1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Zara Kurşunlu'da Bal'ın Tadına Baktı

Zara Kurşunlu'da Bal'ın Tadına Baktı

Kurşunlu da 6. düzenlenen Kurşunlu Bal ve Gençlik Festivaline, İbrahim Doğu’nun yeniden Kurşunlu Belediye Başkan adayı olduğunun açıklanması dışında, AKP siyasetinin faiz lobisi hakkında söylemlerinin yalan olduğunun rakamlarla açıklanması damgasını vurdu

A+A-
Kurşunlu ilçesinde bu yıl düzenlenen 6. Kurşunlu Bal Ve Gençlik Festivali'nden önce 25 arıcının birer adet petekle katıldığı bal yarışmasında dereceye girenler açıklandı.
 
Bu yıl birinciliği Kurşunlu Merkezden arılarını Çaylıca köyünde barındıran Bekir Göncü kazanırken, ikinciliği Çatkese köyünden Bayram Yüceler, üçüncülüğü ise Merkez'den Arif Yıldırım kazandı.
 
Mustafa Türker, Bayram Boduroğlu, İhsan Türker, Recep Uzun, Hamdi Muratoğlu, Mevlüt Akın ve Fedai Kortarla ilk 10'a giren isimler oldu.
 
Kurşunlu’da düzenlenen Kurşunlu Bal ve Gençlik Festivaline gelen vatandaşlar hem ünlü ses sanatçısı Zara’yı dinledi hem de ekonomi ile ilgili rakamları bir kezde MHP yetkililerinden dinledi. Ak Partili siyasetçilerin anlattıklarına hiç benzemeyen bilgileri, dinleyenlere anlatan MHP'li yetkili, konunun uzmanı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya idi.
 
Öteden beri yöremizdeki dernekler ve belediyelerin düzenlediği festival, şenlik, şölen gibi etkinliklerde son konuşmacı olarak mikrofonu eline alan ve kendilerinden sonra konuşacak siyasetçi olmadığı için pervasızca partilerinin propagandasını her ortamda yapmaya alışmış olan AKP’li siyasetçiler bu kez kendilerinden sonra konuşma yapan MHP Genel Başkan yardımcısı Mevlüt Karakaya gibi bir siyasetçiye malzeme verdiler.
 
Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu, Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya’nın konuşma yaptığı etkinlikte sadece 3 kişi tarafından konuşma yapılmış olması konsere daha fazla zaman kalmasına sebep oldu. Yörede yapılmakta olan etkinliklere örnek teşkil edecek bir anlayışla sahnenin tamamen ünlü sanatçı Zara’ya teslim edilmesi vatandaşlar arasında da memnuniyet yarattı.
 
Kurşunlu’da bu yıl 6. düzenlenen Kurşunlu Bal ve Gençlik Festivalinde ülkemizin güzide sanatçısı Zara kulakların pasını sildi. Zara, Kurşunlu balının tadına da parmağıyla bal yiyerek baktı.
 
İlk olarak kürsüye çıkan ve Doğalgaz, TOKİ, Sanayi, gibi yatırımlarla Kurşunlu'nun ilerlemekte olduğunu dile getiren Belediye Başkanı İbrahim Doğu, belediyenin icraatlarını anlattı. 4 dönemdir Kurşunlu'ya hizmet ettiğini, bunun tesadüf olamayacağını söyleyen ve kendisine destek verenlere teşekkür eden Doğu, borçsuz belediye olduklarını ve artık yatırım yapabilecek düzeye geldiklerini söyledi.
 
Filiz, İMF borcunu kapattıklarını söyledi!
Daha sonra kürsüye gelen Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, “Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu ile lise yıllarındaki arkadaşlıklarını anlattı, hizmetlerini takdir ettiğini, devamını dilediğini, iktidar partisinden olsaydı daha iyi hizmet verebilirdi. “ dedi. AKP hükümetinin icraatlarından bahsederek her etkinlikte olduğu gibi siyasi propaganda ve değerlendirmeler yaptı. Özellikle, AKP Milletvekili Filiz’in İMF borçlarını ödedik diye konuşması izleyenler arasında gülüşmelere yol açtı.
 
Prof. Dr. Mevlüt Karakaya siyaset ve ekonomi dersi verdi.
Filiz’in ardından sahneye çıkan MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Filiz’in konuşmasına atıfta bulunarak Filiz, siyasi konuşma yapmasa idi kendisinin de siyasi konuşma yapmayacağını ancak, bir MHP yöneticisi olarak yanlış bilgileri düzeltmek için açıklama yapmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Konuşmasını adeta üniversitedeki eğitim ortamına çeviren ve hükümetin iç ve dış politikalarını eleştiren Karakaya, bu hükümet göreve geldiğinde bankaların toplam alacağının eski parayla 40 katrilyon olduğunu 10 yılın sonunda bu alacağın 940 katrilyon olduğunu ve bu nedenle AKP iktidarının faiz lobisinden şikayet edemeyeceğini, faiz lobisine vatandaşları sömürttürenin AKP iktidarının bizzat kendisi olduğunu söyledi.
 
Konuşmasında, İMF borçlarının ülkenin mal varlığı satılarak nasıl ödendiğini anlatan Karakaya, satılan değerlerin kalan paralarının nereye gittiğini hükümetin açıklaması gerektiğini belirtti.
 
Kısa süren konuşmasının ardından sahneye İbrahim Doğu ve MHP’li yöneticilerini davet etti. Karakaya, İbrahim Doğu’yu MHP Kurşunlu Belediye Başkan Adayı ilan ederek sahneden indi.
 
3 konuşmacı ile sınırlı tutulan ve bu nedenle de kısa süren konuşmalardan sonra Zara sahneye çıkarak birbirinden güzel türküleri ile Kurşunlulara muhteşem bir konser verdi.
 
Ürettikleri bal ile dereceye giren bal üreticileri ödüllerini protokolde bulunanların elinden aldılar.
 
Geçmiş yılların aksine ilerleyen saate rağmen konser alanını terk etmeyen halk, sanatçının son türküsünden sonra şenlik alanını boşalttı.
 
 


zara.jpg

zara-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum