1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yeniden Aydınlanma Derneği (YAD) basın bildirisi

Yeniden Aydınlanma Derneği (YAD) basın bildirisi

Yeniden Aydınlanma Derneği (YAD), Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırısı ve sonrasında yaşanan gelişmeler ışığında yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

A+A-

"Kamuoyunun bildiği gibi 27.09.2020 Pazar günü 06:00 sularında Ermenistan kuvvetleri Azerbaycan’ın kuzeybatısında bulunan ve Ermeni işgali altında ki Azerbaycan topraklarının dışında kalan Tavuz bölgesine yönelik bir saldırı başlatmıştır. Bu saldırı direk Ermenistan üzerinden yapıldığı için Karabağ’daki Ermeni teröristlerin değil, bilakis Ermenistan devletinin Azerbaycan’a ve Türk Dünyasına açtığı savaş anlamına gelmektedir. Zaten Ermenistan’ın seferberlik ilanı da savaş durumunu açıkça ortaya koymaktadır.

Hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Ancak, kınama ile yetinmenin doğru olmadığının ve yapılanın yapanın yanına kâr kalmaması gerektiğinin de bilincindeyiz.

İşte bu bilinçle Azerbaycan Ordusunun bu hainliğin cezasını cephede vermesi ve Karabağ’ın işgalden kurtarmasının beklentisi içerisindeyiz.

Saldırının ardından Azerbaycan Ordusunun Ermeni işgali altında ki Karahanbeyli, Gervend, Köygerediz, Yukarı Abdurrahmanlı, Büyük Mercanlı, Nüzgar ve Yeniköy köylerinin işgalden kurtarıldığı haberini aldık. Bu köylerin çoğu işgal altında ki Karabağ’ın güneyinde İran sınırı boyunca Ermenistan sınırına kadar uzanan bir hat boyundadır. Bu hattın batısında bugün Ermenistan’da kalmış olan tarihi Türk bölgesi Zengezur bulunmaktadır. Zangezur’un batısında Azerbaycan’a bağlı Nahçivan, onunda batısında Türkiye’nin Iğdır Vilayeti yer almaktadır.

Direk Ermenistan ordusu ile saldırıya geçmiş bulunan Ermenistan’ın bütün topraklarının da şu andan itibaren savaş alanı olması gayet doğaldır. Azerbaycan’ın bir yandan işgal altında ki topraklarını kurtarmaya çalışırken bir yandan da bu işgalin, saldırıların ve zamanında yapılan katliamların bedelini ödetmeye hakkı vardır.

Bu sebeple Azerbaycan Ordusunun Zengezur bölgesine yönelik olarak Asıl Azerbaycan’dan ve Nahçivan’dan Ermenistan topraklarına girerek Türkiye ile Türk Dünyası arasında ki kesik olan kara bağlantısını sağlaması gerektiğini ve bu çerçevede ortaya çıkan tarihi fırsatın değerlendirilmesinin önemli bir sorumluluk olduğunu düşünüyoruz.

Şüphesiz, Rusya ve İran bu gelişmenin karşısında olacaktır. Bu safha da Türkiye’nin de sıkı bir kararlılık göstermesi ve Nahçivan üzerinden Azerbaycan ordusuna gerektiği şekilde yardımda bulunması hayati derecede önemlidir.

Tanrı Türk milletinin yanında olsun!

 

Yeniden Aydınlanma Derneği (YAD)

Yönetim Kurulu adına Genel Başkan

Halil KONUŞKAN"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.