1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yeni günün en çarpıcı başlıkları

Yeni günün en çarpıcı başlıkları

Türkiye, aşı programında yeni kademeye geçiyor. Dünyanın İsrail'e tepkisi çığ gibi büyüyor. İşte Türkiye ve dünya gündeminden en çarpıcı başlıklar...

A+A-

GÜNCEL KORONA VERİLERİ: 232 CAN KAYBI, 13.029 YENİ VAKA

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 232 kişi yaşamını yitirdi, 13 bin 29 yeni vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 43 bin 821'e, toplam vaka sayısı 5 milyon 72 bin 462'ye yükseldi.

Son 3 günlük test sayıları ise şöyle:

►10 Mayıs: 213 bin 863
►11  Mayıs: 226 bin 452
►12  Mayıs: 228 bin 192

AŞI PROGRAMINDA YENİ KADEMEYE GEÇİLİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı programında yeni kademeye geçildiğini belirterek, bugünden itibaren sağlık çalışanlarının eşlerini de aşılamaya başlayacaklarını duyurdu.

MERAL AKŞENER: İYİ PARTİ TEMMUZDA YÜZDE 18’İ BULACAK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin katıldığı Bursa İl Teşkilatı’nın dijital platformdaki bayram buluşmasında, “İYİ Parti yerelde ve genelde adım adım iktidara yürüyor. Yüzde 15-16 bandına oturduğu genel olarak kabul gören partimiz kuvvetle inanıyorum ki temmuzda yüzde 18’i bulacak. Göreceksiniz ondan sonrası da çorap söküğü gibi gelecek” dedi.

AKŞENER'İN "DUYDUM Kİ ESAD’LA GÖRÜŞÜLÜYOR” AÇIKLAMASINA
SARAY’DAN YANIT: ZAMAN ZAMAN İSTİHBARAT BİRİMLERİ GÖRÜŞÜYOR OLABİLİR!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ‘S-400 ve F-35 sorunu’, ‘NATO Zirvesi’nde Biden’la görüşme için hazırlık’ ve birçok başlıkta açıklamalarda bulunan Kalın, Türkiye’nin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la görüştüğünü söyleyen Meral Akşener’in iddialarına da, “Zaman zaman istihbarat birimlerinin görüşmeleri olabilir” yanıtını verdi.

KILIÇDAROĞLU ‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’ İÇİN ZAMAN VERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları durumun ilk haftada İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden yürürlüğe koyacaklarını söyledi.

CHP’Lİ BAŞARIR’DAN AĞAR’IN 'MARİNA' AÇIKLAMASINA TEPKİ

CHP’li Ali Mahir Başarır, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın Bodrum Yalıkavak Marina hakkında kullandığı “Mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdan” ifadelerine tepki gösterdi. Başarır, “Bu ülkede, İçişleri Bakanı yok mu, polis yok mu, devlet yok mu?” diye sordu.

CHP’Lİ ÖZEL’DEN AKP’Lİ ELİTAŞ’A RUHSAR PEKCAN YANITI

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın ismi dezenfektan skandalına karışan Ticaret eski Bakanı Ruhsar Pekcan’ı savunan açıklamasıyla ilgili olarak CHP'li Özgür Özel, "Ruhsar Pekcan’ı temize çekeyim derken bu pisliğe kendisi de bulaşmıştır” yorumunu yaptı.

BABACAN: HİMAYE ETTİKLERİ ÇETELERLE BİZİ TEHDİT EDİYORLAR

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "İktidar mensupları iftiralara, hakaretlere başvuruyorlar. Bunlar yetmezmiş gibi bir de himaye ettikleri çetelerle bizi tehdit etmeye kalkıyorlar" açıklamasını yaptı.

SÜLEYMAN SOYLU: 17 MAYIS GÜNÜ DETAYLARI PAYLAŞIRIZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Süper Lig'de 15 Mayıs Cumartesi yapılacak şampiyonluk kutlamalarının tam kapanma sonrasına bırakılması için ilke kararı alınmasını istedi. Soylu, "17 Mayıs 05.00'e kadar tedbirlerimiz geçerli. 17 Mayıs günü ne olacağını, nasıl, ne şekilde olacağını vatandaşımızla paylaşırız" ifadelerini kullandı. Soylu, tam kapanma tedbirlerine aykırı şekilde gerçekleştirilen İsrail protestolarına ise değinmedi.

MEB DUYURDU: 17 MAYIS’TA UZAKTAN EĞİTİM YAPILACAK

MEB'in açıklamasına göre; 17 Mayıs Pazartesi günü resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında uzaktan eğitim yapılacak. Yüz yüze eğitimin devamıyla ilgili karar, 17 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak durum değerlendirmesinin ardından kamuoyu ile paylaşılacak.” 

VATANDAŞIN DERDİ NE SARAY NE ANLATIYOR

MetroPOLL Araştırma tarafından aylık olarak yapılan ‘Türkiye’nin En Önemli Sorunu’ anketi halkla iktidar arasındaki uçurumu bir kez daha gösterdi. Son beş ayda ‘ekonomik kriz birinci sorun’ diyenlerin toplamı yüzde 60’ken Saray’ın gündemde tutmaya çalıştığı terör tehdidi yüzde 2 bile değil.

CHP’DEN SÜLEYMAN SOYLU’YA MEHMET AĞAR SORULARI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, Mehmet Ağar'ın yaptığı açıklamalara ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sorular yöneltti. Öztrak, "Ağar’ın bakanlığınızdaki yeni görevi nedir? Yetkisi nedir? Devlet krizi dediğimiz tam da budur" dedi.

ERDOĞAN: AVRUPA GİDEREK BİR AÇIK HAVA HAPİSHANESİNE DÖNÜŞÜYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Irkçılık, ayrımcılık, göçmen karşıtlığı, tahammülsüzlük bu sosyal hastalıklardan sadece birkaçıdır. Hiç şüphesiz bunların arasında corona virüsü kadar tehlikeli olanı İslam düşmanlığı virüsüdür. Bu virüs, özellikle Avrupa ülkelerinde hızla yayılıyor" dedi.

HULUSİ AKAR GERİ DÖNEN SURİYELİ SAYISINI AÇIKLADI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Yaklaşık 470 bini İdlib’de olmak üzere 1 milyondan fazla Suriyelinin gönüllü, güvenli ve saygın şekilde TSK tarafından güvenliği sağlanan alanlardaki evlerine döndü" dedi.

AKP’DEN İSRAİL AÇIKLAMASI

AKP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Çatışmada Filistinli kadınlar ve çocuklar hayatını kaybetti demek, İsrail askerleri hedef gözeterek sebepsiz yere masumları öldürdü demektir” dedi.

METRO İNŞAATINDA KONTROLLÜ PATLAMA

İstanbul Pendik Kaynarca'da yapımı devam eden metro inşaatında kullanılan patlayıcılardan artan kısmının kontrollü olarak imha edildiği sırada boş kapsüller patladı. Patlama nedeniyle çevredeki iş yeri ve evlerin camları kırıldı, yoldan geçen araçlarda maddi hasar oluştu.

MUSTAFA SARIGÜL’DEN İKİ DÖNEM HATIRLATMASI 

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Türkiye Değişim Partisi, kişilerin ve şahısların partisi değildir. TDP’nin tüzüğü ona göre hazırlanmıştır. Genel Başkan, partisini 2 dönem iktidara taşıyamıyorsa, görevi o gün bırakıyor" dedi.

TARIM ALANLARINI KUM FIRTINASI SONRASI DON VURDU

Sivas ve ilçelerinde kum fırtınasının ardından gelen zirai don çiftçileri vurdu. Köylerde incelemelerde bulunan CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, tarım alanları zarar gören ilçelerin afet bölgesi ilan edilmesini istedi.

10 İL VE 45 İLÇE İÇİN ALARM VERİLDİ! TEHLİKE BÜYÜYOR…

Tarım ve Orman Bakanlığı, yapılan analizler çerçevesinde yeraltı sularının tarımsal açıdan yetersiz olduğu 10 il ve 45 ilçeyi kapsayan havzaların belirlendiğini ve önlem çalışmalarının başladığını açıkladı.

SABAH BAŞLADI AKŞAMA KADAR SÜRDÜ: PES DEDİRTEN KUYRUK

Coronayla mücadele kapsamında alınan 'tam kapanma' kararına bayram öncesi pek de uyan olmadı. Birçok şehirde sokaklara akın eden vatandaşlar alışveriş telaşına düştü. Baklavacılar önünde oluşan kuyruklar sabahtan akşama kadar sürdü.

BAYRAMDA ŞEKER DEĞİL BORÇ VAR

Gelirsiz kalan vatandaşın krediye sarıldığı, işsizlik ve yoksullukla hayat pahalılığının daha da arttığı bir bayram geldi. Geçen yıldan bu yıla değişen şey ise yurttaşın borç yükü oldu. Milyonlar için bayramın tadı kalmadı..

YANDAŞA BAYRAM ŞEKERİ BOL KEPÇE: SAATTE 720 BİN TL ÖDEME

YİP modeliyle yapılan köprü ve otoyollarda bayramda da şirketlere garanti ödemesi sürecek. CHP’li Akın bayramda Osmangazi ve 3. Köprü için saat başı 88 bin 700 dolar (720 bin TL) ödeme yapılacağının öngörüldüğünü belirtti.

RANTA KORONAVİRÜS MASKESİ

Gaziantep Valiliği, 1-Nisan-15 Haziran dönemleri arasında yurttaşlara dağıtmak için kurucusu AKP Milletvekili Aday Adayı olan şirketten pazarlık yöntemiyle 318 bin lira ödeyerek maske aldı.

HALK MAĞDUR, SİGORTA ŞİRKETLERİ ZENGİN OLACAK

AKP’li milletvekilleri, zorunlu taşıt sigortası yaptıran araç sahiplerini mağdur edecek, sigorta şirketlerinin kârını artıracak yeni bir yasa teklifi getirdi. Düzenlemeden taksici, dolmuşçu esnafı da zarar görecek.

TURİZM TESİSLERİNE KİRA ERTELEME GELİYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı, kamu arazilerinde bulunan turizm tesislerinin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat payı ödemelerinin ertelenmesi için çalışma başlatıldığını açıkladı.

ABD’Lİ BANKADAN TÜRKİYE İÇİN DIŞ BORÇ KRİZİ RİSKİ UYARISI

ABD'nin en büyük bankalarından Wells Fargo'nun yayımladığı bir raporda, dış borç krizi riski en yüksek ülkelerin Arjantin, Şili, Endonezya, Venezuela ve Türkiye olduğu belirtildi.

KORKUT: BUĞDAY TABAN FİYATI EN AZ 2.57 OLMALI

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Feyzullah Korkut, buğday maliyetinin 2,14 lira olduğunu, taban fiyatın, karlılık ve sürdürülebilir bir üretim için en az 2.57 lira olması gerektiğini belirtti.

BMC’DE ÇOĞUNLUK HİSSE TOSYALI HOLDİNG'E GEÇECEK İDDİASI

Yüzde 49,9'luk hissesi Katar ordusuna ait olan savunma sanayi şirketi BMC'de çoğunluk hisse Tosyalı Holding'e geçiyor. İddiaya göre, Ethem Sancak ve Talip Öztürk, toplam yüzde 50,1'lik BMC hisselerini satmak üzere Tosyalı ile yaptıkları görüşmelerde anlaşmaya yakın

KURAKLIK ÇİFTÇİLERİ VURDU, BAKANLIK ÇALIŞMA BAŞLATTI

Meteorolojik kuraklığın yerini tarımsal kuraklığa bıraktığı Güneydoğu Anadolu ve Konya Kapalı Havzasında tespit çalışmaları başladı.

ÇAYDA İLK SÜRGÜN 17 MAYIS’TA BAŞLIYOR

Karadeniz'de birinci sürgün yaş çay alım sezonu 17 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. ÇAYKUR, birinci sürgünde dönüm başına 600 kilogram yaş çay alacak. 

KONUT SATIŞLARINDA SÜRPRİZ ARTIŞ

Türkiye İstatistik Kurumu, Nisan 2021 konut satış verilerini açıkladı. Kredi faizlerinin yüksek olması nedeniyle peşin ve senetli satışlar yüzde 204 arttı. En çok ikinci el konutlar tercih edilirken, yabancılara satışlar da yüzde 416 artış gösterdi.

ABD’DE ENFLASYON 13 YILIN ZİRVESİNE YÜKSELDİ

ABD'de tüketici enflasyonu nisanda yüzde 4,2 ile beklentileri aştı ve 2008 sonrasındaki 13 yılın zirvesine yükseldi. Güne 8,28'den başlayan dolar/TL kuru da enflasyon verisiyle 8,44'e yükseldi.

KARADENİZ’DE TEHLİKELİ GERGİNLİK

Rusya Ulusal Savunma Yönetim Merkezi, Rus Hava Kuvvetlerine ait Sukhoy Su-27 avcı uçağının Fransız Hava Kuvvetlerine ait 2 adet Mirage-2000 jet avcı uçağı ile C-135 yakıt ikmal uçağını Karadeniz üzerinde engellediğini duyurdu.

TÜRK BİLİM ADAMI, COVİD AŞISI İÇİN MÜJDEYİ VERDİ

Pfizer ile birlikte mRNA teknolojisi kullanarak corona virüsü aşısı geliştiren BioNTech'in kurucusu Uğur Şahin ile birlikte birçok bilim insanı ünlü tıp dergisi The New England Journal of Medicine'e kapsamlı bir analiz yazdı. Araştırmada Pfizer/BioNTech aşısının mutasyona uğramış corona virüsüne karşı etkisi masaya yatırıldı.

İSRAİL HALKI FİLİSTİN’E SALDIRIYI PROTESTO ETTİ

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de halk, hükümetin Filistin halkına saldırılarını durdurmak için sokağa çıktı. İki gündür süren eylemlerde hükümet protesto edildi.

FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK SALDIRILARA DÜNYADAN TEPKİLER

İsrail'in Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa ve Gazze şeridine yönelik saldırılarına dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. Jeremy Corbyn, şarkıcı Dua Lipa ve futbolcu Sadio Mane gibi siyasetçi, sporcu ve şarkıcılar İsrail'in saldırılarına tepki gösterdi.

ABD BAŞKANI BİDEN, İSRAİL'İ SAVUNDU

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları devam ederken ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'i savundu. Biden, "Binlerce roket topraklarına düşerken İsrail'in kendini savunma hakkı var" açıklamasını yaptı.

ABD HAVAYOLU ŞİRKETLERİ TEL AVİV UÇUŞLARINI İPTAL ETTİ

ABD havayolu şirketleri United Airlines, Delta Air Lines ve American Airlines, İsrail’deki şiddet olayları nedeni ile 12-13 Mayıs’ta başkent Tel Aviv’e olan gidiş-dönüş uçuşlarını iptal etti.

TARİH VE YER BELLİ OLDU: RUSYA VE ABD MASAYA OTURUYOR!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, 20 Mayıs tarihinde İzlanda’da yapılacak olan Artrik Zirvesi’nde bir araya gelme konusunda anlaştığını belirtti.

AB KONSEYİ BAŞKANI: ÖNCELİK SİVİLLERİN ÖLDÜRÜLMEMESİ OLMALI

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile konuştuğunu belirterek, "Öncelik her iki tarafta da gerginliğin azaltılması ve masum sivillerin hayatını kaybetmesinin önlenmesi olmalıdır" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.