Ressam Ethem Baymak'tan yeni sergi...

Zeytinburnu belediyesinin destekleri ile açılacak ve belediye tarafından katalog da basılacak olan "Şehre tarih düşmek" adlı resim sergisi Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde 05 Ekim/05 Kasım 2018 günleri arasında sanatseverler ile buluşacak.

Türkiye'de de çok tanınan Kosovalı Türk değerli çok yönlü sanatçı Ethem Baymak 1952 yılında Kosova'nın Prizren kentinde doğdu. Yüksek Pedagoji akademisinden mezun olan Baymak'ın değişik konularda 6 özgün kitabı var. Sanatçı eleştiri, deneme, şiir gibi yazım türlerinde incelemeleriyle uluslararası toplantılara katıldı. Çok sayıda kişisel resim sergisi açtı ve karma sergilere katıldı. Takdirler ve altın plaketler aldı.

Çalışmalarının temel hedefi Balkanlar'da zamanın dişlerinde çiğnenen veya bilerek yıkılan eski mimariyi tablolarında ölümsüzleştirmek ve gelecek kuşaklara birer belge olarak bırakmak olan ve uzmanlık çalışmalarını Çekya, Slovakya, Almanya, İtalya ve Türkiye gibi ülkelerde sürdüren sanatçının dünyanın çeşitli yerlerindeki koleksiyonlarda eserleri bulunmakta...