1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Yeni güne başlarken bilinmesi gerekenler

Yeni güne başlarken bilinmesi gerekenler

Türkiye ve dünya yeni güne bu haberlerle uyandı. İşte son 24 saatin en çarpıcı başlıkları...

A+A-

Türkiye ve dünyada son 24 saatte yaşanan gelişmeleri sizler için derledik. İşte gündemden haberlere yansıyanlar...

GÜNCEL KORONA VERİLERİ: 278 CAN KAYBI, 14.497 YENİ VAKA

Sağlık Bakanlığı günlük koronavirüs (COVID-19) vaka tablosunu açıkladı.

Buna göre son 24 saatte 14 bin 497 yeni vaka tespit edildi. 278 kişi hayatını kaybetti. 226 bin 452 test yapıldı, bin 582 yeni hasta kayda geçti. 22 bin 253 kişi iyileşti.

Son 3 günlük test sayıları ise şöyle:

►9   Mayıs: 197 bin 468

►10 Mayıs: 213 bin 863

►11   Mayıs: 226 bin 452

 

VAKA SAYISI AZALAN İLLER BELLİ OLDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Son hafta vaka sayısı en çok azalan illerimiz Kırklareli, Çanakkale, Düzce, İstanbul ve Tekirdağ. Vaka sayılarındaki düşüş yaygın şekilde tüm illerimizde yaşanacak” dedi.

BAKAN KOCA: İSTANBUL'DA VAKA SAYISI YÜZDE 65 AZALDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İstanbul’da vaka sayısı ve poliklinik başvuruları yüzde 65 azaldı. Hastaneye yatışta yüzde 50, yoğun bakıma yatışlarda üçte bir oranında düşüş var." dedi.

TTB'DEN ÇAĞRI: AŞIDA PATENT KALDIRILMALI

Son aylarda aşıda patentin kaldırılmasına ilişkin çağrılar güçlendi. TTB, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "TTB, Dünya Tabipler Birliği’ne ve ülke tabip örgütlerine, patent haklarının kaldırılması için yetki ve etki sahibi ulusal ve uluslararası kurumlar nezdinde girişimde bulunmaları yönünde çağrıda bulunur" ifadelerini kullandı.

HEMŞİRE ANNE KORONADAN ÖLDÜ BEBEĞİ YOĞUN BAKIMDA

Sivas’ta hamile olan ve 1,5 yıldır pandemide mücadele eden hemşire Merve Cesur, corona virüsü tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Ölümünden 3 gün önce sezaryenle alınan Cesur’un 8 aylık bebeğinin tedavisi ise sürüyor.

AŞI KİMLİĞİ İÇİN 2 DOZ COVID-19 AŞISI YAPTIRMAK YETECEK

Sağlık Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti Aşı Kimliği uygulamasını başlattı. Buna göre iki doz COVID-19 aşısı olan vatandaşlar, Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden "Türkiye Cumhuriyeti Aşı Kimliği" oluşturabilecekler.

SİNOVAC, TÜRKİYE’YE ÜRETİM LİSANSI VERDİ

Sinovac CEO’su Yin Weidong, aralarında Türkiye'nin de olduğu 5 ülkeye üretim lisansı verdiklerini açıkladı.

AB'DEN TURİZM İÇİN AŞI SERTİFİKASI ADIMI

Avrupa Birliği (AB) turizm sektörü için önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Avrupa Birliği turistik aşı sertifikasıyla AB'ye seyahatlere izin vermek için bazı ülkelerle görüşmeye başladı.

MERAL AKŞENER'DEN TESK’İN ÖNERİSİNE DESTEK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e TESK Başkanı Bendevi Palandöken'in  “bayramdan 2 gün önce esnafı açalım zor durumdalar” çağrısı soruldu. Akşener,"Bendevi Palandöken elbette bu işi en iyi bilenlerinden birisi. Başkanın söylediği önerisine bizim, siyasilerin destek olması düşer" dedi.

MERAL AKŞENER: İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

İstanbul Sözleşmesi'nin imzalanmasının 10. yılı dolayısıyla kamera karşısına geçen İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Gözlerinizi kapattığınızda hayal ettiğiniz mutlu ve huzurlu bir Türkiye’yi hep birlikte kurabiliriz. Kadınları, çocuklarımızı ve ailemizi korumak için yeniden; 'İstanbul Sözleşmesi Yaşatır!' diyebiliriz. Yeter ki vazgeçmeyelim, biz vazgeçmeyeceğiz" mesajını verdi.

MERAL AKŞENER'DEN İBB'YE ÖVGÜ: ZİYADESİYLE MEMNUNUM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davetlisi olarak İstanbul'da bir dizi incelemede bulundu. Akşener, "Türkiye’de İstanbullunun ve Türkiye’de yaşayan herkesin vergilerini İstanbul’un ve İstanbullunun hizmetine harcanmasından çok derli toplu hizmetler yapılmasından şeffaf, hesap verilebilir hizmet anlayışından ziyadesiyle memnunum olduğumu ifade etmek istiyorum" dedi.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN ERDOĞAN'A KAYIP ATLAR YANITI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İstanbul'un atlarına dahi sahip çıkıp hesabını veremeyenlerin diğer konularda neler yaptığını düşünmek istemiyoruz" ifadelerine yanıt verdi. İmamoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye açıklama yapması konusunda çağrıda bulundu.

3 YILDIR SULANAMAYAN TARIM ARAZİLERİ MECLİS GÜNDEMİNDE

Ankara Polatlı'da 180 bin dönüm arazileri üç yıldır sulanamadığı gerekçesiyle ürün alamayan çiftçilerin isyanı meclis gündemine girdi. İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, "Eskişehir bölgesindeki sulama birliklerinin su kanallarını ruhsatlarına aykırı bir şekilde uzatarak Ankara bölgesine gereğince ve yeterince su verilmemesine sebep oldukları" iddiaları olduğunu belirterek, konunun aydınlatılması çağrısında bulundu.

ÇAVUŞOĞLU: KINAMAK YETMEZ TEDBİR ALMAK GEREKİYOR

Filistin’de yaşanan olayları kınamanın yetmediğini ve tedbirler alınarak konunun üst düzeyde el alınması gerektiğine dikkat çeken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Elbette milletimiz de söylüyor güçlü bir şekilde kınandı ama kınamak yetmiyor tedbirler de almamız gerekiyor" Dedi.

“BİR DİKTAYI BELKİ DE TARİHTE İLK KEZ SANDIKTA YENECEĞİZ”

Demokrasiyi savunan herkesi “dostları” olarak kabul ettiklerini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye bir sivil darbe dönemi yaşıyor ve Türkiye’nin bu sivil darbeden süratle kurtulması gerekiyor. Bu dönemden kurtulmanın yöntemi de demokratik koşullar içinde olmalı, yani sandık gelecek oyumuzu kullanacağız ve biz demokrasiyi bu ülkeye tekrar getirmiş olacağız. 

Ben bunu bazen şöyle de yorumluyorum; bir dikta yönetimini belki de dünya siyaset tarihinde ilk kez sandığa giderek yeneceğiz” dedi.

CHP'Lİ ÖZEL'DEN CUMHUR İTTİFAKINA ÇAĞRI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, siyasette mafya ilişkileri hakkında meclise araştırma komisyonu kurulması önerisinde bulunacaklarını kaydederek, "Oturalım hep birlikte Türkiye'de bu devlet-mafya ilişkisine bir neşter vuralım" dedi.

ELİTAŞ'TAN ALİ BABACAN AÇIKLAMASI: DUYUNCA ŞOK OLDUM

AKP TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığına ilişkin sözleriyle ilgili, "Lider olmak zor iştir. Ağızdan çıkan söz, elden çıkan imza bizim için senettir, namustur. 2018 yılında sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı hem dilinizle ikrar etmiş, hem imzanızla tasdik etmişsiniz cumhurbaşkanı adayı olarak. Buna ikiyüzlülük denir" dedi.

ERDOĞAN O AMİRAL İÇİN GÖREVDEN ALMA YETKİSİNİ KULLANMADI

Makam arabasıyla gittiği tarikat evinde üniformasının üzerine giydiği cüppe ve takkeyle görüntülenen Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’yla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan da herhangi bir işlem yapmadı.

SOMA'DAKİ TEKMENİN, 301 CANIN HESABI 7 YILDIR SORULMADI

301 madencinin yaşamını yitirdiği, sorumluların hesap vermediği Soma faciasının 7. yılında pandemi nedeniyle sessiz bir anma yapılacak.

CHP'DEN AKP GENÇLİK KOLLARI BAŞKANINA: DESTEKLİYORUZ! 

Balıkesir AKP gençlik kolları başkanlığına atanan Mert Nazmi Vizili'nin AKP’yi sert bir şekilde eleştirdiği, küfür içeren sosyal medya paylaşımlarI ortaya çıkınca hesabını kapatmak zorunda kaldı. CHP Balıkesir İl Gençlik Kolları ise, sosyal medya hesabından Vizili'nin eski tweetlerini paylaşarak "Balıkesir AKP gençlik kolları başkanlığına atanan Mert Nazmi başkanımıza başarılar. Politik düşüncelerini ve eleştirilerini aynen destekliyoruz!" " açıklamasını yaptı.

BU ÇOCUKLARIN EVİNDE AŞ YOK!

TÜİK’in 2020 verilerine göre aile reisinin işsiz olduğu hanelerde 1 milyon 850 bin çocuk yaşıyor. Son 5 yılda hanehalkı reisinin çalışmadığı ailelerdeki çocuk sayısı, yüzde 25 oranında arttı. CHP’li Veli Ağbaba, destek alan çocuk sayısında ciddi artış yaşandığını söyledi.

AKP İLE İLİŞKİSİ TESPİT EDİLEN ADAYLARA ŞERH

TBMM’nin seçeceği Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) aday adaylarının başvuruları değerlendirildi. CHP, 118 adaydan 25’inin “siyasi partilerden adaylığı” bulunduğunu saptadı. Bu adaylar için “seçime girmesin” şerhi koyacak olan CHP’nin, üyelerin liyakate göre belirlenmesi çağrısında bulunacağı öğrenildi.

DEVLET BAHÇELİ'DEN YENİ ANAYASA AÇIKLAMASI

MHP'nin 100 maddelik anayasa önerisinin bugüne kadar yalnızca Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduğunu ifade eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bir yanda PKK’yla anayasa yapanlarla diğer yanda milletle anayasa yapanlar inşallah netleşecektir” açıklamasında bulundu.

BAHÇELİ MAFYAYI REDDETTİ, MUHALEFETİ HEDEF ALDI

Sedat Peker’in itiraflarıyla devlet-mafya ilişkileri bir kez daha gündeme gelirken Bahçeli ilk kez konuya değindi ve muhalefeti hedef aldı. “Türkiye’de çetelerin hükmü bitmiştir” iddiasında bulunan Bahçeli, CHP ve İYİ Parti’nin mafyatik ilişkileri olduğunu savundu. Soylu’nun ardından Bahçeli de, 

Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin’in çete ilişkileri bulunan isimlerle aynı karelerde yer almasını manşetine taşıyan Cumhuriyet gazetesini hedefine koydu.

SOYLU, GAZETELERİ HEDEF GÖSTERMEYİ SÜRDÜRÜYOR!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 30 Nisan’da BirGün’ü, 8 Mayıs’ta da Sözcü ve Karar gazetelerini hedef aldıktan sonra bu kez de Cumhuriyet gazetesini hedefine koydu.

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, sosyal medya mesajında şu ifadelere yer vermişti:

"Bir mafya pisliğinin hezeyanlarıyla terörle mücadele tarihimizin en Şanlı Komutanına çamur atan, ortakları HDPKK için intikam alan, Cumhuriyet gazetesi; Sizin tarihiniz, derin, kirli ve karanlık ilişkiler tarihidir. Türkiye eski Türkiye değil! Hesabını hukuk önünde vereceksiniz"

 

İçişleri Bakanı Soylu, 30 Nisan’da görevinden alınan eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’la ilgili bir haber nedeniyle “PKK’lı BirGün Gazetesi” ifadeleriyle Birgün gazetesini hedef almış, Ruhsar Pekcan’ı savunmuştu.

8 Mayıs günü de Sözcü ve Karar gazetelerini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik haberleri üzerinden hedef alan Bakan Soylu, “Yalan söylemeyi iftira atmayı demokrasi olarak tarif eden, tüm kavramları iğdiş eden hastalıklı zihniyet...” demişti.

SOYLU'YA VEKİLLERDEN TEPKİ: TÜRK DEMOKRASİSİNE SALDIRIDIR!

Soylu'nun Cumhuriyet Gazetesini terörle ilişkilendirip hedef göstermesinin ardından İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, gazeteye desteklerini göstererek, açıklamalarda bulundular. Milletvekilleri, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tarihi ile özdeş olan Cumhuriyet gazetesini suçlamak Türk demokrasisini suçlamaktır" dedi.

“CUMHURİYET YOLUNA KORKUSUZ OLARAK DEVAM EDECEKTİR”

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'nun paylaştığı sosyal medya mesajında Cumhuriyet Gazetesini suçlamasının ardından gazeteden bir açıklama geldi.

Cumhuriyet gazetesinin açıklamasında şu ifadeler de yer aldı: "Görevleri anayasamızın koyduğu ilkelerle belirlenen İçişleri Bakanlığı, gazeteleri suçlama ve tehdit etme makamı değildir. Cumhuriyet gazetesi, yoluna korkusuz olarak devam edecektir." 

1.9 MİLYONLUK KAMU İHALESİNDE BİR OTOBÜS DOLUSU İDDİA

Ticaret Bakanlığı, otobüs hizmeti satın almak üzere ihale açtı. İhaleyi, bakanlığın bürokratı Eyüp Aksoy’un damadı, Keçirören eski belediye başkanı AKP’li Ak’ın oğlu Yusuf İslam Ak kazandı. 1.6 milyon lira bedelli ihalede 1.9 milyon liralık ödeme yapıldı.

BAKAN ÇEVRE KATLİAMINI SAVUNDU: PROVOKASYON!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İkizdere'de talana karşı çıkan yurttaşların direnişini hedef alarak çevre katliamını savundu. Karaismailoğlu, direnişi 'provokasyon' olarak nitelendirdi.

13 YILLIK ACI BİLANÇO: 3 BİN 580 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 2008 yılından 2021 yılının Nisan ayı sonuna kadar Türkiye’de 3 bin 580 kadının öldürüldüğünü vurguladı.

FORMULA 1 TÜRKİYE GP'Sİ İPTAL EDİLDİ

Formula 1'in Türkiye'deki yayıncı kuruluşu S Sport, 11-13 Haziran tarihlerinde gerçekleşmesi planlanan Türkiye yarışının iptal edildiğini açıkladı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ PORTEKİZ'E VERİLDİ

29 Mayıs'ta İstanbul'da oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finalinin Portekiz'in Porto kentine alındığı öne sürüldü.

YÖK ESKİ BAŞKANINDAN DİKKAT ÇEKEN İTİRAFLAR

YÖK eski Başkanı Özcan, bir kitap yazdı. Özcan kitapta o tarihte yardımcısı olan YÖK Başkanı Yekta Saraç’ı, yetersiz olması nedeniyle görevden almak istediğini ancak Erdoğan’ın karşı çıktığını anlattı.

LİSE SINAVLARIYLA İLGİLİ YENİ DÜZENLEME

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk lise sınavlarında düzenleme yapıldığını açıkladı. Buna göre hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflara ikinci dönem sınavlarına katılıp katılmama hususunda öğrencilere tercih hakkı sunulacak.

96, 5 MİLYAR NEREYE HARCANDI?

Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl, Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun 2020 yılı için 43 milyar lira olarak açıkladığı kârın 80 milyar liraya ulaşmamasına 96.5 milyar lira tutarındaki “diğer” kaleminin neden olduğunu söyledi.TCMB’nin 96.5 milyarlık “diğer” kaleminin izaha muhtaç olduğunu belirten Bingöl, “Çok övünülen kâr 80 milyar TL’ye çıkabilirdi” dedi.

SOFRAYA ZAM YAĞACAK

Borç yükü ve maliyet artışları altında ezilen buğday üreticisini şimdi de kuraklık vurdu. Buğday rekoltesinin kuraklık nedeniyle 18 milyon tonun altına düşmesi bekleniyor. Çiftçi zorda, ürünün az olması ise tüketiciye fiyat artışı olarak yansıyacak.


12 AYLIK CARİ AÇIK 36 MİLYAR DOLARI AŞTI

Merkez Bankası verilerine göre cari açık Mart'ta 3.3 milyar ilk çeyrekte ise 7.7 milyar dolar oldu.


KONUTTA FİYAT YÜKSELİYOR, ALICI YOK

Pandemi süreci ve alınan tedbirler, doğal olarak konut piyasasını da etkiliyor. BETAM'ın son araştırması, satılık ve kiralık konut fiyatlarının artmaya devam ettiğini, ilanlardaki konutların ise alıcı bulamadığını ortaya koydu.

TÜRK ŞİRKET LÜBNAN'IN ELEKTRİKLERİNİ KESECEK

Lübnan Maliye Bakanlığı, ülkeye sekiz yıldır elektrik sağlayan Karadeniz Holding'in yüzer elektrik santrali gemilerini elektrik üretimini durdurma kararı aldığını açıkladı. 'Usulsüz ödeme' suçlamasıyla Lübnan'da, holdingin iki yüzer santraline el konması kararı çıkmıştı.

TURİZMDE YAPRAK DÖKÜMÜ KAPIDA

TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler: Mart ayındaki gevşemenin turizme faturası ağır oldu. Kum saati tepetaklak oldu. Rezervasyon akışları durdu. Turizm sektörünün 2021’i kaybetme riski var. Destek olunmazsa tesislerde ciddi yaprak dökümü olacak.

AĞBAL BİLANÇOSU: MARTTA YABANCILARDAN REKOR KAÇIŞ

Merkez Bankası'nın bugün yayımladığı verilere göre, Naci Ağbal'ın görevden alınıp yerine Şahap Kavcıoğlu'nun atandığı mart ayında 5,8 milyar dolarla Türkiye tarihinin en yüksek yabancı portföy çıkışı gerçekleşti.

TOPLAM CİRO MART'TA YILLIK YÜZDE 49.9 ARTTI

Sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında cirolar Mart'ta aylık bazda yüzde 5.3 ve yıllık bazda yüzde 49.9 arttı.

FOREKS İŞLEMLERİNDE ZARAR EDENE DE VERGİ

Geçen yıl Kasım ayında yayınlanan 7256 sayılı torba yasa ile foreks işlemleri ‘diğer sermaye piyasası araçları’ arasına dahil edildi. Gelir Vergisi Kanunu'nun 67’nci maddesi uyarınca bu gruptaki sermaye piyasası araçlarından yüzde 10 gelir vergisi kesintisi yapılıyor.

ÇEKİRDEK KABAK TADI VERDİ

Pandemide tavsiye edilen ürünler arasında yer alan kabak çekirdeğinde fiyat bu dönemde yüzde 100 arttı. Kabak çekirdeğinin piyasada 60-80 TL arasında alıcı buluyor. Bu gelişmede yükselen talebin yanı sıra ihracat artışının da etkili olduğu belirtiliyor.

ÇİMENTO ÜRETİMİ İLK 2 AYDA YÜZDE 33 ARTTI

Türkiye'nin çimento üretimi 2021 yılı Ocak-Şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33,1 artışla 9,7 milyon tona yükseldi. İç satışlar ise yüzde 36 arttı.

ALMANYA'DA ŞİRKET İFLASLARI YÜZDE 21.8 DÜŞTÜ

Almanya'daki şirket iflasları Şubat ayında yıllık bazda yüzde 21.8 gerileyerek, 

pandeminin başlangıcında iflas kanunda erteleme yapılmasından bu yana düşüş eğilimini sürdürdü.

 

AMAZONLUDAN İTİRAF: KOVMAK İÇİN İŞE ALIM YAPIYORUZ

 

Amazon, çalışma koşullarıyla yeniden gündemde. Yöneticiler, yıllık ciro hedeflerine ulaşabilmek için işe aldıkları kişileri bir yıl içinde işten çıkarıyorlar. “Kovmak için işe al” olarak adlandırılan bu uygulamada pişmanlık duymadan yıpratma adı verilen bir hedef söz konusu: URA hedefi.

APPLE'A DAVA AÇILIYOR

Apple’a yaklaşık 20 milyon kullanıcıdan fazla ücret alması sebebiyle Londra’da dava açılıyor. Apple’ın 2.1 milyar dolar tazminat ödeyebileceği tahmin ediliyor.

MUSK, TESLA İÇİN DOGCOİN ANKETİ BAŞLATTI

Tesla CEO'su Musk, 'Tesla ödeme için Dogecoin ile ödeme kabul etmeli mi?' anketi başlattı. Diğer yandan, Musk'ın ticari roket şirketi DOGE-1 Ay Misyonu için yapılan ödemede Dogecoin kullanıldığını açıkladı.

İSRAİL UÇAKLARI GAZZE'Yİ VURUYOR

İsrail'in Gazze Şeridi'nde dün akşamdan bu yana düzenlediği saldırılar devam ediyor. İsrail uçakları Gazze'nin batısındaki 12 katlı Hanadi Kulesi'ni hava saldırısıyla yıktı. Gazze'den atılan roketler nedeniyle bu akşam İsrailli bir kadın öldü. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında ölü sayısının 30'a, yaralı sayısının ise 203'e çıktığını duyurdu.

HAMAS TEL AVİV'E 130 ROKET FIRLATTI

Gazze Şeridi’nden İsrail’in başkenti Tel Aviv’e yönelik roket saldırısı nedeni ile şehrin birçok noktasında siren sesleri yükseldi. Hava savunma sistemleri devreye girdi.

NETENYAHU: KARŞILIĞINI ÖDEYECEKLER!

İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamas ve Filistinli grupların İsrail'e yönelik saldırılarının karşılığını ödeyeceklerini söyledi. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ise,

 İsrail'in şu ana kadar Gazze'deki hedeflere yönelik saldırılarının "sadece başlangıç" olduğunu belirtti.

HAMANEY: FİLİSTİNLİLER DİRENEREK KATİLLERİ DİZE GETİRMELİ

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail rejiminin sadece güçten anladığını ve onlar ile başka bir şekilde konuşmanın mümkün olmadığını belirterek, “Filistin halkı gücünü arttırarak ve direnerek katilleri dize getirmelidir” dedi.

RUSYA'DAN ROMANYA KARARI: İSTENMEYEN KİŞİ İLAN ETTİLER

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Romanya'nın Rusya'nın Bükreş Büyükelçiliğindeki bir diplomatı sınır dışı etmesine cevaben Romanya'nın Moskova Büyükelçiliği Askeri Ataşe Yardımcısı G. İlıescu'yu istenmeyen kişi ilan ederek, 72 saat içinde Rusya'dan ayrılması gerektiğini duyurdu.

ABD'DEN 7 KİŞİYE YAPTIRIM

ABD Hazine Bakanlığı, ABD'nin Lübnan'daki aralarında Hizbullah’ın genel bütçesini ve harcamalarını denetleyen Hizbullah’ın Merkezi Finans Birimi Başkanı İbrahim Ali Daher'in de yer aldığı Hizbullah bağlantılı toplam 7 kişiye yaptırım uyguladığını açıkladı.

 

HİNDİSTAN BAŞBAKANI G7 ZİRVESİNE KATILMAYACAK

 

Hindistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin 11-13 

Haziran’da İngiltere’de yapılacak olan G7 Zirvesine ülkesindeki Covid-19 krizi nedeniyle katılamayacağı duyuruldu.



 

 



 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.