1. HABERLER

  2. ÇEVRE/TARIM/HAYVANCILIK

  3. yorgunluğunuzun belirtileri nasıl ortaya çıkıyor?

yorgunluğunuzun belirtileri nasıl ortaya çıkıyor?

Halsizlik, uykusuzluk ve sürekli dinlenme ihtiyacı hissetmek gibi şikayetleriniz arttıysa bunu mevsim değişikliğine bağlamayın; çünkü kronik yorgunluk sendromuna yakalanmış olabilirsiniz

A+A-

 

Normal bir yorgunluktan farklı olarak uzun süre devam eden ve yatak istirahatiyle düzelmeyen kronik yorgunluğun belirtilerinin hafıza ve konsantrasyon bozuklukları, uyku bozuklukları, tedaviye dirençli kas ağrıları, çeşitli eklemlerde oluşan ağrılar (eklemde şişlik ve kızarıklık olmadan), baş ağrısı, sık ve tekrarlayan boğaz ağrısı, boyun ve koltuk altındaki lenf bezlerinde hassasiyet olduğunu söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu hastalıktan korunmak için yapılabilecekleri şöyle sıraladı:

"Stres yönetimi uygulamak, düzenli olarak günde 8-10 saat uyumak, hafif tempolu fiziksel egzersizler yapmak, düzenli ve dengeli beslenmek, ideal kiloda kalmak, hayata iyimser bakabilmek ve iş yoğunluğundan sıyrılıp dinlenmeye zaman ayırmak."Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu, kendinizi sürekli halsiz hissediyor, müracaat ettiğiniz doktorunuz tarafından yakınmalarınız ile ilgili yapılan laboratuvar testleriniz normal bulunuyor, yakınmalarınız 6 aydan daha uzun süre devam ediyorsa ve aşağıdaki sorulardan 4 veya daha fazlasına “evet” diyorsanız kronik yorgunluk sendromu ile karşı karşıya olabileceğinizi belirtiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.