1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 5 ton mesir saçıldı

5 ton mesir saçıldı

Manisa'da bu yıl 473'üncüsü düzenlenen Uluslararası Mesir Festivali'nde, Sultan Camisi minarelerinden 5 ton mesir, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın da katıldığı törenle saçıldı

A+A-

 

Mesir saçılmasından önce düzenlenen kortej yürüyüşünde iktidar ve muhalefet bir araya gelmedi. MHP Lideri Bahçeli, partisinin ve CHP’nin milletvekilleri ile kol kola yürüdü, vatandaşlar 'Ne mutlu Türk’üm diyene' sloganlarıyla onlara destek verdi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da partisinin milletvekilleri ile 50 metre önden yürüdü.

Manisa’da bu yıl 473’üncüsü düzenlenen Mesir Festivali kortej yürüyüşü, Valilik önünde başladı. Kortejin başında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tokalaştı. Ardından başlayan yürüyüş sırasında vatandaşların Bahçeli’ye yoğun ilgi göstermesi yürüyüşün yavaşlamasına neden oldu. Bunun üzerine Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz’ün talimatıyla güvenlik görevlileri, protokolü ikiye böldü.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ ile AK Parti milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, İlknur Denizli, Recai Berber, Selçuk Özdağ ve Vali Daşöz birlikte yürürken, onların 50 metre arkasından muhalefet geldi. Bahçeli’nin yanında duran MHP’nin 15 milletvekili ile CHP milletvekilleri Sakine Öz, Özgür Özel, Hasan Öner kol kola girerek yürüdü. Manisa halkı evlerinin balkon ve pencerelerinden MHP liderine alkışlarla destek verdi, balkonlara Türk bayrakları asıldı, 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganı atıldı. Bahçeli de sık sık duraklayarak, balkonlardaki halkı eliyle selamladı. Bahçeli, Sultan Camii’ne girerken bazı kişiler bozkurt işareti yaparken, barış işareti yapıp yuhalayanlar da oldu.

Manisa Valiliği, Manisa Belediyesi, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen festivalde, 473 yıllık şifa geleneği bir kez daha yaşatıldı. 1 milyon lira bütçeyle hazırlanan festivalde, temsili saçım töreni öncesi 'Bir Kadın Bir Erkek' dizisinin oyuncuları olan Demet Evgar ve Emre Karayel, tarihi Hafsa Sultan ve Merkez Efendi rollerini canlandırdı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.