1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. '15 Temmuz destan değildir' paylaşımına soruşturma başlatılmıştı: 'Kovuşturmaya yer yok' kararı

'15 Temmuz destan değildir' paylaşımına soruşturma başlatılmıştı: 'Kovuşturmaya yer yok' kararı

İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Aybars Aksoy, sosyal medya hesabından yaptığı "15 Temmuz destan değildir" paylaşımı nedeniyle hakkındaki şikayetler üzerine başlatılan soruşturmada İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı karar verdi...

A+A-

İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Aybars Aksoy, sosyal medya hesabından yaptığı "15 Temmuz destan değildir" paylaşımı nedeniyle hakkındaki şikayetler üzerine başlatılan soruşturmada İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiğini duyurdu. Aksoy, "'Devletin dini adalettir' şiarıyla zorluklara rağmen görevini halen layıkıyla ifa eden adalet mensuplarına teşekkürü bir borç bilirim" açıklamasını yaptı.

İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Aybars Aksoy hakkında 15 Temmuz 2021'de yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle "Suç işlemeye tahrik suçu" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçu" iddialarıyla şikayetlerde bulunulmuştu.

Şikayetler üzerine 30 Eylül 2021'de İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade veren Aksoy bir yıldır devam eden soruşturma sürecinin tamamlandığını ve kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiğini açıkladı.

"GÜVENLİK TEHLİKESİ OLUŞTURMUYOR"

Aybars Aksoy, yazılı bir açıklama yaparak şikayetlere konu olan 15 Temmuz'daki "15 Temmuz destan değildir, bu milleti ayrıştıran zihniyetin temsilcilerinin arasındaki çıkar çatışmasıdır. Siyasal İslamcıların arasındaki kavgada yani hiç uğruna hainler tarafından şehit edilen polislerimizi ve askerlerimizi rahmetle anıyorum" paylaşımını da anımsattı. Aksoy açıklamasında şunları kaydetti:

"Söz konusu paylaşımda; TCK 214. maddesi uyarınca, işlediğim iddia edilen suçun dayanağı paylaşımın ifade hürriyeti kapsamında kaldığı, TCK 216. maddesi uyarınca işlediğim iddia edilen suçun dayanağı paylaşım nedeniyle herhangi bir kamu güvenlik tehlikesi oluşmadığı ve bu nedenle suçun unsurları itibariyle oluşmadığı değerlendirilmiş ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.