1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 250 milyar dolarlık davet

250 milyar dolarlık davet

TÜRKİYE’nin önümüzdeki 10 yıl içerisinde ulaştırma ve enerji başta olmak üzere 250 milyar dolarlık altyapı projeleri Londra’da görücüye çıktı.

A+A-

 

Ünlü&Co sponsorluğunda Başbakanlık Yatırım Ajansı tarafından düzenlenen “Invest in Turkey’s Infrastructure–Türkiye’nin Altyapısına Yatırım” konferansı, dün Londra’da gerçekleştirildi. Londra’daki 200 kadar uluslararası yatırımcı ve fon temsilcisini bir araya getiren konferansta 3.havalimanı başta olmak üzere Kanal İstanbul, hızlı tren, 3. Köprü, İzmit otoyolu gibi projeler tanıtıldı.

YABANCI İLGİSİ İYİ

Konferansın açılışında konuşan Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı İlker Aycı, dünyanın çalkantılı bir dönemden geçerken, Türkiye’nin eğitim, enerji, inşaat, savunma, sağlık ve ulaştırma alanında önemli yatırım fırsatlarına dikkat çekti. Aycı, “Uluslararası yatırımcıların özellikle; İstanbul 3. Havalimanı, Çanakkale Boğazı köprü geçişi, İzmir-Ankara, İstanbul-Bilecik gibi hızlı tren hattı, İzmir ve Derince Limanları gibi birçok limanın özelleştirilmesine ilgisi sıcak. Özelleştirme çalışmalarının toplam büyüklüğü geçtiğimiz dokuz yıl boyunca yaklaşık 50 milyar dolara ulaştı. Ancak kısmen özelleştirilmiş olan altyapı ve enerji üretimi gibi birçok başka alan hâlen özelleştirme çalışmalarına açık” diye konuştu.

100 MİLYAR DOLAR

Ünlü&Co Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlü de, konferansın Türkiye’deki yatırım fırsatlarının yabancı yatırımcılar nezdinde bilinirliğinin artırılmasına destek olacağını belirtti. Ünlü, önümüzdeki. 10 yıl içerisinde ekonominin “altyapı” ve “tüketim” sektörleri etrafında yoğunlaşacağını belirterek, “100 milyar dolar seviyesinde yatırım kapıda bekliyor” dedi.

Güneşin doğduğu yere yatırım yapın

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, son 10 yıda ulaşım ulaşım alanında 142 milyar TL’lik yatırım yapıldığını söyledi. Ancak sadece güven ve istikrarın yeterli olmadığını belirten Yıldırım, “Kralların değil, kuralların geçerli olduğu ülke olursanız başarılı olursunuz” dedi. Konuşmasında, “Güneşin doğduğu ülkeye doğru yönelin” sözleriyle uluslararası yatırımcıları Türkiye’ye davet eden Binali Yıldırım, “Eskiden İpek yolu doğudan batıya giderdi. Şimdi batıdan doğuya döndü . Güneşin doğduğu yere, dünyanın merkezine, Türrkiye’ye yatırım yapmayı hepinizi davet ediyorum“ dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.