1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 112 yaşındaki Hasan Çavuş anlattı

112 yaşındaki Hasan Çavuş anlattı

TOKAT'ın Turhal İlçesi'nde yaşayan 112 yaşındaki Hasan Çavuş, "Bana 'Sen ne yedin de bu kadar uzun yaşadın?' diye soruyorlar. Allah ne verdiyse onu yedik. Millet ne yediyse ben de onu yedim" dedi.

A+A-

Turhal'da, oğlu 58 yaşındaki Dursun Çavuş'un yanında kalan Hasan Çavuş'un kimliğinde doğum tarihi olarak '01.07.1901' yazıyor. Eşi Nazile Çavuş'u 2005 yılında 90 yaşındayken kaybeden Çavuş'un dünyaya gelen 10 çocuğundan 4'ü doğumdan sonra, 3'ü ise daha sonraki tarihlerde yaşamlarını yitirdi. Yaşayan 3 çocuğu bulunan Çavuş'un 17 torunu ve 40 da torunun çocuğu bulunuyor.

'6.5 YIL ASKERLİK YAPTIM'

Gürcistan'un Batum kentinde dünyaya geldiğini anlatan Çavuş, daha sonra Türkiye'ye gelerek burada Tokat merkeze bağlı Dereyaka Köyü'ne yerleştiklerini söyledi. Toplamda 6.5 yıl askerlik yaptığını söyleyen Çavuş, "Askerliğimi Samsun ve Sivas'ta yaptım. Samsun'dayken Mustafa Kemal Atatürk bizi ziyarete geldi. 'Nasılsınız çocuklar?' diye hatrımızı sordu" dedi. Çavuş, "Atatürk, ben askerdeyken öldü" dedi. 

Hasan Çavuş, "Şimdi bana 'Sen ne yedin de bu kadar uzun yaşadın?' diye soruyorlar. Allah ne verdiyse onu yedik. Millet ne yediyse ben de onu yedim" diye konuştu. Gerçek yaşının 123 olduğunu idida eden Çavuş, kendi yaşıtlarından kimsenin hayatta kalmadığını söyledi.

GÖRENLER ŞAŞIRIYOR

Hasan Çavuş'un hayatta kalan 3 çocuğundan biri olan Dursun Çavuş da babasının yaşının nüfusa göre 112 olduğunu, ama gerçek yaşının 123 olduğunu iddia etti. Babasını görenlerin şaşırdığını belirten Çavuş, "Hastaneye götürdük, doktorlar ve hemşeriler bile hayret etti. 'Amca nasıl yaşadın bu kadar?' diye sordular" dedi. 

Babasının bir gözünün görmediğini ve rahatsızlığından dolayı rahat yürüyemediğini söyleyen Dursun Çavuş, "Kendisi Atatürk'ü Samsun'da gördüğünü söylüyor. Atatürk kendilerini askere almış. 'Atatürk bizi topladı, kağıt verdi. 'Bu kağıtları kaybetmeyin, askerliğiniz bitince ben size yer vereceğim' dedi. Biz terhis olmadan Atatürk öldü' diyor" diye konuştu.

Babasının 4 kardeş olduğunu söyleyen Çavuş, diğerlerinin uzun yıllar önce vefat ettiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.