1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Zeytin Dalı Harekatı’ndan acı haber! Çatışmada bir asker şehit oldu

Zeytin Dalı Harekatı’ndan acı haber! Çatışmada bir asker şehit oldu

TSK'nın Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın 3. gününde son dakika acı bir haber geldi. Kilis'in Gülbaba köyünde çıkan çatışmada bir Türk askeri şehit oldu. Şehit askerin cenazesi Gaziantep'e getirildi.

A+A-

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Kilis’in Gülbaba köyü güneydoğusunda YPG ve İŞİD’li terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

TSK'dan yapılan yazılı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 22 Ocak tarihinde Kilis’in Gülbaba köyü güneydoğusunda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada bir askerin şehit olduğu bildirildi.

Açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz” denildi.

ŞEHİDİN CENAZESİ GAZİANTEP’E GETİRİLDİ
Şehidin cenazesi, ambulansla Kilis’ten Gaziantep’teki Adli Tıp Kurumuna getirildi.

ŞEHİDİN ANKARA'DAKİ BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

musa-ozkalkan-sehit-resim-01.jpg

Suriye'nin Afrin bölgesine dözenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın Ankara'daki baba ocağına ateş düştü.

Şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın Ankara Sincan’daki baba ocağına acı haber ulaştı. Askeri yetkililer, Özalkan’ın Törekent Mahallesi’nde oturan Selahattin ve Hatice Özalkan çiftine şehadet haberini, sağlık görevlileri eşliğinde verdi. Özalkan çiftinin üç çocuğundan ortancası olan Musa Özalkan’ın şehadeti, tüm aileyi yasa boğdu. Acılı ailenin evi taziye ziyareti için gelenlerle dolup taştı. Şehit babasının oturduğu apartmana dev Türk Bayrağı asıldı. Sokakta bulunan diğer apartmanlar da Türk bayraklarıyla donatıldı.

Şehit Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın 2 yıllık evli olduğu 5 aylık bir kız çocuğu bulunduğu belirtildi. Şehit Özalkan'ın naaşının yarın getireleceği ve askeri törenin ardından cenazesinin memleketi Ayaş’ta toprağa verilmesi bekleniyor.

ŞEHİT ASTSUBAY ÜSTÇAVUŞ MUSA ÖZKALKAN'IN TELEFONDAKİ VASİYETİ

vasiyet-resim-01.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.