1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 5 yıl sonra yakalandı

5 yıl sonra yakalandı

KOCAELİ’nin Körfez İlçesi’nde yaklaşık 5 yıl önce öldürülüp cesedi parçalara ayrıldıktan sonra bir bavul içinde denize atılan faili meçhul cinayete kurban giden kişinin o tarihte 17 yaşındaki Dilek Avcı olduğu belirlendi.

A+A-

Tekirdağlı olan Dilek Avcı’nın cinayet şüphelisi olduğu iddiasıyla, evli ve 1 çocuk babası tarım makineleri tamiri ustası 36 yaşındaki Hüseyin Kemal Kenar tutuklandı.

20 Kasım 2008 tarihinde Kocaeli’nin Körfez İlçesi'ne bağlı Hereke Semti’nde parçalanarak bavul içinde denize atılan kadın cesedi bulundu. Öldürülen kadının 4 aylık hamile olduğu belirlendi ancak kimliği saptanamadı. Polis çizilen robot resimden öldürülen kadının kimliğini saptamaya çalışırken, ceset de kimsesizler mezarlığında toprağa verildi.

TEKİRDAĞ'DA RAFTAN İNEN DOSYA

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ailesinin kayıp ihbarında bulunduğu Dilek Avcı dosyasını raftan indirerek tekrar soruşturma başlattı. Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kayıp olan Avcı’nın arkadaşlarının ifadelerine başvurdu.Yapılan araştırmaların ardından Hüseyin Kemal Kenar’ın, Dilek Avcı ile daha önceden sevgili olduğu ve Avcı’ya cinsel saldırı suçundan gözaltına alındığı, ancak ailelerin evlilik kararı vermesinin ardından serbest kaldığı belirledi.

İfadesi alınan Hüseyin Kemal Kenar, Dilek Avcı’yı yıllardır görmediğini söyledi.Ardından serbest bırakıldı. Ancak ekipler, Kenar’ı şüpheli sıfatıyla teknik takibe aldı ve GSM operatöründen Kenar’ın son 5 yıl içinde hangi baz istasyonlarından sinyal aldığının raporunu istedi. 

Gelen raporun ardından Hüseyin Kemal Kenar’ın 19 Kasım 2008 günü Hereke Semti’ndeki baz istasyonlarından sinyal aldığı belirlendi. Bunun üzerine Cinayet Bürosu dedektifleri, 20 Kasım 2008 günü aynı bölgede bir kadın cesedinin bulunduğunu öğrenince Kocaeli’ne gitti ve açılan mezardan DNA örnekleri alındı. Alınan örnekler kayıp Dilek Avcı'nın aile fertlerinden alınan örneklerle karşılaştırılınca cinayeti kurban giden kadının Dilek olduğu ortaya çıktı.

”5 YIL SONRA YAKALANACAĞIM AKLIMA GELMEDİ”

Bunun üzerine ekipler, GSM operatörü verilerine dayanarak dün Tekirdağ'da yaşayan Hüseyin Kemal Kenar’ı tekrar gözaltına aldı. Polisin çapraz sorguya aldığı Hüseyin Kemal Kenar, cinayeti itiraf etti. 

İfadesinde 5 yıl sonra yakalanacağının aklına bile gelmediğini söyleyen Kenar, olayı şöyle anlattı:

“Dilek ile birlikte İstanbul’a kaçtık ve Pendik ilçesi Tepeören Mahallesi’nde yaşamaya başladık. Burada bana hamile olduğunu söyledi. Benden hamile olduğunu düşünmedim. Bu yüzden aramızda tartışma çıktı, kendime hakim olamadım. Çamaşır ipi ile önce boğarak öldürdüm. Tuvalette kanının akmasını bekledikten sonra satırla 10 parçaya ayırarak valize koydum. Daha sonra Kocaeli’nin Körfez İlçesi’ne gittim ve Hereke’den kayalıklardan denize attım. Daha sonra iş seyahatine çıktım. Pişmanım.” 

EŞİ: 5 YILDIR BİR KATİLLE YAŞAMIŞIM

Dilek Avcı'yı öldürdükten bir süre sonra Selda Kenar ile evlenen ve bu evlilikten 3 yaşında bir çocuğu olan Hüseyin Kemal Kenar'ın yaşamını hiçbir şey olmamış gibi sürdürdüğü ortaya çıktı.

Olayın ortaya çıkmasının ardından eşi ve yakınları da büyük şok yaşadı. Eşinden hiç şüphelenmediğini gazetecilere anlatan Selda Kenar, “Yıllardır bir katil ile yatıyormuşum. Bana ve çocuğuma karşı çok iyiydi. Dört dörtlük bir eşti. Nasıl yaptı anlamıyorum” dedi.

Polisteki ifadesinin ardından mahkemeye çıkartılan Kenar, “Canice bir hisle tasarlayarak kasten adam öldürmek” suçundan tutuklanarak Tekirdağ T Tipi Cezaevi’ne konuldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.