bir döneme kadar NTV’de çalışan gazeteci Didem Tuncay olduğu ortaya çıktı. Numune Hastanesi’nde tomografisi çekilen ve müşahade altına Tuncay’ın durumunun iyiye gittiği bildirildi. Tuncay’ın vize işlemleri için elçilikte bulunduğu öğrenildi.

X-RAY'DEN GEÇERKEN PATLADI

Kadın olabileceği de öne sürülen saldırganın, x-ray cihazından geçtiği sırada patlamayı gerçekleştirdiği belirtilirken, enkaz altında da elçilik çalışanları olabileceği tahmin ediliyor.

MOBESE KAYIT YAPAMAMIŞ

Patlama esnasında elektriğin kesilmesi nedeniyle etrafı görüntüleyen MOBESE kameralarının kayıt yapamadığı belirtiliyor. Polis kayıtlarını incelemek için çevre apartmanlarıda bölgeye bakan kameraları indirerek incelemeye götürdü.

ELÇİLİK PERSONELİ İÇERİDEKİ SIĞINAKTA

Bu arada, patlamanın ardından tüm büyükelçilik personeli, güvenlik önlemleri çerçevesinde hala bina içinde, büyük ihtimalle de bir sığınakta tutulmaya devam ediliyor.

VALİ VE ABD ELÇİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Bu arada, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve ABD Büyükelçisi Ricciardone de birlikte basına açıklama yaptı. Ricciardone, "Bu saldırı Ankara-Washington ilişkilerine sekte vuramaz. Gerekli önlemler alındı. Türk Emniyeti'ne hızlı müdahale için teşekkür ederiz" dedi. Vali Yüksel ise, intihar saldırısının içeride gerçekleştiğini belirtti ancak detaya girmedi. Takip edilen bir canlı bomba olup olmadığı sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

İKİNCİ PATLAMA KORKUSU

İkinci patlama olabileceği şüphesiyle bölge karantinaya alındı.

BAŞBAKAN'DAN AÇIKLAMA

Saldırıyla ilgili görüşüne başvurulan Başbakan Erdoğan, konuyla ilgili detaylı bilgisi bulunmadığını, kendisinin de patlamadan yeni haberdar olduğunu belirtti.

JOHN KERRY'YE KANLI 'HOŞGELDİN' Mİ?

Bu arada saldırının, ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı John Kerry'nin göreve gelmesinin hemen ardından gerçekleşmesi dikkat çekti. ABD'nin önemli gündem maddelerinden olan 'Yurtdışındaki temsilciliklerimiz güvende mi?' konusu, bu saldırının ardından alarm seviyesinin de yükseltilmesine neden olacak gibi görünüyor...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.