1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 1071 kadın iş hayatına atılıyor

1071 kadın iş hayatına atılıyor

KADINLARIN iş hayatındaki konumunu güçlendirmek için hükümet ve özel sektör harekete geçti. 1071 kadın girişimci 6 ay eğitim aldıktan sonra sertifikalarıyla KOSGEB’in 30 bin TL hibe yardımı için başvurabilecekler.

A+A-

 

KADIN girişimcilere destek olmak için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile TOBB harekete geçti. 1071 kadın girişimciye alacakları eğitimin ardından sertifika verilecek. Sertifika alan kadınlar, KOSGEB’in 30 bin TL hibe yardımı için başvurabilecekler.

İŞ HAYATI ÖNEMLİ

1071 kadın girişimcinin 6 ay sürecek eğitimi dün başladı. Girişimcilerin bir araya geldiği TOBB ETÜ’de düzenlenen toplantıda konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 1071 yılının Anadolu’nun Türklere açıldığı tarih olduğunu belirterek, “Tarihimizde kadınlar hep öncüydü” dedi. Hedeflerin tutturulması için çok çalışılması gerektiğini kaydeden Erdoğan, 1071 kursiyerin eksiksiz olarak sertifika almalarını ve iş hayatına atılmalarını istedi. Erdoğan, “Siz başarılı olursanız Türkiye’nin kadınları sizden etkilenecek. Eğer 1071 kadın başarılı olursa 2071 hedefi ulaşılabilir olacak. O nedenle başarmak zorundasınız” dedi.

DOĞURGANLIK DÜŞMEMELİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise aile ve iş hayatının kadın açısından yürütülebilir olmasını sağlamaya çalıştıklarını belirterek, bunu yaparken doğurganlığın düşmemesi ve kadın gücünün ekonomide kullanılması gerektiğini bildirdi. Şahin, “Bu bize özgü bir model olacak. Yolumuz uzun, inanç ve sabır istiyor. O da biz kadınlarda var” dedi.

30 BİN TL HİBE

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de kadınların iş gücüne katılım oranlarının yüzde 38’e yükseldiğini açıkladı. Ergün, “Sertifika alacak kadın girişimcilere sesleniyorum. Sertifikanızı aldıktan sonra KOSGEB’e başvurun ve 30 bin TL hibe, 70 bin TL’ye kadarkredi yardımımızdan yararlanın. Bugüne kadar 6 bin 500 girişimci bu destekten yararlandı. Girişimcilerin 3 bini kadındı” dedi.

Yeni girişimciler ortaya çıkmalı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise Türkiye’nin 2013 hedefinin dünyanın ilk 10 ekonomisi içine girmek olduğunu belirterek, bunun 76 milyonun 2.5 misli daha zengin olması anlamına geldiğini ifade etti. Hisarcıklıoğlu, “Türkiye her yıl 750 bin kişiye iş bulmak zorunda. Bunu ancak yeni girişimciler ortaya çıkararak yapabilirsiniz” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.