1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 10 araçtan biri elektrikli olacak

10 araçtan biri elektrikli olacak

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, “2020 yılında elektrik enerjisi kullanan otomobillerin toplam satışın içerisinde yüzde 10'luk bir pay alması söz konusu olacaktır” dedi.

A+A-

Muğla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi bahçesinde, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ile Aybar tarafından elektrikli Fluence ile deneme sürüşü yapıldı.

Aybar, deneme sürüşünün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Renault markası olarak çevre şartlarına sahip teknolojileri otomotiv sektörüne uygulamak üzere seferberlik başlattıklarını söyledi.

Bu anlamda ciddi yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Aybar, tamamen elektrik enerjisi kullanan ve çevreyi kullanılırken hiç kirletmeyen otomobilleri trafiğe çıkarmaya başladıklarını dile getirdi.

Elektrikli Fluence'nin en önemli özelliğinin Türkiye'de üretilmesi olduğunu ifade eden Aybar, “Buradan da tüm dünyaya ihraç ediliyor. Bu teknolojiyi Türkiye'de başarmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Renault bu tür otomobilleri seri olarak 4 çeşit halinde satışa sunmaya başladı. Dünyada da bu yönde ciddi bir akım var” dedi.

Çevreye duyarlılığın artmasıyla toplumların bu konuda daha çok bilinçleneceğine işaret eden Aybar, “Otomotiv sektörü dünyada karbondioksitin yüzde 13'üne neden oluyor. Petrol rezervlerinin de yüzde 25'ini kullanıyor. Bu nedenle daha duyarlı olması gereken sektörlerin içerisinde bulunuyoruz” diye konuştu.

Aybar, “2020 yılında elektrik enerjisi kullanan otomobillerin toplam satışın içerisinde yüzde 10'luk bir pay alması söz konusu olacaktır” diyerek, şöyle konuştu:

“Türkiye'nin özellikle dünyada satışları yeni başlayan bir otomobili hem yerli üreten hem de satışa geçen ülke olarak avantaj taşıdığını belirtmek istiyorum. Biz bu teknolojiyi sadece çıkarmakla üretmekle sonucu hemen almak durumunda değiliz ancak kamu yönetimimizin, yerel yönetimlerimizin yakın ilgisiyle şehirlerde, insanların topluca yaşadığı yerlerde çevre bilincinin daha da yerleştirilmesiyle mümkün.”
Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ise dünyanın süratle kirlendiğini ifade etti. Toplumların fosil yakıtlardan uzaklaşıp daha çok güneş ve elektrik enerjisine yönelmesi gerektiğini dile getiren Gürün, “Özellikle büyükşehirlerde daha çok karbondioksit dolaşımı var. Toplu taşımacılığa yönelirken çevreye zararlı olmayan yakıtların kullanılması gerekir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.