Recep Tayyip Erdoğanın Kızılcahamam Konuşması - 4 Mayıs

Başbakan Erdoğan, CHP'nin 1 Mayıs'ta marjinal gruplara sürekli "gaz verdiğini" ifade ederek, "Polisin gazı sadece göz yaşartır ama CHP'nin gazı, dikkat edin zehirler" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'da partisinin istişare ve değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Terörün sona ermesi için terör örgütünün elebaşılarıyla ilk temas, aslında merhum Turgut Özal zamanında gerçekleşiyor ama malum, tam bu süreçte, Turgut Özal hayatını kaybediyor. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun, merhum Erbakan Hocamızın başbakanlığında, 54'üncü Hükümet döneminde aynı şekilde, temas yoluyla terörü sonlandırma çalışmaları yapılıyor, İmralı'nın mektuplarında bu süreci de görüyoruz. Ancak 28 Şubat müdahalesi, bu süreci de akamete uğratıyor. Bunların ardından 56 ve 57'nci hükümetler döneminde, terörü sonlandırmak için İmralı ile görüşmeler yapılıyor.
 
Ey Devlet Bahçeli, Hükümet ortağı olduğun dönemde İmralı ile görüşmeler yapıldı. Bu ihanet midir? Başbakan Yardımcısı olduğun dönemde İmralı ile müzakereler yapıldı. Bu bölücülük müdür? Bizi pazarlık yapmakla suçlayan Bahçeli'ye soruyorum: Biz hiçbir pazarlığın içinde değiliz. Peki o dönem siz hangi pazarlığı yaptınız.
 
Bu ülkede terör, hiçbir zaman sadece terör olmadı. Millete bugüne kadar hep terörü gösterdiler. Millete bugüne kadar hep terörün kanlı yüzünü gösterdiler. Terör üzerinden milleti tedip etmek, milleti dizayn etmek, siyasete yön vermek istediler. Bugün, biz de aziz milletimiz de artık buna 'dur' diyoruz. Terörü konuşacağız, terörün kanlı yüzünü görecek ve göstereceğiz, terörle amansız şekilde, kesintisiz şekilde mücadele edeceğiz. Ama artık terörü doğuran sebepleri de konuşacağız. Artık kara delikleri de konuşacağız. Artık soru işaretlerine cevaplar arayacağız.
 
Akil İnsanlar Heyeti İrşad Encümeni gibi
 
Erdoğan, Akil İnsanlar Heyetini Kurtuluş Savaşı mücadelesini anlatmak için görev yapan İrşad Encümeni'ne benzeterek, "Akil İnsanlar Heyeti teşekkül ederken, bazı densizler, bazı kendini bilmezler, bu heyeti, Kurtuluş Savaşımız sırasında oluşturulan Heyeti Nasiha'ya benzetme gafletinde bulundular. Heyeti Nasiha'yı hatırlayanlar ve hatırlatanlar, yine Kurtuluş Savaşı sırasında teşekkül eden İrşad Encümeni'ni ya hatırlamadılar ya da hatırladılar ama işlerine gelmedi" ifadelerini kullandı.
 
İşçi Partisi ile MHP yan yana
 
Başbakan Erdoğan, "Türkiye genelinde, Akil İnsanlar Heyetine karşı yapılan eylemlerin tamamının fotoğrafları, görüntüleri elimizde. İşçi Partisi ile bir avuç sözde MHP'linin nasıl yan yana olduğu çok net görülüyor. TGB yöneticileriyle MHP il başkanlarının nasıl yan yana fotoğraf karesi içinde yer aldıkları çok net görülüyor. MHP Genel Başkanı, bize hakaret edeceği, bize iftira atacağı yerde gitsin, MHP tabanına bu durumu eğer izah edebiliyorsa izah etsin" dedi.
 
Erdoğan, "Ortak çıkarlar, ortak rantlar, en sağ uçtaki Devlet Bahçeli ile en sol uçtaki İşçi Partisi'ni bir araya getirdi, birleştirdi, kucaklaştırdı. Bayramınız kutlu olsun. Kim derdi ki yıllarca sağda, merkezde siyaset yapanlarla merhum Adnan Menderes'in mirası üzerine oturanlarla, merhum Menderes'i idama gönderen CHP bir araya gelecek? Ama ortak çıkarlar, işte bu uçları, emekli siyasetçilerle CHP'yi, emekli siyasetçilerle İşçi Partisi'ni aynı safta, bir tespihin taneleri gibi dizilmiş halde buluşturdu, kucaklaştırdı" ifadelerini kullandı.
 
76 milyonda 4 bin 980 kişi
 
Erdoğan, "Bir aydır sahada faaliyet gösteren Akil İnsanlar Heyetine karşı, Türkiye'nin tamamında yapılan eylemlere katılan kişi sayısı ne biliyor musunuz? Rakam veriyorum size; 4 bin 980 kişi. Ağırlıkla MHP'lilerden ve İşçi Partili'lerden oluşan, çoğu eylemde de aynı kişilerin sahnede yer aldığını görüyoruz. 76 milyon içinde, sadece 4 bin 980 kişi eylem yapıyor ama bizde öyle bir medya var ki olayları öyle aktarıyorlar ki haberlere baktığınızda, sanki bütün şehir ayakta öyle gösteriyorlar. Biraz önce bahsettiğim o tezgahta, malum medya kuruluşları da var. Onlar da bu tezgaha karınca kararınca nifak suyu taşıyorlar" diye konuştu.
 
İşçi Partisi ile MHP yan yana
 
Etnik kökenleri, mezhepleri, farklı inançları, her türlü farklılığı reddeden anlayışla ret, inkar ve asimilasyon politikalarının artık sona erdiğini belirten Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
"Çok enterasan CHP Hakkari'ye gidiyor, izinle ve orada bir tane Türk bayrağı dalgalandıramıyor. Sayın Kılıçdaroğlu sen neden bahsediyorsun? Sen önce bu ülkede bugüne kadar 'tek millet' diyemedin, 'tek bayrak' diyemedin, 'tek vatan' diyemedin, 'tek devlet' diyemedin. Biz, bunu her yerde dedik. Hamdolsun Bahçeli demeye başladı, güzel gelişmeler oluyor, ona sevindim."
 
CHP'nin gazı polisinkinden zehirli
 
Erdoğan, "Ellerinde sapan olan, ellerinde demir bilyeler olan, maskeli, üniformalı militanlar, bu medyaya göre 'çiçek çocukları', ama bu medyaya göre, polis, güvenlik kuvvetleri faşist. Gazdan etkilenen militanlar mazlum, kafasına taş isabet ederek yaralanan polis faşist. Belli işçi örgütlerinin, belli medya kuruluşlarının, huzur ve barış ortamını sabote edercesine nasıl çatışmaları körüklediğine defalarca şahit olduk. Şimdi CHP, 1 Mayıs'ın öncesinde ve sonrasında, tüm o marjinal gruplara sürekli gaz verdi, tüm o marjinal gruplara hatırlatıyorum; polis'in gazı sadece göz yaşartır ama CHP'nin gazı, dikkat edin, zehirler" diye konuştu.
 
"Enerjideki maliyetler düşecek"
 
Erdoğan, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile dün yaptığı görüşmede önemli projelerin imzalandığını kaydetti.
 
Erdoğan, görüşmede, Japonya ile ticaret hacmini artırmanın yollarını ele aldıklarını, Sinop'ta yapılacak nükleer enerji santrali konusunda 22 milyarlık yatırım anlaşması yaptıklarını anlatarak, "O adımın öncesinde Rusya ile böyle bir anlaşma yaptık. O da yine 20 milyar dolarlık bir anlaşma. Mersin Akkuyu Nükleer Enerji Santrali'ni, Rusya ile yapıyoruz. Sinop'taki nükleer enerji santralini ise böylece Japonya ile gerçekleştiriyoruz. Bu maliyet ortadayken enerjideki maliyetler böylece düşecek. Ülkemizin enerjide açığı inşallah olmayacak. Şu anda enerjide aslında fazlamız var, eksiğimiz yok böyle bir konumdayız ve yavaş yavaş da doğalgazı ısınma ve yatırımlarda kullanmanın hedefi gayreti içindeyiz" değerlendirmesinde bulundu.
 
"Doğalgazda çeşitlendirmeyi gerçekleştiriyoruz"
 
 "Doğalgazda çeşitlendirmeyi gerçekleştiriyoruz" diyen Erdoğan, "Artık 1-2 ülke değil 4. ülkeyi de şu anda devreye sokmanın gayreti içindeyiz. Tüm bunlarla beraber tabii ki rekabet de farklı şekil alacak" diye konuştu. 
 
Türkiye'nin beyin gücü
 
Erdoğan, 3. nükleer santrali, ülkenin beyin gücüyle yapmak istediklerinin altını çizerek, "Şu anda Rusya'ya gidip gelen gençlerin sayısı 500'e yaklaşıyor. Orada eğitim alıyorlar. Akkuyu çalışmalarında rol alacaklar. Böyle bir süreç başladı. Şimdi de Japonya ile böyle bir süreç başlayacak" şeklinde konuştu.
 
Türkiye'nin, 14 Mayıs Salı günü Uluslararası Para Fonu'na (IMF) borcunun son dilimi olan 400 milyon doları ödeyerek borcunun sıfırlayacağını hatırlatan Başbakan Erdoğan, bunun ülke için dönüm noktası olacağını söyledi.