1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. 17 yaşında milyoner oldu

17 yaşında milyoner oldu

17 yaşında geliştirdiği iOS uygulaması Summly ile mobil dünyasında hızla yükselen İngiliz Nick D'oloisio, teknoloji dünyasının en genç milyonerlerinden biri oldu

A+A-

İngiliz lise öğrencisi Nick D’Aloisio, 15 yaşında geliştirdiği ve bir yıl boyunca üzerinde çalışarak son haline getirdiği iOS uygulaması Summly’yi 30 milyon dolar karşılığında Yahoo’ya sattı.

Haberleri ‘cep boyutuna indiren’ Summly, uzun metinleri otomatik olarak sadece birkaç paragrafta sunuyor. Böylece mobil kullanıcılara için pratik haber okuma şansı sunuyor.

Pulse gibi haber özetlerini karşısınıza çıkaran bir uygulama olan Summly, en çok takip ettiğiniz haber kaynaklarından anahtar kelimelerle haber bulma imkanı veriyor. Seçilen haberler, kolay bir şekilde okunmaları için birkaç paragrafa indirgenmiş şekilde beliriyor. Yapay zeka ve dil tercihlerine göre içerik düzenlemesi özelliğine sahip olan yazılım, tüm kullanıcıları için pratik haber takibi sağlıyor. 

ŞAŞIRTAN YÜKSELİŞ

Apple tarafınan 2012’nin en iyi uygulamaları arasında gösterilen Summly, sadece birkaç içinde 90 milyondan fazla haber için özet oluşturmakta kullanıldı.

D’Aloisio ve ekibi, gerçekleşen satın alımın ardından birkaç hafta içinde Yahoo! ekibine katılacak. Ancak Summly uygulaması kapanarak, Yahoo!’nun hizmetlerine uygun hale getirildikten sonra yenidensunulacak.

Genç milyoner D’Aloisio, şirketinin sayfasından yaptığı açıklamada, ‘Yahoo! ile anlaşma imzalamış olmaktan çok memnun olduğunu, amaçlarının bilgi elde etmeyi kolaylaştırmak olduğunu ve Yahoo! ile yollarına devam edeceklerini’ belirtti.

17 yaşındaki yazılım geliştiricisi, “Yahoo! insanların günlük faaliyetlerini daha eğlenceli ve anlamlı hale getirmek için ilham verici bir yer mobil de bu vizyonun temel parçalarından biri olacak... Bize göre Yahoo! ile anlaşmak en iyi uyumu temsil ediyor” ifadesini kullandı.

Instagram'ın geliştiricileri Mike Krieger ve Kevin Systrom, uygulamalarını Nisan 2012'de Facebook'a 1 milyar dolar karşılığında satmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.