Ölüm oyunu

11 yaşındaki Mustafa Bayraktar, oyun oynarken yaşamını yitirdi.

UŞAK’ın Ulubey İlçesi’nde, odasının kapısını kapatıp, tavandaki kancaya tülbenti iki uçundan bağlayıp, başını içine sokan 11 yaşındaki Mustafa Bayraktar, ayağının altına koyduğu minderlerin kaymasıyla boşlukta asılı kalıp yaşamını yitirdi.

Derslerinde başarılı olan ilköğretim 5’inci sınıf öğrencisi Bayraktar’ın intihar mı ettiği, oyun oynarken kazayla mı öldüğü araştırılıyor.
 
Olay, Ulubey İlçesi Gölbaşı Mahallesi Pehlivan Sokak’taki evde dün saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Kuvayi Milliye İlköğretim Okulu 5’inci sınıf öğrencisi Mustafa Bayraktar, okuldan çıkıp eve geldi. Anne ve babasının bulunmadığı evde yemek yedikten sonra odasına giden Mustafa Bayraktar, çekyatın üstüne minderleri koyup tavandaki demir kancaya tülbenti iki ucundan bağladı. Daha sonra tülbenti çenesinin altına geçiren Bayraktar, ayağının aldındaki minderlerin kaymasıyla biranda asılı kaldı. Boynu kırılan talihsiz çocuk yaşamını yitirdi, bir süre sonra tülbentin çözülmesiyle zemine düştü.
 
-”İdam oyunu oynarken olabilir”-
 
Baba Ragıp Bayraktar, olayla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun bir süre önce televizyonda Adnan Menderes’in idamıyla ilgili programları izlediğini belirterek, ölüm ve idamla ilgili kendisine sorular sorduğunu söyledi. Bayraktar, ”Bana idamın nasıl olduğunu soruyordu. Hatta bir gün yine annesinin baş örtüsüyle bizim yanımızda evde idam sahnesini canlandırmıştı. İdam oyunu oynarken yanlışlıkla düşerek boynunun kırıldığını düşünüyorum” dedi.
 
Bu arada, Mustafa Bayraktar’ın okulunda son derece başarılı bir öğrenci olduğu ve yaşaması halinde cuma günü alacağı karnesinde, matematik hariç tüm derslerinin ”5”, matematik ders notunun da ”4” olduğu belirtildi.
 
ÖĞRETMEN ANNE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
 
Olanlardan habersiz eve gelen öğretmen anne Hasibe Bayraktar, gün içerisinde özlediği oğlu Mustafa’nın salonda olmadığını görünce, kapalı olan kapıyı açıp odasına girdi. Oğlunun yerde hareketsiz yattığını gören anne Hasibe Bayraktar sinir krizi geçirdi. Şoka giren Hasibe Bayraktar, durumu, kitap, cep telefonu ve bujiteri satışı yapan eşi Ragıp Bayraktar’a ve sağlık ekiplerine bildirdi. Eve gelen sağlık ekipleri, boynu kırılan Mustafa Bayraktar’ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Polisin yaptığı incelemede, talihsiz çocuğun asılı kaldığı tülbentin, boynu kırıldıktan sonra çözüldüğü tespit edildi.