1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. YSK’dan çok tartışılacak karar! İstanbul seçimleri iptal edildi

YSK’dan çok tartışılacak karar! İstanbul seçimleri iptal edildi

AKP ve MHP'nin itirazlarını değerlendiren YSK kararını verdi. AKP ve MHP'nin YSK temsilcileri İstanbul'da seçimlerin YSK Başkanına rağmen 7'ye karşı 4 oyla iptal edildiğini duyurdu.

A+A-

YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine 7’ye 4 oyla karar verdi. Karar doğrultusunda Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası geri alınacak, İstanbullular 23 Haziran Pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçimleri için yeniden sandık başına gidecek.

YSK’nin iptal kararını, sandık kurullarının oluşumundaki usulsüzlük iddiasına dayandırdığı öğrenildi.

AKP YSK Temsilcisi Recep Özel, seçimlerin yenileneceğini Twitter hesabından "İstanbul seçimleri yenileniyor. Hayırlı olsun..." şeklinde duyurdu.

YSK’nin seçimin iptaline yönelik karar vermesinin ardından dolar/TL kuru 6.14 seviyesine kadar yükseldi.

CHP’DEN İLK TEPKİLER
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, YSK’nin kararına ilişkin twitter hesabından, “YSK’nın İBB seçimlerinin yenilenmesi kararı aldığı bildiriliyor. Bu bir rezalettir, hukukun katlidir… Türkiye demokrasisi büyük bir darbe almıştır.” yorumunu yaptı.

CHP İstanbul milletvekili Av. Mahmut Tanal da Twitter'dan yaptığı paylaşımda; "YSK, AKP'nin talebi doğrultusunda İstanbul seçimlerini iptal ederek hukuk cinayetine ortak olmuştur. Alınan bu karar, siyaset ve hukuk tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Bu karara imza atan hakimler, çocuklarının yüzlerine nasıl bakacaklar. Dolar da fırladı. YİNE KAZANACAĞIZ" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.