1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Yeni Anayasa uyarısı

Yeni Anayasa uyarısı

Anayasa Mahkemesi Haşim Kılıç, yeni yapılacak olan anayasanın mutlaka referanduma götürülmesi gerektiğini söyledi.

A+A-

 

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, anayasa uzlaşma komisyonunun süresinin bitecek olması ve sivil bir anayasa yapılamaması konusunda uyarılarda bulundu. Anayasa Mahkemesi’nin 51. kuruluş yıldönümü ve bir üye yemin töreninde konuşan Kılıç, anayasa uzlaşı komisyonunu süresinin dolmasıyla birlikte sadece Ak Parti’nin anayasa yapma noktasına gitmesinin de doğru olmayacağını parti ismi vermeden uyardı.

Kılıç, konuyla ilgili olarak  “Çoğulculuğa dayalı, geniş tabanlı, bir uzlaşma süreci ortaya çıkan sorunlar nedeniyle ‘çoğunlukçu anlayışla da anayasa yapılabilir’ düşüncesine haklılık kazandıran bir sürece dönüşmek üzeredir.  Bu yöntem de demokratik bir çaredir ancak meşruiyet sorununa ilişkin tartışmaları ortadan kaldırmayacaktır” dedi.

Kılıç, sivil anayasa yapılamamasının kötü sonuçlarına da işaret ederek, “Olumsuz  sona erecek bir sürecin yeni anayasa yapımının ancak demokrasi dışı müdahalelere sonucu gerçekleşebileceği yönündeki  temelsiz ve yersiz düşüncelere haklılık kazandıracağı unutulmamalıdır” diye konuştu.

YENİ ANAYASA REFERANDUMA GÖTÜRÜLMELİ

Kılıç, Anayasa Mahkemesi’nin kuruluşunun 51. Yılı nedeniyle düzenlenen törenden sonra gazetecilerin yeni anayasa ile ilgili sorularını cevaplandırdı. Kılıç, bir soru üzerine, “Yeni anayasa, 367 oyla geçse bile mutlaka referanduma götürülmeli” dedi.

Kılıç çözüm sürecinde de nefret söylemlerinden uzak durulması uyarısında bulundu. 

UZUN TUTUKLULUĞA 90. MADDE UYARISI

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.