1. HABERLER

2. GÜNDEM

3. Yeniden Aydınlanma Derneği'nden basın açıklaması

Yeniden Aydınlanma Derneği'nden basın açıklaması

Yeniden Aydınlanma Derneği Başkanı Halil Konuşkan tarafından basınà yapılan açıklama şöyle;

A+A-

"YENİDEN AYDINLANMA DERNEĞİ; Türkiye'nin ve Türk milletinin içinden geçtiği kritik süreçte dipten gelen toplumsal tepkinin seslendirilmesi, söze dökülmesi, proje ve faaliyetlerle desteklenmesi amacıyla kurulmuştur. Bu amacımızı kuruluşumuz ile birlikte ilan ettiğimiz gibi aramıza katılan arkadaşlara da tek tek izah ettik. Bu sebeple derneğimize bizim gibi düşünen arkadaşlar katılmaktadır.

Bu çerçevede derneğimiz İYİ PARTİ mensupları tarafından yoğunlukla tercih edilmektedir. Söylem ve fikirlerin uyuşması dolayısı ile sosyolojik anlamda bu gayet normal bir durumdur. Derneğimiz bağımsız bir sivil toplum teşkilatıdır, gerek İYİ PARTİ, gerekse başka bir siyasi parti ile organik bağı bulunmamaktadır. Bizi harekete geçiren saikler ve toplumsal şartlar aynı olabilir. Bu gerçekler ışığında, İYİ PARTİ'nin bütün etkinlikleri sadece parti kurumsal kimliğine aittir ve bu kurumsal kimliği bağlar. Biz ancak ortak amaçlarımıza yönelik katkı sağlayabiliriz.

Dernek tüzel kişiligi adına yapılan ve yapılacak olan etkinliklerde sadece derneğimizin kurumsal kimliğine aittir ve bu kurumsal kimliği bağlar. Dernek üyelerimizin İYİ PARTİ etkinliklerinde yer almaları durumunda parti kimliklerini öne çıkarmaları ve buna göre davranmaları gerekmektedir.

Derneğimizin amacı fikir üretmek olduğu için partinin teşkilat yapılanması süreci ile ilgili bir tutum ve tavrı yoktur ve asla olamaz. Biz bu anlayışımızı daha ilk günden deklare ettik. Taşların yerine oturması ve ileride yanlış anlaşılmalara mahal verilmemesi için bu açıklamanın yapılmasının gerekli olduğunu düşündük.

Derneğimiz, Türkiye'nin sorunlarına çözüm yolları bulmak amacıyla fikir üretme ve bu fikirleri toplumsal katmanlara ulaştırmak için Türkiye genelinde teşkilatlanmaya devam edecektir.

YENİDEN AYDINLANMA DERNEĞİ
Başkanı Halil KONUŞKAN"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.