1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. 1 günde bin 267 ünite kan bağışı

1 günde bin 267 ünite kan bağışı

Zonguldak'ta, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) öğrencileri, 'Kampüsün kanında hayat var' sloganıyla düzenledikleri kampanyada 1 günde bin 267 ünite kan bağışında bulundu.

A+A-

Üniversitenin Merkez Kampüsü'ndeki spor salonunda Kızılay için dün gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına öğrenciler ve üniversite personeli büyük ilgi gösterdi. Kampanya kapsamında Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer de kan bağışında bulundu. Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar da üniversiteyi ziyaret ederek kampanyaya destek verdi. Sabah 08.00'de başlayan ve akşam 22.00'de sona eren kampanyada bin 267 ünite kan toplandı. Öğrenciler ve üniversite personeli, geçen yıl 1 günde 705 ünite kan toplayarak kırdıkları rekoru, bu yıl ikincisini düzenledikleri kampanyada daha da geliştirdi.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, "Amacımız öğrencilerimiz ve çalışanlarımızla rekor kırmak değil, bu kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu Türk toplumuna göstermek. Onun için bu sene ikinci kez bunu düzenledik ve amacımız bunu geleneksel hale getirmek" diye konuştu.


 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.