1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 100 liraya uçakla yolculuk fırsatı başladı

100 liraya uçakla yolculuk fırsatı başladı

BURSA Büyükşehir Belediyesi’nin, Bursa Gemlik ile İstanbul Haliç arasındaki ulaşımı 18 dakikaya indirecek deniz uçağı seferleri, 1 Nisan’da başlıyor.

A+A-

 

Dün ilk deneme uçuşunu yapan 19 kişilik uçak, salı günü dışında haftanın 6 günü, Haliç’ten; saat 08.30 ve 18.00’de, Gemlik’ten ise saat 09.15 ve 18.45’te kalkacak. Sadece 1 Nisan’da ilk gün olması nedeniyle Gemlik’ten ilk uçuş saat 11.00’da yapılacak. Kişi başı bilet fiyatı ise 100 lira olacak. Uçaklara, İstanbul’da Haliç’teki Kadir Has Üniversitesi Caddesi’ndeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri’nin yanındaki iskeleden, Bursa’da ise Gemlik Limanı’ndan binilecek.

DENİZ ve HAVA KÖPRÜSÜ

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Burulaş’ın deniz uçağı seferlerinin Haliç Balat İskelesi’nde gerçekleştirdiği basın toplantısında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın İstanbul ile entegrasyonunu çok önemsediklerini belirterek şunları söyledi: “Tarihi başkent ve sanayi şehri olan Bursa, İstanbul ile entegre bir kent. BUDO yolcu gemisi seferlerini başlattık. Bugün de hava bağlantısı kuruyoruz.”

GEMLİK-BURSA ARASI 25 DAKİKA

İstanbul Haliç’ten 18 dakikada Gemlik’e ulaşan Burulaş’ın yolcuları Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından uçuş saatlerine göre koordine edilen otobüs seferleriyle yolculuklarına devam ediyorlar. Yaklaşık 25-30 dakika süren karşılıklı olarak gerçekleştirilecek Gemlik- Bursa arası seyahat sonunda yolcular İstanbul’dan Bursa’ya  yaklaşık 45 dakikada ulaşacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.