1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Üç Hızlı Değil, Tam Hızlı Toparlanma Gerekli

Üç Hızlı Değil, Tam Hızlı Toparlanma Gerekli

IMF Dünya Bankası toplantılarında konuşan IMF Başkanı Christina Lagarde, üç hızlı bir toparlanma değil, tam hızlı bir toparlanma gerekli olduğunu belirtti.

A+A-

IMF Dünya Bankası toplantılarında konuşan IMF Başkanı Christina Lagarde, gelişen piyasaların yeni risklerle karşı karşıya göründüğü uyarısı yaptı.
 
Lagarde, Euro Bölgesi'nde şu anda önemli olan konunun bankacılık birliğinin sağlanması olduğunu söyledi. Euro Bölgesi'nde hükümetlerin kısa zamanda ciddi adımlar attığını belirtenLagarde, merkez bankalarının attıkları adımların hükümetlere alan yarattığını zaman kazandırdığını belirtti. ECB'nin para politikasında hareket alanının olduğunu dile getiren IMF Başkanı, faizlerin ne zaman düşeceğine ECB'nin kara vereceğini belirtti.  

Toplantıda yapılan açıkalamada döviz kurlarının ekonomik temellerden çok uzak seyrettiğine vurgu yapan Lagarde, türev piyasaları ve gölge bankacılığa karşı reformlar sürmesi gerektiğine değindi. 

Büyüme ve istihdamın artırılması için yeni politikalar üretilmesi gerektiğine dikkat çeken IMF Başkanı, yapısal reformlar gerçekleştiğinde merkez bankaları geleneksel olmayan politikalarını kademeli olarak sona erdirme noktasına geleceklerini söyledi.

"Kullanacağımız araçları her ülkenin durumuna göre ayrı ayrı ayarlamalıyız" diyen IMF Başkanı, araçların bu ülkelerdeki politik istikrarın durumuna bağlı olduğnu belirtti. 

ABD'nin mali uçurumu atlattığı dile getiren IMF Başkanı, ülkenin hızla yapısal düzenlemeler yapması gerektiği notasında uyardı. 

Japonya tarafında ise Merkez Bankası'nın genişlemeci politika adımını olumlu bulduğunu belirtirken yeterli olmadığına değindi. 

Konuşmasında İspanya'nın mali konsolidasyona devam etmeye ihtiyacı olduğunu belirten IMF başkanı, ülkenin ilk planlandan daha ağır bir mali konsolidasyon ihtiyacı olmadığını, zamana ihtiyacı  olduğunu belirtti. 

Çin ile ilgili olarak "para birimi olması gereken değerin ılımlı şekilde altında" değerlendirmesinde bulunan Lagarde, Çin'de bankacılık sektörü dışında krediler yükseldiğine dikkat çekti ve bu kredilerin denetimi, takibi konularında endişeleri olduğunu belirtti. 

"Güney Kıbrıs'taki çözüm diğer ülkeler için model değil" yorumu yapan Lagarde "İngiltere'de büyümenin zayıflamasıyla kemer sıkma önlemleri hafifletilebilir" dedi. 

Fransa'da hakkında açılan dava IMF'yle ilgili görevlerini etkilediğini sözlerine ekledi. 
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.