1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 307 gence 100 bin hibe

307 gence 100 bin hibe

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, teknogirişimci gençlere verdikleri 100 bin TL’lik hibe desteği için bu yıl bin 539 genç girişimci arasından 307’sinin destek almaya hak kazandığını açıkladı.

A+A-

 

Destek alacaklar arasında kanserli hücreleri ısı yöntemiyle yok eden yerli cihaz tasarımı ile genetik kökenli hastalıkların erken tanısı için ‘kit’ projesi de var. Ergün, bu yılki hibe desteği için en fazla başvuruyu ODTÜ’den aldıklarını, en fazla yararlanacak gençlerin de 51 proje ile ODTÜ’lü teknogirişimciler olduğunu bildirdi.

Ergün’ün, “Batarsa batsın. Yeterki kafası çalışan çocuklarımız batırsın” dediği projede destek alan gençlerin 19’unun yurtdışında okuyan gençler olduğunu belirtildi. Bu yıl 10 teknogirişimciyi uluslararası pazarlara kolay açılmalarını sağlamak için Silikon Vadisi’ne gönderdiklerini keydeden Ergün, 2013’te de 10 genci Silikon Vadisi’ne göndereceklerini söyledi Ergün, “ABD’de 12 yaşındaki çocuk Apple için program yazabiliyorsa bunun ana nedeni ortam ve kültürdür” dedi.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.