1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yeni güne başlarken bilmeniz gerekenler

Yeni güne başlarken bilmeniz gerekenler

Türkiye ve dünya yeni güne bu haberlerle uyandı. İşte yeni günün çarpıcı başlıkları...

A+A-

Dünya ve Türkiye, yeni güne yine pandemi gölgesinde uyandı. Sağlık Bakanlığı, 9 Mayıs Pazar gününün korona tablosunu da açıkladı. Ayrıca, alınan 17 günlük 'tam kapanma' kararı sonrası İstanbul'daki corona virüsü vaka oranı da belli oldu. İşte, Dünya ve Türkiye'nin gündeminden çarpıcı başlıklar...

GÜNCEL KORONA VERİLERİ: 283 CAN KAYBI, 15.191 YENİ VAKA

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 9 Mayıs Pazar gününün korona tablosuna göre son 24 saatte 283 kişi hayatını kaybetti. Semptom gösteren 2 bin 102 kişiyle birlikte toplam 15 bin 191 yeni vaka tespit edildi.

Tabloya göre son 24 saatte 283 kişi corona virüsünden hayatını kaybetti, toplam can kaybı da 43 bin 29’a yükseldi.

Dün iyileşen 25 bin 694 kişiyle birlikte toplam iyileşen hasta sayısı 4 milyon 716 bin 918’e yükseldi.

TEST SAYISINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Son 3 günlük test sayıları ise şöyle:

►7 Mayıs: 251 bin 194
►8 Mayıs: 228 bin 873
►9 Mayıs: 197 bin 468


TAM KAPANMA SONRASI İSTANBUL’DAKİ SON DURUM AÇIKLANDI

Alınan 17 günlük 'tam kapanma' kararı sonrası İstanbul'daki corona virüsü vaka oranı belli oldu. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, kentte son bir haftada corona virüs vakalarında, yatan hasta ve yoğun bakım hastalarında önemli bir azalma kaydedildiğini söyledi.

BELEDİYELER YOKSULLUĞUN HARİTASINI HAZIRLAYACAK

Sadece İstanbul’da belediyelere yardım için başvuran hane sayısı 1.2 milyona ulaştı CHP’li belediyeler bölgelerinin yoksulluk haritasını çıkarmak için çalışmalara başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin uyguladığı ‘yoksulluk haritası' modeli yaygınlaştırılacak.

BABACAN’DAN SEDAT PEKER İLE İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş isimlerden Sedat Peker'in açıklamaları için Babacan, "Çete, mafya, suç örgütü gibi yapılar devletin zayıfladığı, kamu görevlileriyle bu tür yapılar arasındaki ilişkilerin güçlendiği durumlarda böyle tezahür eder. Şu anda Türkiye'de devlet yapısı ve yönetim sistemi iflas etmiş durumda" dedi. 

KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALAN SOYLU’YA MUHALEFET TEPKİSİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun organize suç örgütü lideri Sedat Peker'le ilgili hükümete yönelik yaptığı eleştirilere İçişleri Bakanı Soylu, "Kırmızı Bülten talep edilen organize suç örgütü yöneticisinin, güvenlik güçlerimize yönelik iftira ve akla sığmayan ithamlarına sığınarak siyaset yapar mı?" diye tepki gösterdi. Soylu'nun açıklamalarına siyasi parti temsilcilerinden peş peşe tepkiler geldi.

ABD VE YUNANİSTAN DA KATILDI! MSB’DEN TATBİKAT AÇIKLAMASI

4 Mayıs'ta tamamlanan ve 75 gün süren Karadeniz, Orta Akdeniz ve İyon Denizi'ndeki NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 ile ilgili bilgilendirmede bulunan Milli Savunma Bakanlığı, Denizaltı Savunma Harbi, Hava Savunma Harbi, Suüstü Harbi, harekat eğitim ve Denizde Durumsal Farkındalık faaliyetleri icra edildiğini bildirdi.

MSB ACI HABERİ DUYURDU

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin(TSK) Kuzey Irak'ta gerçekleştirdiği Pençe- Yıldırım operasyonunda yaralanan ve Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi (GATA) yoğun bakım ünitesinde 14 gündür tedavisi devam eden Piyade Uzman Çavuş Murat Nar (24), şehit oldu.

TÜRKİYE'DE MİLYONER SAYISI ZİRVE YAPTI

Milyonerler son bir yılda servetlerini 552 milyar 552 milyon lira yükselterek 2 trilyon 99 milyar 361 liraya çıkardı. Türkiye'de milyoner sayısı ise pandemi ile geçen son bir yılda yüzde 35 arttı. Milyoner sayısı, korona ile geçen son bir yılda yüzde 35 artışla 332 bin 94 kişiye çıktı.

TURİSTE AÇIK BÜFE, MİLLETE KAYNAMAYAN TENCERE

Saadet Partisi, turistlere özel olan 'normalleşme' imkanlarına sosyal medya üzerinden yayınladığı 'Pandemi Otel' reklamıyla dikkat çekti. Videoda, tam kapanma sürecinde turistlere tanınan ayrıcalıklar “Destek alamadın diye üzülme! Döviz için normalleşme; sadece turistlere!” ifadeleriyle eleştirildi.

VALİLİK SERBEST DEDİ, KIYILAR DOLDU 

Muğla Valiliği, 30 Nisan tarihli karar ile charter tekneler ile özel tekne sahiplerine tam kapanmada ayrıcalıklar tanımıştı. Bodrum ilçesinde 17 günlük kapanmada vatandaşların sahillere inmesi, yüzmesi yasaklanırken sosyetenin cennet tatil mekanı Türkbükü’nde yatları ile gelenler, botlarla dolaşıp cennet koyları gezdi. Bazıları ise yasak olmasına rağmen sahildeki beach clup'ların iskelelerinde güneşlendi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN SEDAT PEKER AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanlığı, suç örgütü lideri Sedat Peker'le ilgili "Anılan kişinin, yurt dışından sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği yayınlardaki iftira ve ithamları, güvenlik güçlerimiz ve devletimiz üzerine yeni bir organize suç faaliyeti olarak değerlendirilmektedir. Bu nedenle, anılan kişi ülkemize getirilip adalete teslim edilinceye kadar sürecin takibi sağlanacaktır" açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN: AB’NİN YENİ BİR SÖYLEME İHTİYACI VAR

Avrupa Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin katkısı ve desteği olmadan Avrupa Birliği'nin güçlü bir şekilde varlığını devam ettiremeyeceği aşikârdır" ifadelerine yer verdi.

SARAY DANIŞMANINDAN İKİ DÖNEM YANITI

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Cumhurbaşkanı'nın iki dönem şartının anayasal olarak 16 Nisan 2017'den sonraki dönemi kapsadığını savundu. Uçum, “İsim aynı olsa da iki ayrı cumhurbaşkanlığı statüsü vardır. Yeni statünün literatürdeki adı başkanlıktır. Her statünün dönemi kendisi için geçerlidir” ifadesini kullandı.

MUSTAFA SARIGÜL’DEN İTTİFAK AÇIKLAMASI

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül partisinin Manisa il başkanlığına gerçekleştirdiği ziyarette 2023 yılı seçimleri için tüm hazırlıkları hızlı bir şekilde devam ettirdiklerini belirterek, özellikle Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda ittifak fikrine sıcak bakmadıklarını söyledi.

SÜLEYMAN SOYLU MİLLETTEN BİR FEDAKARLIK DAHA İSTEDİ

Tam kapanma dönemine ilişkin değerlendirmede bulunan İçişleri Bakanı Soylu, "Milletimizden bir fedakarlık daha bekliyoruz. Bu hastalık temasla bulaşıyor. Bayram hepimizin bayramı ve geleceğimizde eksilmeden daha güzel bayramlar geçirebilmemiz için hep birlikte kurallara uymalıyız, tedbirlere uymalıyız" çağrısında bulundu.

YILLAR SONRA BİR İLK! VE YIKILDI…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan Beşiktaş Meydanı’nın çehresini geliştirme ve düzenleme çalışmaları kapsamında ilk adım atıldı. Proje kapsamında Barbaros Bulvarı'ndan Ortaköy'e dönüşte kullanılan tarihi üst geçit kaldırılarak çalışmalara başlandı.

İTTİFAK HESABI YAPAN AKP’NİN SIRADAKİ DURAĞI İYİ PARTİ Mİ?

MHP’nin yeni anayasa çalışmasında, başlangıç bölümünde yer alan “Allah’ın lütfu, kardeşlik ruhu ve vatan sevgisiyle varlık bulmuş biz Türk milleti” girişine AKP de yeşil ışık yakarken, böyle bir girişin “Saadet Partisi (SP) tabanını da konsolide edeceği” ifade ediliyor. Millet İttifakı cephesinden son zamanlarda gelen açıklamaların da SP’nin özellikle Milli Görüş kesimini “tatmin etmediği” konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk ile bir süredir görüşmeler yürüttüğüne dikkat çekilirken, AKP’den ikinci hamlenin de “İYİ Parti’ye gelebileceği” dillendiriliyor. 

İYİ PARTİ 'GÜÇLÜ TÜRKİYE GÜÇLÜ TÜRK DÜNYASI' İÇİN AÇIKLADI
 
Hem İYİ Parti, hem de Meral Akşener sosyal medya hesaplarından İYİ Parti'nin iktidarı devraldıktan sonra Türk dünyası ve Türkiye için hayata geçireceği 9 ilkeyi açıkladı. 

Meral Akşener'in sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımın üzerine "Güçlü bir Türk Dünyası, hem ülkemizin hem de kardeş ülkelerimizin kalkınmasında kritik öneme sahiptir" notunu düştü. 

KILIÇDAROĞLU: KANAL İSTANBUL İHALESİNE GİRECEK ÜLKEYE MESAFE KOYACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kanal İstanbul ihalesine girecek ülkeye mesafe koyacağız, paralarını ödemeyeceğiz, bizden bir banka kredi verirse günü geldiğinde o da görür" açıklamasında bulundu.

AKŞENER VE KILIÇDAROĞLU İFTARDA BİRARAYA GELDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, iftar yemeğinde bir araya geldi.

CHP'Lİ VEKİL: BEDELİNİ AĞIR ÖDERİZ

Türkiye’nin en verimli tarım arazilerinin yer aldığı Gediz Havzası’ndaki kirliliği gündeme taşıyan CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, tarım arazilerinin büyük tehdit altında olduğu belirterek, "Bu kirliliği görmezden gelmeye devam edersek bedelini çok ağır öderiz" dedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI YETKİLİLERİNDEN PED SATIŞI AÇIKLAMASI 

Sokağa çıkma yasağı kapsamında marketlerde zorunlu temel ihtiyaçlar dışındaki ürünlerin satışının yasaklanmasının ardından bazı marketler ped satışı yapmamaya başladı. İçişleri Bakanlığı yetkilileri, pedin hijyenik madde kategorisinde olduğunu belirterek, “Öyle bir yasak yok” değerlendirmesinde bulundu.

TAM KAPANMADA TAM USULSÜZLÜK

Bursa’da pazarlıkla gerçekleştirilen metro ihalesi, ‘rekabet ortamının sağlanmadığı’ gerekçesiyle Danıştay tarafından iptal edildi. Bakanlık, aynı ihaleyi, aynı yöntemle, aynı şirkete ancak daha yüksek bir fiyatla verdi.

ÜNİVERSİTELİLER 'TRANSKRİPTLERİNİ' e-DEVLETTEN ALABİLECEK

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç, "1 Ekim 2020 itibarıyla mezun olan veya halen okuyan öğrenciler, bilgilerini kapsayan transkriptlerini sorgulayabilecek" ifadelerini kullandı.

GÜNE BAŞLARKEN EKONOMİ REHBERİ

Ramazan Bayramı nedeniyle, bu hafta 2,5 gün işlem yapılacak olan yurt içi piyasalarda önemli veriler bulunuyor. İşgücü, sanayi üretimi, perakende satışlar, ödemeler dengesi verileri kısa haftanın önemli verileri olarak izlenecek.

Haftanın ilk önemli verisi Türkiye İstatistik Kurumundan (TÜİK) saat 10.00'da gelecek. TÜİK Mart ayına ilişkin işgücü istatistiklerini açıklayacak. Bir önceki ay işsizlik oranı yüzde 13,4 olarak açıklanmıştı.

..::PİYASALARDA SON DURUM::.

Döviz: Geçen haftanın son işlem gününde ABD'de tarımdışı istihdam verisinin beklentilerin çok altında kalmasıyla değer kaybeden ABD Doları'nın etkisiyle 8,20'lere çekilen dolar/TL, yeni haftaya da benzer seviyelerden başlıyor. Euro/TL ise 10 TL üzerindeki seyrine devam ederken bu sabah saatleri itibarıyla 10,03 düzeyinde işlem görüyor.

Küresel piyasalar: Asya borsaları, enflasyon baskısının azalmasından dolayı faizlerin düşük kalacağı beklentisiyle yükseldi.Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0,3 primlenirken, ABD borsası vadeli kontratları yüzde 0,2'ler civarında artıdaydı.

Petrol fiyatları, ABD'de boru hattı işleten şirkete yapılan siber saldırının ardından yüzde 1'den fazla yükseldi. Brent petrolün varil fiyatı 69 doların üzerine çıktı. ABD ham petrolü ise 65.50 dolardan işlem görüyor.

Altın fiyatları, ABD tarım dışı istihdamdaki beklentilerin altındaki artışın faizlerin uzun süre düşük kalacağı beklentilerini destekleyerek altına olan talebi artırmasıyla, geçen hafta gördüğü üç ayın zirvesine yakın işlem gördü. Altının spot piyasadaki ons fiyatı önceki seansta 1.842 dolar ile 11 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra bu sabah 1.832 dolardan el değiştiriyor.

.::TÜRKİYE VE DÜNYADAN SON HABERLER::.

Geçen hafta 6-7 Mayıs tarihlerinde talep toplanan Kalekim halka arz sürecinde sonuçlar açıklandı. Buna göre ek satışla birlikte 34,5 milyon adet hissenin satıldığı Kalekim halka arzının toplam büyüklüğü 509 milyon TL olarak kaydedildi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar ve köprülerden geçişler ücretsiz olacak. Buna göre, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle, 12 Mayıs 2021 Çarşamba günü saat 00.00'dan (salı gününü çarşamba gününe bağlayan gece) başlayarak, 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 07.00'ye kadar, yap-işlet-devret projeleri hariç olmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişlerde ücret alınmayacak.

Uluslararası yatırım kuruluşu Goldman Sachs, emtiada yükselişin bir süre daha devam etmesini bekliyor. Kuruluş tarafından hazırlanan rapora göre altın fiyatının gelecek 3, 6 ve 12 aylık dönemde 2000 dolar seviyesinde olmasını bekliyor. Aynı dönemler için bakır fiyatını 3, 6 ve 12 aylık dönemde sırasıyla 9200, 9800 ve 11000 dolar olarak öngören Goldman, aynı vadeler için Brent petrolü sırasıyla 75, 80 ve 75 dolar, ABD petrolünü ise 73, 77 ve 72 dolar bekliyor.

Yıl başından bu yana 5'e katlanan Ethereum fiyatı 4 bin doların üzerine çıktı. Avrupa Yatırım Bankası'nın 100 milyon euro tutarında 2 yıl vadeli dijital tahvil ihrac edeceği haberinden bu yana yatırımcıların gözdesi konumunda  olan kriptopara Ethereum 4 bin 120 doları gördü.

GÜNÜN AJANDASI

TÜİK,  Mart ayına ilişkin işgücü istatistiklerini ve İnşaat Maliyet Endeksi verisini açıklayacak. (10.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, iç borç çevirme oranı, ortalama vadesi ve maliyetini açıklayacak (17.30)

İngiltere Halifax Konut Fiyatları (10.30), Euro Bölgesi Sentix Yatırımcı Güven Endeksi (11.30), Avrupa piyasalarında öncelikle izlenecek veriler olacak. AB Dışişleri Konseyi toplantısı gerçekleştirilecek.

TÜRKİYE’Yİ BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE

Yurt genelinde beklenen bahar yağışlarının görülmemesi, Orta Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerindeki kuraklık, hububat hasadını tehdit ediyor. Türkiye genelinde en az 2 milyon ton rekolte kaybı beklendiğini ifade eden Ulusal Hububat Konseyi Araştırma Danışma Kurulu üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, "Önümüzdeki 1 hafta içinde etkili yağış alamazsak tarlalara biçerdöver girmeyebilir" dedi.

İMO,İŞSİZ İNŞAAT MÜHENDİSLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulunun, "Türkiye`de İnşaat Mühendisleri Gerçeği: İş, İstihdam ve İşsizlik” raporu hakkında açıklama yaptı. Açıklamada; “Bugün yaklaşık her üç inşaat mühendisinden biri, genç mühendislerin ise yarısı işsizdir” denildi.

SATILAMAYAN YEŞİLLİKLER ÇÖPE DÖKÜLDÜ, ÜRETİCİLER İSYANDA

Türkiye’de uygulanan tam kapanmada semt pazarlarının kurulamaması on binlerce sebze ve meyve üreticisini mağdur etti. Eskişehir’in seracılıkla geçimini sağlayan Mihalgazi ve Sarıcakaya ilçelerinde roka, maydanoz, marul üreticileri satamadıkları kasalarca yeşilliği çöpe dökmek zorunda kaldı.

BAYRAMDAN SONRA BAŞLIYOR! DEVLET TANESİNE 5 TL VERECEK

Akdeniz ve Ege'de en tehlikeli istilacı tür olan balon balığının ücret karşılığında avlanmasına yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı, alımların Ramazan Bayramı sonrasında yapılacağını duyurdu.

YARGITAY’DAN ŞOFÖRLERE MÜJDELİ HABER

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, fazla mesai süresinin çalışma saati yerine şoförlerin yaptıkları kilometreye göre hesaplanamayacağına hükmetti.

SALGINDA KADINLAR KARİYERLERİNDEN VAZGEÇMEYE BAŞLADI 

Coronavirüs pandemisi iş hayatındaki kadınları derinden sarstı. Araştırmalar, iş hayatındaki 4 kadından 1’inin işten ayrılmayı ya da kariyerinde vites düşürmeyi planladığını ortaya koydu.

YASAKLAR ÇALIŞMAK ZORUNDA OLAN 65 YAŞ ÜSTÜNÜ YOK SAYDI

Türkiye’de 65 yaş ve üstü bireylerin işgücüne katılımı AB ülkelerinin çok üstünde. Üstelik 65 yaşı aşan çalışanların yüzde 60’ı en az kazanan yüzde 25’lik dilimde yer alıyor.

YASAKLI GÜNLERDE KÖPRÜ GEÇİŞİ BEDAVA

Vatandaşın otomobili ile markete bile gitmesinin yasak olduğu tam kapanma dönemi içindeki Ramazan Bayramı’nda köprü ve otoyollar ücretsiz olacak. Karara garantili projeler ise dahil değil.

2 MİLYAR EURO EK VERGİ RİSKİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Yeşil Mutabakat kapsamında hareket etmezsek, fazla değil, 2-3 yıl sonra Avrupa’ya gönderdiğimiz her mala vergi konulacak” dedi.

ARJANTİNLİ ÇİFTÇİYE 250 MİLYON TL

Dünyanın öbür ucu Arjantin’den piyasa değeri yaklaşık 250 milyon TL olan 38 bin 500 ton yağlık ayçiçeği tohumu ithal edildi. Üstelik üründe kimyasal kalıntı çıktı.

5 İLDEKİ ORMANLAR YERLEŞİME AÇILIYOR

Orman alanlarının arsaya dönüştürülüp imara açılmasına izin veren yasa kapsamında Artvin, Osmaniye, Hatay, Kütahya ve Karabük’te bulunan toplam 1 milyon 885 bin 525 metrekare alan orman sınırları dışına çıkarılarak Hazine’ye devredildi.


ABD ASKERİ GEMİSİ YASA DIŞI SİLAH SEVKİYATINI ENGELLEDİ

ABD Donanmasına bağlı 5’inci Filo, Umman Denizi’nde düzenlediği operasyon ile yasa dışı silah sevkiyatını engelledi.

ROMANYA’DA NATO TATBİKATI: MEHMETÇİK TÖRENLE UĞURLANDI

NATO tarafından Romanya'da düzenlenecek  'Steadfast Defender 2021' alarm ve yığınaklama tatbikatına katılacak Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki 66'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına  bağlı birlikler törenle uğurlandı.

AFGANİSTAN’DA OTOBÜSE BOMBALI SALDIRI

Afganistan'ın güneyindeki Zabul bölgesindeki bir otobüse bombalı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre aralarında çocukların da olduğu onlarca insan yaralandı ve öldü.


NVALNY’Yİ TEDAVİ EDEN DOKTOR ORMANDA KAYBOLDU

Rus muhalif lider Alexei Navalny’yi zehirlenmesinin ardından ilk tedaviyi uygulayan Doktor Alexander Murakhovsk ormanlık alanda kayboldu.


İSRAİL’DE HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ DEVREYE GİRDİ 


İsrail’de Filistin tarafından atıldığı iddia eden roketler nedeni ile ülkenin güney kesiminde siren sesleri yükseldi.

PARİS’TE ÇEVRECİLER SOKAĞA İNDİ

Fransa’nın başkenti Paris’te çevreciler, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümetinin iklim politikasını protesto etti.

ALMANYA'DA KIZINA YARDIMA KOŞAN TÜRK BABAYA BİBER GAZLI MÜDAHALE


Almanya'nın Aalen kentinde trafik kazasında yaralanan kızının yardımına koşmaya çalışan Türk babaya polis, biber gazı ile müdahale etti. 

İSPANYA’DA BİNLER KOLOMBİYA İÇİN SOKAKLARA ÇIKTI 

Kolombiya’da günlerdir devam eden vergi reformu karşıtı protestolara destek amacıyla İspanya’da yaşayan binlerce Kolombiyalı sokağa indi.

HAC İBADETİ BU YIL ÖZEL ÖNLEMLER ALTINDA YAPILACAK 

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu yıl yapılacak olan hac ibadetinin Covid-19 salgını nedeni ile özel koşullar altında düzenleneceği aktarıldı.

PANAMA'DA KOKAİN OPERASYONU: VARIŞ NOKTASI TÜRKİYE

Orta Amerika ülkesi Panama’da varış noktası Mersin Limanı olan bir konteynerde muz kutuları içine saklanmış 616 paket kokain ele geçirildi. Konteynerin çıkış noktasındaki Ekvador’daki limanı ise bir Türk şirketi işletiyor.

VATİKAN’IN ARŞİVİNDE YUNUS EMRE’NİN YENİ DİVANI BULUNDU 

Vatikan'ın internet üzerinden paylaştığı dijital yazıtlarda büyük Türk mutasavvıfı ve halk ozanı Yunus Emre'nin daha önce gün yüzüne çıkmamış, içinde 200'e yakın şiir bulunan yeni divanı ortaya çıktı.

BM'DEN İSRAİL'E: YIKIM VE TAHLİYELERİ DURDURUN

Birleşmiş Milletler (BM) Antonio Guterres, Doğu Kudüs’teki olaylarla ilgili İsrail’i “yıkım ve tahliyeleri durdurmaya” çağırdı ve “yetkilerin azami tedbirli olmaları ve barışçıl toplanma özgürlüğü hakkına saygı göstermeleri” gerektiğini bildirdi.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.