İYİ PARTİ DE İŞLER İYİ GİDİYOR

Ruhittin SÖNMEZ

İYİ PARTİ’DE İŞLER İYİ GİDİYOR…
3 Şubat Cumartesi günü Kocaeli’de Meral Akşener rüzgârı esti. İYİ Parti Kocaeli teşkilatları Meral Akşener’in (parti lideri olarak) memleketinde yaptığı ilk programı gerçekleştirmenin heyecanını yaşadı.
Gazeteler bu programları “İzmitli Meral’e Memleket Morali”, “Meral Akşener’e Hemşehri Morali” gibi başlıklarla haberleştirdi. 
Kocaeli Meral Akşener’e moral verdi. 
Meral Akşener ise memleketine ve teşkilatına heyecan ve coşku aşıladı.
İYİ Parti Kocaeli teşkilatları aynı gün içinde Meral Akşener’in İzmit’te esnaf ziyareti, Kocaeli İl ve İzmit İlçe Başkanlığı’nın açılışı, Meral Akşener’in doğduğu Gündoğdu Köyü ziyareti, Derince ve Körfez İlçe Binalarının açılışını başarıyla yaparak organizasyon kabiliyetini test etti. 
Ve bu sınavdan alnının akıyla çıktılar. 
İYİ Parti Kocaeli teşkilatlarının çok başarılı geçen organizasyon sebebiyle özgüvenleri, heyecanları arttı, azimleri bilendi. 
Yerel, milletvekilliği ve Cumhurbaşkanı seçimlerinde, Kocaeli’de birinci parti olma hedefine kilitlendiler.
************************************
SADECE İKİ AYDA, MÜTHİŞ BİR YAPILANMA…
Bu sürece kolay gelinmedi.
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Serdar Kaman görevi alalı henüz iki ay oldu. Bu süre içinde İl Yönetim Kurulu, İl Disiplin Kurulu ve 12 İlçe Başkan ve yönetimleri belirlendi, Genel Merkez’den atamaları yapıldı. 
Binaların kiralanması, tadilat ve tefrişi sırasında yönetim toplantıları kafe, lokanta gibi mekânlarda gerçekleştirildi. Yine bu süre içinde İl Yönetiminin basına tanıtımı ve İlçe Başkanları ve yönetimlerinin kamuoyuna tanıtımı için iki önemli toplantı yapıldı. 
Kocaeli İl ve İzmit İlçe Başkanlığının olduğu binanın düzenlenmesi, ışıklı panolar, Meral Akşener’in dev posteri, bayraklar, flamalar, masalar, sandalyeler gibi hazırlıklar açılış programından önceki gece sabaha karşı bitirilebildi.
İlçe başkanları görev alır almaz birkaç günde yönetimlerini oluşturdu. İlçe binaları kiralandı. Tadilat ve tefriş işleri bitirildi. Yönetim Kurulu toplantıları kendi binalarında yapılır hale geldi. Teşkilatlar vatandaşlarımızın ziyaretine açıldı.
Bütün bunlar tamamen gönüllülük esasına göre, imece usulü gerçekleştirilen külfetli işlerdi. Herkes gücü yettiği külfeti yüklendi, yapabileceği işleri üstlendi.. 
Parti ilde ve ilçelerde şık ve huzurlu döşenmiş binalarda hizmet vermeye başladı. 
Bir yandan da, erkene alınması muhtemel seçimlere girebilmeyi engellemesin diye, YSK’ya mazeret bırakmamak gerekiyordu. Genel Merkez, derhal ilçe ve il kongrelerinin yapılması talimatını verdi. Kocaeli ilçeleri için belirlenen 10 ve 11 Şubat tarihlerinde ilçe kongreleri yapmak için hazırlıklar devam etti.
Yeni kurulan bir parti olduğu için üye kayıtları yapılması gerekiyordu. Hızla, kongre için lüzumlu sayıda, üyeler kaydedildi. Üyeler arasında, daha önce üye oldukları partiden istifa ettiği halde Yargıtay listelerinde üyeliği düşmemiş görünenler çıktı. Bunların üyeliğinin düşmesi işleri takip edildi.
Bütün bu yoğunluğun arasında Genel Başkan’ın katılacağı bir “açılış” programını organize etmek hiç de kolay bir iş değildi.
Herkes büyük fedakârlıkla masrafların karşılanmasından, ziyaretçilere yapılan ikrama, ses sisteminden, otobüs tedarikine, afişlerin asılmasından programın sosyal medyada duyurulmasına kadar değişik görevleri üstlendiler.
Her şey planlandığı gibi tıkır tıkır yürüdü.
Gördük ki İYİ Parti Kocaeli’de çok iyi ekipler oluşturmuştu. Bu ekiplerde bulunan İYİ Partililerin çoğu daha önce birbirlerini tanımıyordu bile. Yönetim Kurullarında görev yapanların bir kısmı birbirlerini isimleriyle çağırabilecek kadar tanıyamadan bu işleri birlikte yaptılar. 
Farklı siyasi partilerde görev alanların tecrübeleri, yeni siyasete başlayanların heyecan ve hevesi ile birleşince müthiş bir sinerji yaratıldı.
Ortak bir hedef üzerine kilitlenmiş “cesur ve vatansever” insanların neleri başarabileceğini gösterdiler.
Son derece başarılı bir çalışmayla, Kocaeli halkının öz kızı Meral Akşener’i bağrına bastığı coşkulu, sıcak, samimi programı gerçekleştirdiler.
İYİ Parti’nin Kurucu Üyesi ve Merkez Disiplin Kurulu Üyesi olarak, ben bu süreçte sadece moral verici, kolaylaştırıcı, uzlaştırıcı ve yol gösterici olarak yardımcı olmaya çalıştım. 
Yükü çeken başta İl Başkanımız Dr. Serdar Kaman ile il ve ilçe yöneticilerine ve de bütün emeği geçen İYİ insanlara şükranlarımı sunuyorum. Onlara bütün kalbimle “İYİ ki varsınız” diyorum.
********************************
HER ŞEY TAM PLANLANDIĞI GİBİ OLDU…
Bazı gazeteci dostlarımız (iyi niyetle olduğundan eminim) “burası Meral Akşener’in memleketi. O’nun katıldığı ilk mitingin çok daha büyük kalabalıklarla yapılması gerekirdi” tarzı yazılar yazdılar.
İl yönetimi, yukarıda anlattığım yoğun mesai ve çok sıkışık takvim şartları içinde, il binası açılışı için bazı tercihler yapmak durumundaydı.
Öncelikle yapılan program bir “miting” değil, “açılış”tı. OHAL sürecinde miting ile ilgili izin prosedürü sıkıntı yaratabilirdi.
İYİ Parti ileride 20-30 bin kişilik mitingler yapacaktır. Ancak bu türlü mitingler oldukça masraflıdır. 
Ak Parti Genel Başkanının sadece Kocaeli mitinginde harcadığı parayı, şu anda İYİ Partililer ancak bütün Türkiye’de bir yılda yapılacak toplantıların tamamında belki harcayabilir. 
İYİ Parti’ye bir hazine yardımı yoktur. Ak Parti gibi, devlet ve belediye imkânları ile devletten iş alan müteahhitlerin paralarını kullanması da söz konusu olamaz. Ak Parti’nin her mitinginde yapıldığı gibi birkaç bin sivil polis görevlendirilmez.
Daha parti binalarında oturmamış, dar bütçe imkânlarının tamamını bir miting için tüketmiş teşkilatlar verimli olamazdı. 
Bunun için yaklaşık 5.000 kişinin katılacağı, miting havasında bir “açılış” programı yapılması planlandı. Başka illerden taşıma yapılmadı. İlçelerden gelenler için sınırlı sayıda otobüs kiralandı.
Her şey planlandığı gibi yürütüldü.
Meral Akşener’in konuşma yapacağı alan da bu planlamaya uygun olarak İl Başkanlığının ön tarafı olarak belirlendi.
Hatırlayınız, son dönemde yeni binasına geçen CHP de, muhtemelen aynı sebeplerle, İl Binasının önündeki sokakta “açılış” yapmıştı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı programı izleyenler, İYİ Parti’nin açılışındaki kitlenin beşte biri kadar yoktu. 
CHP en eski partimizdir ve hazine yardımı da almaktadır. Elbette CHP istese Perşembe Pazarını dolduran dev bir miting yapma imkân ve kabiliyetine sahiptir. Ancak onlar mütevazı bir açılışı bilinçli olarak tercih etmişlerdir.
İYİ Parti Kocaeli teşkilatı bu açılış programı ile bir yandan Ak Parti’ye rakip en güçlü parti olduğu mesajını verdi. 
Aynı zamanda uzun soluklu bir mücadele için kaynaklarını verimli kullanmayı tercih ederek doğru bir iş yaptı.
Bazı ufak hata ve eksiklerden de ders çıkarılırsa, gelecek programların daha da İYİ olacağından ve hedefi on ikiden vuracağına eminim.

05.02.2018
Ruhittin Sönmez