1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. '1 milimlik nefes' mucizesi

'1 milimlik nefes' mucizesi

Babasının tespihiyle oynayan 5 yaşındaki Adem'in boğazına boncuk kaçtı. Küçük çocuk, boğazını tamamen tıkayan boncuktaki milimetrik deliğin boğaza paralel durması sonucu mucizevi şekilde buradan nefes alarak hayatta kaldı. Boncuk yan dursaydı ölecekti...

A+A-

Sivas'ta oyun oynarken babasına ait tespihin tanesi nefes borusuna kaçan 5 yaşındaki Adem Kul, şans eseri hayatta kaldı. Küçük çocuğun nefes borusunu tıkayan tespih tanesinin 1 milimetre genişliğindeki ip geçirme deliğinden aldığı hava, yaşama tutunmasını sağladı. Tespih tanesini çıkaran doktorlar durumu ’mucize’ olarak niteledi.

OYNARKEN YUTTU

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde, Fidan ve Erkan Kul çiftinin ikiz çocuklarından Adem Kul, annesi mutfakta yemek yaparken, oturma odasında ikizi Bilal Kul ile oynamaya başladı. Bu sırada televizyon sehpasındaki babasının tespihini alan Adem Kul oynamaya başladı. Tespihi ağzına götürünce ipi koptu. Tanelerden biri çocuğun nefes borusuna kaçtı. Çocuğunun tespih boncuğunu yuttuğunu fark eden annesi su içirdi. Ancak sesi kısılıp, nefes almakta zorlanınca, özel bir şirkette güvenlik görevlisi olan baba Erkan Kul, oğlunu Yıldızeli Devlet Hastanesi acil servisine götürdü.

Burada yapılan ilk müdahalenin ardından küçük Adem Kul, ambulansla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burada Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. Ekber Şahin, bronoskopi yöntemiyle küçük çocuğun nefes borusundaki tespih tanesini çıkardı.

İNCE İPLİK DELİĞİNDEN NEFES ALDI

Adem Kul’un nefes borusundaki tespih tanesini çıkaran Doç.Dr. Ekber Şahin, "Çocuk şans eseri tespih tanesinin ortasında bulunan ipin geçtiği o ince, iğne deliği kadar geniş olan kısımdan hava alıyordu. Tespih tanesini çıkardık. Bir gün sonra da taburcu ettik" dedi.

’BONCUK YAN OLSAYDI ÇOCUĞU KAYBEDERDİK’

Tespih boncuğunun iplik deliğinin nefes borusuna paralel şekilde durmasını büyük bir şans olarak nitelendiren Doç.Dr. Şahin, "Bize geldiği zaman soluk borusu tamamen kapalıydı. Fakat tespih tanesinin içinden geçen boşluk, yani delik mucize eseri yukarı doğruydu. Eğer bu boncuk nefes borusunda yan dönerek durmuş olsaydı çocuk kesinlikle hava alamayacaktı. Hastaneye de yetişemeyecekti ve belki kaybedecektik" diye konuştu. İlk kez böyle bir şeyle karşılaştığını sözlerine ekledi.

TESPİHLERİ ÇÖPE ATTILAR

1 milimetre genişliğindeki boncuk deliğinden aldığı nefesle hayatta kalan Adem Kul’un annesi Fidan Kul, mutfakta yemek yaptığı sırada oğlunun yanına gelerek boncuk yuttuğunu söylediğini belirterek, "Bende bunun üzerine müdahale ederek su içirdim. Yarım saat kadar evin içinde oynadı. Sonra öksürmeye başladı. Sesi kısıldı. Hastaneye gittiğimiz zaman çok perişan bir durumdaydık. Bu olaydan sonra evde bulunan bütün tespihleri çöpe attık. Bir de sürekli gözüm ağızlarında artık. Bize bu mutluluğu yaşatan doktorlara çok teşekkür ediyorum" dedi. Baba Erkan Kul ise yapılan işlem sonrasında doktorlarla görüştüğünü belirterek, "Doktorlar ilk başta umutlu değildi. Çocuğumun yaşaması tamamen bir mucize" diye konuştu.

Tekrar sağlığına kavuşan Adem Kul ise ikizi Bilal ile birlikte neşe içerisinde oynamaya devam etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.